Garmin Instinct Crossover: Robust hybrid-smartwatch med lang batteritid

Garmins Instinct Crossover kan holde batteri i to måneder med fuld funktionalitet og har masser af funktioner til udendørs aktivt brug.

Garmin Instinct Crossover: Robust hybrid-smartwatch med lang batteritid

Garmin sælger allerede hybridure i smartwatch-kategorien som for eksempel Vivomore. De er dog ikke tiltænkt vandreture og andre udendørsaktiviteter. Det gør selskabet nu noget ved og lancerer Instinct Crossover.

Her får man en blanding af analoge urvisere og smartwatch-funktioner som aktivitetstracking og notifikationer (på en skærm, der rent faktisk er brugbar, hvilket vi ikke er vant til fra hybridure).

Se også: Guide til bedste smartwatch

Ekstremt robust ur til udendørs brug

Designet er samtidig hårdført og kan klare sig i kontakt med naturen. Efter sigende skal det leve op til det amerikanske militærs standarder, når det gælder støv, chok, temperatur og vandtæthed.

Urets 10ATM klassificering fortæller, at uret kan klare en dukkert ned til 100 meter. Der er tilmed en Tactical Edition, der supporter dual-format GPS, nattesynskompatibilitet og har en afbryderkontakt.

garmin instinct crossover funktioner

Se også: Test af Apple Watch Ultra

Hybridur med utrolig batteritid

Batteritiden er også imponerende sammenlignet med andre hårdføre smartwatches, og tilmed visse hybrider. Garmin hævder, at standardversionen af Instinct Crossover kan klare sig næsten en måned på en opladning med alle smartwatch-funktioner slået til eller 110 timer med GPS-tracking.

Man kan derfor let klare sig med uret på en weekendtur ud i det blå. Ikke helt overraskende klarer Solar Edition sig meget længere. Det kan køre i op til 70 dage i smartwatch mode, når der er det optimale lys.

Uret har en effektiv ”infinite” (uendelig) levetid, hvis man sætter uret på sparetilstand, der begrænser funktionaliteten til det basale som tid og stopur.

Se også: Priser på smartwatch

Puls, VO2 Max og træning

Man kan stadig forvente sig at få den sædvanlige opsætning af helbreds- og fitnessfunktioner som pulsoximeter, VO2 Max og værktøjer til træning og vartegn på vandreture.
Garmin pay er desuden også tilgængelig, hvis man lige har brug for lidt energidrik efter dagens strabadser.

Instinct Crossover kan købes for 500 dollars i standardversionen, 550 dollars for Solar Edition og 600 dollars for Tactical Eidtion.

Garmins ur går på kompromis med det fancy design til fordel for praktisk brug i hårde omgivelser.

Det kan være en stærk konkurrent til Apple Watch Ultra. Man får ikke Ultras skærm i fuldfarve eller alle Ultra funktioner, men man får mange udendørsfunktioner og længere batteritid til en lavere pris.