Google arbejder på tracking konkurrent til Tile og Airtag

Google øjner tilsyneladende et marked for bluetooth trackere og kan snart være på vej med lokations-tags i stil med Tile og Airtag.

Google arbejder på tracking konkurrent til Tile og Airtag

I lang tid var Tile synonymt med lokationstags eller bluetooth trackere, men i dag er selskaber som Apple og Samsung også inde på det forretningsområde med henholdsvis Apple AirTag og Samsung Galaxy SmartTag. Noget tyder på, at Google også øjner en mulighed på det marked.

I en undersøgelse af Googles Fast Pair-funktion har et par udviklere opdaget “locator tag” som en listet enhed, der understøtter Fast Pair.

Kodenavnet for produktet er “Grogu”, “Groguaudio” eller “GR10”.

Se også: Google arbejder på automatisk registrering af bluetooth trackere

Kan det blive en Nest Tag med UWB?

Produktet er udviklet af Googles Nest-team, men det betyder ikke nødvendigvis, at det bliver et Nest-produkt. Det kunne dog falde i god tråd inden for kategorien.

Enheden har en indbygget højttaler og kommer med understøttelse af UWB (ultra-wideband) og Bluetooth Low Energy. Det er teknologier, der bruges til radiobaseret kommunikation til brugsscenarier med kort rækkevidde.

Pixel 6 Pro og Pixel 7 Pro har begge et UWB-modul, som ikke er blevet udnyttet indtil videre. Det vil kunne bruges til at tænde og slukke for for eksempel Nest-højttalere, men funktionen er stadig under udvikling.

Se også: Hvilken fitness tracker skal man vælge?

Tracking tags logisk tilføjelse til Googles produktportefølje

Tech-ekspert Daniel Søgaard Hald, der er chefredaktør på mobilsiden.dk, men at en trackingenhed i stil med Airtags vil være en fin tilføjelse til Googles egne telefoner samt andre Android-telefoner.

”Der findes alternative trackingenheder fra blandt andet Tile, men disse er ikke integreret i Googles Find Min-funktionalitet, hvilket er en stor ulempe. En Airtag-enhed fra Google vil helt sikkert være dybt integreret og dermed give mere mening for Android-brugere at købe. Jeg kunne sagtens forestille mig, at det kunne blive et populært produkt”.

Daniel Søgaard Hald vurderer, at det vil være en fin og logisk tilføjelse til Google produktportefølje, der er voksende.

Se også: Guide til de bedste bluetooth trackere

Mulig lancering til maj

Skulle Google finde på at bevæge sig ind på markedet for tracking-enheder, kan denne første enhed blive lanceret på Google I/O, der traditionelt finder sted i maj.

Find priser på bluetooth trackers her.