Google klar med stor softwareopdatering til smartwatches

Google er nu klar med en stor softwareopdatering til deres Android-smartwatches. Wear OS 4 ruller ud til Pixel Watch og Pixel Watch 2.

Google klar med stor softwareopdatering til smartwatches

Google ruller nu officielt Wear OS 4 ud til deres smartwatches, der byder på nye funktioner, forbedret sikkerhed, adskillige fejlrettelser, batteriforbedringer og ydelsesforbedringer.

Se også: Test af Google Pixel Watch 2

Google Pixel Watch får Wear OS 4

Googles eget smartwatch til Android-telefoner, Pixel Watch, er endelig officielt landet i Danmark. Google lancerede den 4. oktober Pixel Watch 2 i Danmark og er nu klar med den første store softwareopdatering.

Google Wear OS 4 kommer både til det originale Pixel Watch og til det nye Pixel Watch 2. Wear OS 4 er en stor opdatering, der kommer med mange nye ting, rettelser og forbedringer.

Samsung var de første med Wear OS 4-opdateringen, der kom sammen med Galaxy Watch 6. Men der er altså flere funktioner i opdateringen til Pixel Watch, som Samsung ikke har valgt at tage med.

Nedenfor kan du læse om nogle af nyhederne i Wear OS 4.

Overfør uret til ny mobiltelefon

Nu kan man endelig let skifte til en ny mobiltelefon, uden at skulle nulstille uret og starte forfra. Med Wear OS 4 kan man overføre et Pixel Watch til en ny telefon uden at skulle fabriksnulstille det. Enhederne vil være synkroniseret og klar til brug.

Læs også: Bedste smartwatch til Android-telefoner i 2023

Sikkerhedskopiering og gendannelse

Med Backup og gendannelse kan man tage backup af data og indstillinger fra et gammelt Pixel Watch, så man nemt kan skifte til et nyt Pixel Watch. Du beholder alle dine data, indstillinger og urskiver.

Google Kalender-app

Den nye Google Kalender-app vil være forudinstalleret på Pixel Watch med Wear OS 4-opdateringen. Du kan få notifikationer om begivenheder og opgaver, se 30 dage af din tidsplan, nemt navigere til begivenhedssteder direkte fra dit håndled og endda markere opgaver som fuldførte. Desuden får du flere måder at få adgang til din kalender på.

Sikkerhedsfunktioner

Med Wear OS 4 kommer Safety Check, Emergency Sharing og Emergency Info på dit Pixel Watch. Så har man blandt andet medicinske oplysninger lettilgængelige på håndledet.

Forbedrede notifikationer

Notifikationer på Pixel Watch med Wear OS 4 vil have smart link med telefonnumre og adresser, så man kan trykke for at ringe, sende en besked eller få rutevejledning. Med indlejrede medieforhåndsvisninger kan man  se billeder og GIF’er uden at forlade notifikationsskærmen. Disse berigede notifikationer giver mere information på forhånd.

Pixel Watch 2 får opdateringer i 3 år

Google imponerende med 7 års softwareopdateringer til mobiltelefonerne i Pixel 8-serien, men det gælder desværre ikke Pixel Watch.

Google oplyser, at Pixel Watch 2 vil få softwareopdateringer i tre år.

Se også: Test af smartwatches