OnePlus Watch har lang batteritid og fokus på træning

OnePlus' første smartwatch har masser af trænings- og sundhedsfunktioner og holder batteri op til to uger. Her er alt om OnePlus Watch.

OnePlus Watch har lang batteritid og fokus på træning

OnePlus’ første smartwatch er nu endelig blevet en realitet. Helt tilbage i 2014 bragte vi den første nyhed med et OnePlus smartwatch, og siden da har der været nye rygter ind i mellem. Og nu er det her altså endelig: OnePlus Watch. Men det er noget anderledes end vi forventede. Her kigger vi nærmere på OnePlus Watch, som byder på masser af trænings- og sundhedsfunktioner, lang batteritid og hvilke smartwatch-funktioner det byder på.

Læs også: Dansk pris på OnePlus Watch

OnePlus selv skriver, at Watch er i samme høje kvalitet, som man kender fra deres smartphones. Det har en rund urkasse på 46 millimeter i rustfrit stål, som OnePlus siger er håndpoleret med mere end 20 behandlinger. Der kommer desuden også en specialudgave, kaldet OnePlus Watch Cobalt Limited Edition, hvor urkassen er fremstillet af koboltlegering, et unikt allergivenligt materiale, der er dobbelt så hårdt og mere robust end traditionelt rustfrit stål. Uret kommer desuden med standard urrem, som kan man skifte efter behov.

Se også: Sammenlign priser på smartwatches

Ingen Google Wear OS?

OnePlus og Android om regel hånd i hånd, men ikke når det kommer til wearables. Vi havde ellers forventet, at Google Wear OS ville blive platformen for OnePlus Watch, men sådan skulle det ikke blive. I stedet kommer Watch med OnePlus’ egenudviklede software – og det er vigtigt at vide. Det betyder nemlig, at man ikke kan hente tredjepartsapps til uret og det betyder også, at batteritiden er helt i top.

Det er ikke meget vi kender til OnePlus’ wearable styresystem endnu, men det ser spændende ud. Når det kommer til smartwatch-funktioner, så viser notifikationer og kan håndtere opkald. Man kan også parre hovedtelefoner med uret og det kan forbindes til OnePlus TV (hvilket du nok ikke ejer).

Så der er altså ingen apps til OnePlus Watch, men til gengæld lang batteritid. Et 402 mAh batteri skulle holde uret kørende i op til to uger. Eftersom dette er OnePlus, så er der selvfølgelig også hurtig opladning ombord. Blot 5 minutter i opladeren giver en hel dags batteritid, hvor 20 minutter får det til at holde en hel uge.

Se også: Test af smartwatches og wearables

OnePlus Watch
OnePlus Watch

OnePlus Watch: Sundhed og træning i højsæddet

Udover lækkert design, eget styresystem, smartwatch-funktioner og lang batteritid, så er der også rig mulighed for at benytte OnePlus Watch til træning. Uret er først og fremmest beskyttet med både IP68 og 5ATM-certificering, så støv og vand ikke er et problem.

OnePlus Watch registrerer automatisk løb og gang, og understøtter derudover 110 typer træningsprogrammer. Uret måler puls, afstand, kalorier, hastighed og endda SWOLF-effektivitet for svømmere. Den indbyggede GPS sørger for, at telefonen ikke behøver slæbes med på løbeturen.

Her er også overvågning af iltmætning i blodet, stressovervågning, vejrtrækningsøvelser, pulsalarmer og påmindelser. Alt sammen er integreret i OnePlus Health-appen.

Læs også: Test af OnePlus 9 Pro

Pris på OnePlus Watch?

Vi kan endnu ikke afsløre den danske pris på OnePlus Watch, som først vil blive annonceret om 1-2 uger.

OBS. Prisen nu er afsløret. Se prisen på OnePlus Watch her.

Se også: Her er OnePlus 9 og 9 Pro

Sidste tilføjelse til sagen

Fortællingen har egentlig ingen ende. Næste relevante historie kom her. Daniel Søgaard Hald kunne ikke lade være. Allerede d. 23/3/2021 kørte vi en opfølgning med et indlæg omkring emnet Følg med i afsløringen af OnePlus 9-serien og Watch her – Den kan læses her. Og der er sket meget siden. Klik her for at læse seneste nyt om temaet..