Et ødelagt Pixel Watch 3 kan ikke repareres

Hvis dit nye Google Pixel Watch 3-ur er gået i stykker, er det lige til skraldespanden, da Google igen i år ombytter det i stedet for at prøve at reparere det.

Et ødelagt Pixel Watch 3 kan ikke repareres

Hvis du kommer til at ødelægge skærmen på dit helt nye Pixel Watch 3, vil Google ikke engang forsøge at reparere det.

Se også: Top 5: De absolut bedste smartwatches

Et ødelagt Google Pixel Watch 3 er lige til skraldespanden

Det nye smartwatch kan nemlig kan ombyttes, har en Google-repræsentant oplyst til Android Authority. Det betyder, at dette er det tredje smartwatch i træk, hvor Google ikke vil tilbyde reparationer.

Google-repræsentant Erin Cizek har også bekræftet over for The Verge, at dem med et beskadiget Pixel Watch 3-smartwatch kan ”kontakte Google Pixel Watch-kundeservice for at tjekke sine erstatningsmuligheder.”

I USA sælger Google en udvidet garanti, som man kan købe i et eller to år for at få en billig ombytning i tilfælde af, at uret går i stykker.

Heldigvis er vi noget bedre stillet her i EU, hvor købeloven giver dig 2 års reklamationsret. Her er det forhandlerens opgave at afhjælpe en fejl på uret, hvis du ikke selv er skyld i fejlen eller skaden. Og da det ikke kan ske ved en reparation, bør forhandleren altså ombytte uret til et nyt.

De fleste skader på et Pixel Watch 3-smartwatch vil formentlig være selvforskyldte skader på skærmen, hvor Google er uden skyld. Da skal du ikke regne med at få et nyt ur kvit og frit. I stedet skal du formentlig købe et nyt ur selv, da du ikke har mulighed for at nøjes med en billigere udskiftning af skærmen.

Se også: Her er Google Pixel Watch 3: Større, mere lysstærk og bedre software

Har Google glemt bæredygtigheden?

Det er skuffende at se, at Google for tredje år i træk ikke hæver ambitionerne og fortsat sælger et smartwatch, som ikke kan repareres.

I de seneste år har EU ellers intensiveret sin indsats mod at nedbringe mængden af elektronikaffald og fremme mulighederne for, at forbrugere nemt og billigt kan få repareret deres produkter og få nemmere adgang til reservedele, instruktioner og softwareopdateringer.

Om end et Pixel Watch 3 ikke udgør meget elektronikaffald i forhold til eksempelvis en smartphone, tablet eller computer, bidrager Googles designvalg ikke desto mindre til unødvendigt elektronikaffald i en tid, hvor mængden meget gerne skulle reduceres.

Google Pixel Watch 3 er altså ikke kun ikke-bæredygtigt designet – det kan også vise sig at blive et dyrt bekendtskab i tilfælde af en skade, hvor reklamationsretten ikke dækker.

Se også: Google Pixel 9 vs. iPhone 15: Hvilken skal jeg vælge?