Apple Watch risikerer forbud i USA

Apple Watch bruger et EKG-patent, som de ikke har rettighederne til, siger amerikansk myndighed - det kan betyde et forbud mod salg af uret i USA.

Apple Watch risikerer forbud i USA

Apple Watch risikerer forbud på det amerikanske marked allerede næste uge. For at hindre det, kræves der handling af præsident Joe Biden – eller i hvert fald de øverste amerikanske myndigheder.

Forbuddet hænger som en trussel forude for Apple, efter at den amerikanske International Trade Commission (ITC) i december slog fast, at Apple Watch krænker patenter ejet at AliveCor, et selskab der producerer medicinsk udstyr.

Se også: De bedste Apple Watch

EKG-patent kan blive problem for Apple 

Patenterne har at gøre med den teknologi til elektrokardiogrammer, der bruges i Apples seneste ur. Hvis forbuddet træder i kraft, må al handel med wearables som Apple Watch Series 8 ophøre i USA. Biden-regeringen kan dog hindre forbuddet i at træde i kraft.

Patentet har som sagt at gøre med en Apples bedste funktioner, muligheden for at måle EKG for at afsløre hjerteproblemer. Men det er ikke sikkert, det er nok, for at hindre forbuddet. Det, der derimod kan hjælpe Apple på vej, er selskabets nærmest uendelige ressourcer.

Se også: De bedste smartwatch

“Apple kan gøre hvad de vil”

“Apple har ubegrænsede ressourcer. De vil gå efter alle, de kan få fat i, og det er det, de gør,” siger Priya Abani, CEO for AliveCor i et interview med The Hill. “Vi er bare en nystartet virksomhed.”

Apple har ansat Shara Aranoff, en lobbyist fra Covington & Burling, der har siddet med i ITC under Obamas præsidentskab, for at sikre sig, at Apple Watch forsat vil være at finde på hylderne. Nu er det op til præsident Biden o at bestemme, om ITC’s dom skal stå fast og lade sagen gå videre til retssalen. Han kan også nedlægge veto, så Apple slipper med skrækken.

Se også: Nye smartwatch i 2023

Måtte droppe sit eget produkt pga. Apple Watch

AliveCor skal have sagt til The Hill, at de havde et godt forhold til Apple. Det vil sige indtil Apple Watch fik sin EKG-funktion i 2018. Som en konsekvens deraf var AliveCor nødt til selv at droppe et produkt.

“Vi kommer med nye teknologier, og i stedet for at økosystemet lader os trives og fortsætte med at bygge videre på de innovationer, vi allerede har, skærer Apple os ud på forhånd, stjæler vores teknologi, bruger deres platformskraft til at skalere den og siger nu dybest set, at den er skaleret, så den ikke kan afskæres,” siger Abani til The Hill.

Nu er alle øjne vendt mod Det Hvide Hus for at se, hvad der videre sker i sagen.

Se priser på Apple Watch her.