Den er god nok: Wear OS-smartwatch på vej fra Samsung

Rygter om et Samsung Galaxy Watch smartwatch med Google Wear OS bliver nu bakket op med flere beviser.

Den er god nok: Wear OS-smartwatch på vej fra Samsung

Det er ikke meget mere end en uge siden vi kunne afsløre, at Samsung arbejdede på at udskifte deres Tizen-software i smartwatches med Googles Wear OS. Rygterne kom fra den meget pålidelige tipster Ice Universe, og nye beviser får nu det hele til at virke meget mere sandsynligt. Et Wear OS-smartwatch fra Samsung ser ud til at være på vej.

Se også: Test af Samsung Galaxy Watch 3

I kernel-koden på Galaxy S20 gemmer der sig kodenavnet på en enhed ved navn “Merlot”, som er associeret med Googles Wear OS. Denne enhed bliver derudover nævnt i koden i sammenhæng med Samsungs allerede lancerede Galaxy Watch 3, som har kodenavnet “Noblesse”.

Men det er altså også alt hvad der er af informationer indtil videre. Vi ved også at et OnePlus smartwatch og tre Motorola smartwatches er på vej, som også vil benytte Wear OS. Det kan dog bekymre, at Google har givet denne platform alt for lidt opmærksom. Men måske er det ved at ændre sig, nu hvor de store producenter angiveligt kaster sig over det igen.

Læs også: Facebook på vej med Android-smartwatch

Forsvinder Tizen helt?

Et andet spørgsmål er om smartwatches fra Samsung med Tizen forsvinder helt, eller om de vil have både Tizen- og Wear OS-varianter. Fordelen ved at benytte Wear OS er, at udviklingen ligger i andre hænder end Samsungs, hvorved de kan bruge ressourcerne andre steder. Og som vi ved, så har netop Samsung skruet gevaldigt op for mængden af softwareopdateringer til deres telefoner, så mange flere modeller får opdateringer i fire år og hver måned.

På den anden side, så er Tizen på Samsungs smartwatches ganske velfungerende og det vil, lige nu, virke som et skridt tilbage i udviklingen, hvis de kastede sig over Wear OS – hvis man da ser bort fra mængden af apps. Og så er Wear OS heller ikke kendt for, at tilbyde særligt god batteritid.

Foretrækker du et Samsung smartwatch med Tizen eller Wear OS?

Se også: Nyt om smartwatches og wearables