Test af OnePlus 9 Pro – Den bedste nogensinde?
Jeg kryber gerne til korset og fortæller, at OnePlus 8 Pro var min favorit-telefon i 2020. Den var ikke bedst på batteri, den havde heller ikke den bedste skærm og den havde langtfra det bedste kamera. Alligevel var der noget ved den, som gjorde at jeg kom tilbage til den gang på gang. Og derfor så jeg enormt meget frem til lanceringen af OnePlus 9 Pro, som jo kun kunne blive bedre end dens forgænger. Nu har jeg haft OnePlus 9 Pro til test i nogle dage og er klar med mine oplevelser med den. For 6.999 kroner, så er OnePlus 9 Pro en fristende topmodel.
Se også: Her er OnePlus 9 og 9 Pro
En af grundende til denne længsel skyldtes selvfølgelig kameraet, og dermed samarbejdet med svenske Hasselblad. Vi ved jo udmærket, at når OnePlus kommer med en ny topmodel, så er det med de vildeste og hurtigste stykker hardware på markedet – og sådan er det også denne gang. Og derudover virkede det til, at producenten nu endelig skulle kunne konkurrere side om side med de bedste kameratelefoner på markedet. Er OnePlus 9 Pro den bedste telefon fra producenten? Læs min test af OnePlus 9 Pro og få svaret.
Se også: Sammenlign priser på de bedste OnePlus-telefoner
Fordele og ulemper ved OnePlus 9 Pro
Fordele:
- En nærmest perfekt skærm
- Ydelsen er helt i top
- Behagelig størrelse og nydeligt design
- Endelig et bedre kamera
- OxygenOS er både brugervenligt og har gode funktioner
- Ekstremt hurtig kablet og trådløs opladning
Ulemper
- Batteritiden kunne være bedre
- Stadig plads til kameraforbedringer
Designet – Hasselblad!
Der er ingen tvivl om, at OnePlus (og Hasselblad) har ønsket at fremhæve samarbejdet. Det ser man tydeligt på bagsiden af OnePlus 9 Pro (og OnePlus 9 for dens sags skyld), hvor der med stort står “Hasselblad”. Hvad det egentlig betyder, dykker vi ned i senere.
OnePlus 8 Pro var en af de pænere telefoner i 2020 og jeg må sige, at OnePlus har gjort det igen. OnePlus 9 Pro er utroligt flot at se på og virker velbygget. For at sikre holdbarheden, så har den Gorilla Glass Victus for og bag samt en IP68-certificering. Der medfølger desuden både oplader og et silikonecover i æsken.
Noget af det bedste ved det designet på OnePlus 9 Pro er, at den nu endelig er blevet mindre. I forhold til OnePlus 8 Pro, så har den fået en anelse mindre skærm, men selve kabinettet er blevet betydeligt mindre – både smallere, kortere og 2 gram lettere. Til gengæld er den et hårstrå tykkere. Den mindre størrelse kan mærkes, og den er både mere lommevenlig og lettere at betjene med én hånd.
Ellers er det en OnePlus-telefon i høj kvalitet, som vi kender den. Knapperne sidder de samme steder, der er stadig en alert slider, stereohøjtalere og en vibratormotor i god kvalitet.
Når det kommer til designet og byggekvalitet på OnePlus 9 Pro, så bliver det ikke meget bedre.
