Bang & Olufsen Beolab 28 – overklasse streaminghøjtaler

Bang & Olufsen har netop lanceret Beolab 28, som leverer lyd i studiekvalitet, enestående håndværk og streaming over Chromecast, AirPlay 2, Bluetooth og Spotify Connect.

Bang & Olufsen Beolab 28 – overklasse streaminghøjtaler

Står du lige med 80.000 kroner, som du ikke ved hvad du skal bruge til, så kunne B&Os nye Beolab 28-højtalere være et oplagt valg. Beolab kombinerer klassisk Bang & Olufsen-design med moderne teknologi. Ifølge producenten selv er Beolab 28 deres mest avancerede forbundne højtaler til dato. Godt nok er her ikke en indbygget digital assistent, men der er derimod mange muligheder for at forbinde til Beolab 28 trådløst.

Beolab 28 er en høj og slank højtaler, som måler 25,3 x 137 x 25,3 centimeter og vejer lige over 18 kg. Den kan både være en gulvhøjtaler eller hænges på væggen. På trods af dens slanke ydre, så skulle den altså være lidt af et kraftværk. Indeni hver Beolab 28 sidder der fem højtalerenheder (1 x 1″ diskantenhed, 3 x 3″ fuldtoneenheder, 1 x 6,5″ basenhed), som får kræfter fra hver deres klasse D-forstærker. For at opnå den mest optimale lyd, så er højtaleren udstyret med automatisk rumtilpasning.

Se også: Test af hovedtelefoner og højtalere

Den skal holde længe

Som vi har set B&O have fokus på i de seneste lanceringer, så er der også i Beolab 28 fokus på holdbarhed. Beolab 28 kommer med et tilslutningsmodul, der kan opgraderes, hvorved produktet er fremtidssikret, også på hardware, gennem flere generationer.

Højttalerens fod er formet, drejet og fræset i Bang & Olufsens legendariske Fabrik 5 i Struer, der er blandt de bedste i verden til at skabe i aluminium.

De næsten en meter lange, slanke trælameller i FSC-certificeret eg eller valnød er diskret monteret i hver ende, og i betragtning af hvor levende et materiale træ er, har B&O næsten krydset grænsen for, hvad der burde være muligt. Samtidig har de skabt en ‘magic movement-effekt’, hvor lamellerne elegant glider til side for at give plads til lyden – på samme måde som tæppet glider til side i en biograf.

Læs også: Test af Beosound Level

Beolab 28
Beolab 28 kan stå på gulvet eller hænges på væggen.

En (dyr) smart højtaler

Beolab 28 kan selvfølgelig parres med B&Os egne produkter, men det er samtidig utroligt let at streame musik direkte til den. Lige meget om man har en iPhone eller en Android-telefon, så kan man med et par tryk streame musikken.

Beolab 28 understøtter nemlig både AirPlay 2, Chromecast og Spotify Connect. Det kan dog virke en anelse underligt, at en højtaler til denne pris har Bluetooth indbygget, men det er der altså. Så virker alle de andre muligheder ikke, så kan man benytte bluetooth, som er i version 5.0. Beolap 28 har understøtter 2,4 og 5 GHz Wi-Fi, men her er dog ingen Wi-Fi6 eller 6E.

Beolab 28
Beolab 28 kommer i forskellen farver og i stof eller træ.

Pris og tilgængelighed på Beolab 28

Den vejledende pris på Beolab 28 er 80.000 kroner for tekstil-udgaven per sæt og 90.000 kroner i træ per sæt. Beolab 28 er tilgængelig fra 29. april 2021.

Se også: Find og sammenlign priser på hovedtelefoner og højtalere