Dit næste smartwatch får bedre batteritid

Qualcomms næste generation Snapdragon Wear 5100 kan være yderst batterivenlig - samtidig bliver ydeevnen også kraftigt forbedret.

Dit næste smartwatch får bedre batteritid

Qualcomms Snapdragon Wear 4100-chip betød en væsentlig opgradering i forhold til sin forgænger og blev den forbedring i SoC, som Googles Wear OS virkelig havde brug for. Men nu næsten to år senere, er det ved at være på tide med en ny opgradering. Ifølge de seneste nyheder er Qualcomm på vej med noget spændende nyt, og vi får detaljer om det, vi forhåbentligt kan forvente os af Snapdragon Wear 5100 og 5100+.

Snapdragon Wear 5100 og 5100+ til smartwatch

Allerede i september sidste år fik vi de første rygter om den næste generation af Snapdragon Wear-chips fra Qualcomm, men siden har vi ikke hørt så meget om de kommende chips. Endelig lader der dog til at være flere detaljer at tale om.

Se også: Test af smartwatch

Lavt strømforbrug

Det er WinFuture, der fortæller, at Qualcomm er i gang med at teste sine SW5100 og 5100+-chips. Forskellen på Wear 5100 og 5100+-chipsettene handler primært om det ydre, men det har også betydning for andre ting. 5100+ er som sin forgænger mere kompakt og understøtter ultra lavt strømforbrug takket være den QCC5100 coprocessor, den har.

Det gør det muligt for den at kunne udføre visse opgaver som kommunikation og drift af skærmen uden at bruge hovedchippen. Hvor stor effekt dette kan få på batteritiden må tiden vise, men den bør være betydelig.

Se også: Billig eSIM abonnement til ure

Giver ure med højere ydeevne

Begge chipset skal efter sigende begge være bygget på Samsungs 4nm-proces og være betydeligt mere effektive end deres 12nm-forgængere.

Ser man bort fra selve produktionen, lader det ikke til at være CPU, der er i fokus denne gang. Det siges, at Qualcomm holder sig til samme 1,7 GHz ARM Cortex-A53-kerner, som også sidder i Wear 4100 og 4100+-chipsene.

Anderledes forholder det sig med GPU, hvor der er store forbedringer på vej, selvom det måske ikke er det allervigtigste, når det handler om wearables.

Her forventes Qualcomm at satser på en 700 MHz Adreno 720, der er en væsentlig opgradering i forhold til den 320 MHz Adreno 504, der er i den to år gamle Wear 4100.

Det ser også positivt ud, når det handler om RAM og hukommelse med hurtigere LPDDR4X RAM og eMMC 5.1 flash-hukommelse. RAM-mæssigt understøtter begge chips op til 4 GB, og Qualcomm tester allerede varianter på både 2 GB og 4 GB.

Se også: De bedste smartwatch

Kan få to kameraer med op til 16 megapixel og video i fuld HD

Det er flere år siden, man mere eller mindre gik væk fra at prøve at få plads til et kamera i smartwatches, men hvis en producent skulle få idéer i den retning igen, har de sit på det tørre med Wear 5100 og 5100+.

De to nye chipset har en integreret billedprocessor, der understøtter op til to kameraer med maximal opløsning på 13 og 16 megapixel. Hvis en producent skulle udnytte dette, kan vi få smartwatches, der kan optage video i op til 1080p og foretage videosamtaler.

Det er stadig uvist, hvornår Qualcomm har tænkt sig at annoncere Wear 5100 og 5100+, samt hvornår vi kan forvente at se dem i produkter på hylderne. Vi krydser fingre for, at det sker i år.

Find de bedste priser på smartwatches her.