Ny Qualcomm-chip skal bruges i headset fra Google og Samsung

Qualcomm har netop annonceret Snapdragon XR2+ Gen 2, som giver ”mere realistiske og detaljerede oplevelser." Chippen skal bruges i kommende headsets fra Samsung og Google.

Ny Qualcomm-chip skal bruges i headset fra Google og Samsung

Qualcomm har udvidet porteføljen af mikrochips til AR/VR/MR-headsets med den nye chip Snapdragon XR2+ Gen 2, som er den ypperste model i serien af XR- og AR-chips.

Læs også: Qualcomms nye Snapdragon 8 Gen 3-chip overgår Apple A17 Pro

Højere skærmopløsning giver øget skarphed

Det er ellers ikke længe siden, at Qualcomm sidst præsenterede en flagskibschip i serien. I september 2023 så Snapdragon XR2 Gen 2 dagens lys. Til forskel fra forgængeren adskiller den nye XR2+ sig ved at understøttelse en skærmopløsning på 4,3K per øje med en opdateringshastighed på 90 billeder i sekundet.

Qualcomm siger, at det giver mulighed for ”spektakulært skarpe visuelle elementer,” når man bruger headsets til for eksempel skærme på størrelse med en hel væg eller som transparente skærme i naturlig størrelse eller virtuelle skriveborde, ligesom Apple har demonstreret med Apple Vision Pro.

Hurtigere processor og grafikchip

Qualcomm har også forøget GPU-frekvensen med 15 procent og CPU-frekvensen med 20 procent. Den højere ydeevne har samtidig gjort det muligt for Qualcomm at understøtte mindst 12 kameraer til tracking af hænder eller andre kropsdele.

Andre specifikationer som visning af kameraets billede i fuld farve med kun 12 millisekunders forsinkelse og understøttelse af Wi-Fi 7 er uændrede i forhold til XR2 Gen 2, der i dag sidder i Meta Quest 3.

Qualcomms nye referenceenhed lavet i samarbejde med Goertek.

Skal bruges i headset fra Google og Samsung

Som en opfølgning af annonceringen af samarbejdet i februar gentog Qualcomm i forbindelse med denne nye annoncering af Snapdragon XR2+ Gen 2, at de har et tæt samarbejde med både Google og Samsung.

”Samsung er begejstrede over at samarbejde med Qualcomm Technologies og Google om at endnu en gang revolutionere mobilindustrien. Med Samsungs mobilekspertise og vores fælles indsats satser vi på at skabe XR-oplevelser for Galaxy-brugere, der er bedst i klassen,” siger Inkang Song, der er vicedirektør og chef for teamet for teknologisk strategi hos Samsung Electronics.

Qualcomms portefølje tiltænkt brug i XR-enheder. Derudover har Snapdragon også en AR-serie tiltænkt smarte briller.

”Vi ser frem til at fortsætte vores samarbejde med Qualcomm Technologies og Samsung om fremtidens medrivende og rumlige XR (extended reality, red.). Vi glæder os til, at Android-økosystemet skal nyde godt af egenskaberne hos Snapdragon XR2+ Gen 2 og give grobund for nye oplevelser,” siger Shahram Izadi, der er vicedirektør for AR hos Google.

Qualcomm oplyser, at mere end fem mobilproducenter arbejder på enheder med Snapdragon XR2+ Gen 2 ombord. Det inkluderer de kommende headset fra Google og Samsung. De andre partnere, der er nævnt ved annonceringen, er HTC Vive, Immersed og Play for Dream (tidligere YVR). Chipproducenten har lavet også en referenceenhed sammen med Goertek.

Læs også: Apple Vision Pro kan komme inden februar