Læs også: Kommer OnePlus 9 med en oplader? Her er svaret
Specifikationer på OnePlus 9 Pro | |
Mål og vægt | 163,2 x 73.6 x 8.7 mm
199 gram |
Skærm | 6,7″ AMOLED
LTPO med smart 120 Hz 20,1:9 format i 1440 x 3216 Corning Gorilla Glass Victus |
Chipset | Snapdragon 888 5G |
Batteri | 4.500 mAh
65W hurtig opladning 50W trådløs opladning |
RAM | 8-12 GB LPDDR5 |
Lagerplads | 128-256 GB UFS 3.1 |
Kamera | Hovedkamera: 48 MP f1,8, OIS
Ultra Vidvinkel: 50 MP f2,2, 14 mm Telefoto: 8 MP, f2,4 Monochrome: 2 MP Frontkamera: 16 MP, f2,4 |
Software | Android 11, OxygenOS 11 |
Andet | 5G-modem
Stereohøjtalere WiFi 6 Fingeraftrykslæser i skærmen Bluetooth 5.2 Dolby Atmos |
De bedste priser på OnePlus 9 Pro (Android) 128 GB
Opdateret 10/10 2024
OnePlus 9 Pro (Android) 128 GB udbydes af 12 udbydere. Du kan spare op til 3.754,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på OnePlus 9 Pro (Android) 128 GB
Fart på både skærm og processor
OnePlus 9 Pro er den hurtigste og mest flydende telefon til dato. Ikke bare fra producenten selv, men af alle de mange telefoner jeg har testet. Ikke at andre telefoner ikke er både hurtige og flydende, men der er altså noget ekstraordinært over oplevelsen på denne. Endnu en gang, så tror jeg vi er ude i en vindende kombination af hardware og software.
Når det kommer til hardwaren, så finder vi Qualcomms topmodel, Snapdragon 888, i OnePlus 9 Pro. Et ottekernet bæst bygget på 5nm-teknologi og med indbygget 5G. Når det kommer til RAM og lager, så er alt som det plejer. Her kan man vælge enten mellem 8 eller 12 GB LPDDR5 RAM og 128 eller 256 GB UFS 3.1 lagerplads.
Man kommer bestemt ikke til at mangle ydelse i OnePlus 9 Pro, som nok skal kunne trække selv de mest krævende spil i flere år frem.
OnePlus 9 Pro kommer desuden med et sæt velspillende stereohøjtalere, som i kombination med den gode skærm og ydelsen leverer en fortræffelig underholdnings- og spiloplevelse.
Se også: De hurtigste mobiltelefoner på markedet
En værdig skærmopgradering
Når det kommer til skærmen, så er der også nyt. Om du vil kunne se forskellen, det tvivler jeg meget på. Det betyder dog ikke, at skærmen er dårlig – tværtimod. Ligesom på OnePlus 8 Pro, så sidder der en fremragende skærm i OnePlus 9 Pro.
Den 6,7 tommer AMOLED-skærm kommer med 2K-opløsning, 120 Hz opdateringsfrekvens samt en A+ karakter fra velansete DisplayMate. Så det bliver altså ikke meget bedre. Umiddelbart lyder det til forveksling som skærmen i 8 Pro, men der er nye teknologier at finde, hvor den vigtigste er et LTPO-panel. Kort fortalte gør LTPO det muligt, at tilpasse skærmfrekvensen efter indholdet på skærmen, hvilket i sidste ende sparer strøm. OnePlus 9 Pro kan gå helt ned til 1 Hz og op til 120 Hz. Og det betyder, at denne skærm kan bruge hele 50 procent mindre strøm.
Her er selvfølgelig masser af lys (1.300 nits), farve og ekstremt hurtig responstid (360 Hz touch sampling), så den er klar til alt hvad man kaster efter den.
Se også: Telefoner med 5G i Danmark
OxygenOS 11 – sætter standarden
En ekstremt vigtig ting i mobiltelefon, som ofte bliver undervurderet, er brugerfladen. Gigahertz, gigabyte, 5G og hurtige reponstider betyder ingenting, hvis ikke telefonens software er gennemtænkt, smart og let at bruge. Flere smartphoneproducenter har svært ved, at ramme balancen mellem mange funktioner og overskueligt design. Men ikke OnePlus.
OxygenOS er et godt eksempel på, at mange (gode) funktioner ikke behøver gøre en telefon kompliceret at bruge. Her er alt hvad man kunne have brug for, hvis man virkelig har brug for det. Skal telefonen virke, uden man skal rode med indstillinger, så gør det også det til UG.
Derudover er OxygenOS 11 både hurtigt, flydende, flot og stærkt vanedannende. Når det kommer til opdateringer, så har OnePlus tidligere sat standarden, men nu har Samsung overhalet dem indenom. Hvem skulle have troet det? Nu tilbyder Samsung tre store Android-opdateringer og fire års sikkerhedsopdateringer, hvor OnePlus lover mindst to års softwareopdateringer og tre års sikkerhedsopdateringer.
