Google krænkede Sonos-patent – må forringe højtalere

Google tvinges til at at begrænse funktion i sine højttalere efter dommer har afgjort, at tech-giganten har krænket Sonos-patent.

Google krænkede Sonos-patent – må forringe højtalere

Efter næsten to år er kampen mellem Sonos og Google blevet afgjort til Sonos’ fordel, da den amerikanske ITC (International Trade Commission) fandt, at Google har krænket fem Sonos-patenter, når det gælder forbundne smarthøjttalere.

ITC har dog allerede godkendt Googles løsninger til at omgå de fem patenter.

Google tvinges til at ændre og begrænse sine højttalere

Det betyder, at Google er nødt til at opdatere nogle af sine produkter, hvilket betyder nogle ændringer og i et par tilfælde endda mindre begrænsninger i produkternes funktionalitet.

Det vil for eksempel ikke længere være muligt at justere lydstyrken på flere højttalere samtidig, at bruge telefonens fysiske knapper til at ændre lydstyrken på højttalere, at synkronisere flere enheder på samme netværk og at bruge en mobiltelefon til at tilslutte nye enheder til netværket.

I fremtiden kan det være nødvendigt med en separat app for at installere nye enheder uden problemer.

De omfattede produkter omfatter Google Pixel-telefoner, Nest Hub, Nest Mini, Nest Audio og Chromecast.

Se også: Guides til de bedste højttalere

Ændring kom allerede med Android 12

Google har nu 60 dage til at gennemføre ændringerne for at undgå repressalier og mindst en af opdateringerne er allerede blevet foretaget i efteråret i form af en opdatering til Android 12.

Se også: Priser på højttalere