Apple vil gøre det tydeligere når smarte briller optager

Apple arbejder på metoder til at gøre det tydeligt, når AR-briller bruger kameraet - f.eks. som separat modul eller med blinkende dioder.

Apple vil gøre det tydeligere når smarte briller optager

Et af problemerne med Google Glass var, at de havde indbygget kamera. Det skabte en del bekymringer omkring integritet og kan have været medvirkende til, at de blev en fiasko.

Apple vil tydeligt vise når deres AR-briller bruger kameraet

Folkene hos Patently Apple siger, at de har fundet nogle patenter fra Apple, der viser, at selskabet undersøger flere forskellige muligheder for at gøre det tydeligt, at der optages. Simpelthen for at folk i omgivelserne lettere kan se det.

En af metoderne, der undersøges, handler om at gøre kameraet til et separat modul. Hvis man vil optage noget, må man altså koble kameramodulet på og på den måde gøre det mere tydeligt, at man er i gang med at optage noget.

Det lyder jo noget bøvlet, men samtidig kan det have den fordel, at headsettet bliver lettere, når man ikke bruger kameraet.

Se også: Find AR briller

Blinkende dioder skal advare

En anden metode handler om lysdioder på et indbygget kamera. Den slags dioder har vi tidligere set på webcams, men i Apples variant skal dioden blinke på en særlig måde. Den skeptiske vil hævde, at man bare kan skjule dioden, men systemet skal fungere sådan, at lysblinkene reflekterer i overflader tilbage til kameraet og mærker kameraet ikke disse refleksioner, ja så optager det helt enkelt ikke.

Om det er sikkerhed nok, det kan diskuteres, men det lyder interessant. Så vi må vente og se, om funktionen bliver virkelighed, når den tid kommer.

Det er meget usikkert, hvornår Apples AR-briller kommer. Rygterne har været utallige og med meget forskellig tidshorisont. Nogen mener, at de kan komme allerede i 2021 – eller i hvert fald blive lanceret i 2021. Andre mener, vi skal hen i 2022 eller 2023.

Se også: Nyheder om AR briller

Opfølgning på historien

Siden denne artikel udkom er der kommet nyt i sagen. Steen Jørgensen kunne ikke lade sagen ligge. 29/6/2021 postede redaktionen en ny vinkel med en ny vinkel på Apple: Vil du sideloade apps så vælg noget andet end iPhone – Læs fortsættelsen her. Vi har fastholdt interessen for emnet. Læs de sidste nyheder om Apple..