Hurtig opladning… og hurtig afladning
En afsnitsoverskrift som overdriver en smule, men der er alligevel noget rigtigt i det. Batteriet i OnePlus 9 Pro er af præcis samme størrelse som efterårets fremragende OnePlus 8T (4.500 mAh), og kommer med en tæt på identisk kablet opladning. Batteriteknologien er mere eller mindre også den samme, hvor kapaciteten er delt på to lige store batterier, hvilket tillader en voldsomt hurtig opladning.
Det er heldigt, at OnePlus 9 Pro har så hurtig opladning, for batteritiden er jeg ikke ret imponeret over. Specielt fordi den nye LTPO-skærm burde muliggøre en endnu bedre batteritid end tidligere. Gennemsnitligt holder OnePlus 9 Pro lidt over en dag ved normalt brug. Det er desværre ikke helt på højde med dens forgænger og konkurrenterne. Jeg har forsøgt mig med genstart af telefonen og endda en nulstilling, uden forbedring.
Her skal det dog nævnes, at det er noget OnePlus kan nå at fikse med en softwareopdatering, inden den lander i butikkerne. Kommer der en opdatering og oplever jeg en forbedret batteritid, så skal jeg nok opdatere min test af OnePlus 9 Pro.
Når det kommer til opladningen, så er der knald på – både med og uden kabel. OnePlus selv oplyser, at 9 Pro med Warp Charge 65T oplades fra 0-100 procent på blot 29 minutter. Og det er sådan cirka hvad vi oplever. På 15 minutter går den fra 0-62 procent i min test. Den nye trådløse 50W-opladning og den dedikerede oplader fylder batteriet på lidt over 40 minutter. Og så er den trådløse Warp Charge-oplader desuden pænere og kan kan tage USB-C stikket ud på bagsiden.
Se også: Disse telefoner har bedst batteritid
Det nye “Hasselblad kamera”
OnePlus er gået all-in på hype-toget med deres nye samarbejde med Hasselblad. Og man forstår dem godt. De er ikke ligefrem kendte for at være i toppen af fødekæden, når det kommer til kamerakvalitet – dog er det blevet væsentligt forbedret de sidste par år. Et samarbejdet med Hasselblad er ikke noget af kimse ad. Måske kender du ikke Hasselblad, måske gør du. Jeg vil ikke gøre for meget ud af at fortælle hvem Hasselblad er, for det skal OnePlus nok gøre for dig. Det korte af det lange er, at OnePlus er gået til eksperterne efter hjælp til kameraet. Og lidt branding på kameraet skader nok heller ikke salget.
OnePlus 9-serien er den første telefon fra producenten, som har været en tur forbi Hasselblad. OnePlus 9 Pro fortæller derfor lidt om, hvor OnePlus er på vej hen og hvad vi kan forvente i de kommende år. Ser det lovende ud? Jep! Er OnePlus 9 Pro den nye kamerakonge? Nej. Det er dog et væsentligt forbedret (og anderledes) kamera.
Hvor OnePlus tidligere tog billeder i samme stil som Samsung og iPhone. Altså med varmere farver og lidt ekstra knald på farverne, så minder det det nye kamera mere om Huawei. En køligere, til tider blålig stil med mere naturlige farver. Og det ser godt ud.
Jeg skulle virkelig vænne mig til det, men jeg kan godt lide den nye stil fra OnePlus-kameraet, og jeg er spændt på at se hvad det kan blive til. Kameraet har stadig nogle områder, hvor der er plads til forbedring. Fx lider det af en lidt for kraftig efterbehandling. hvor de er gået lidt for langt med skarpheden. Og det betyder, at det naturlige look kan komme til at se unaturligt ud. Her er også en mangel på dynamisk rækkevidde, hvor mørke områder bliver nærmest sorte.
Udover disse kritikpunkter, så leverer OnePlus 9 Pro billeder som ingen anden OnePlus har gjort det. Det nye ultra vidvinkel kamera er i en hel anden liga end tidligere.
Se også: De bedste kameratelefoner på markedet
Kamerasoftwaren
OnePlus er gode til software, det ser vi både i brugerfladen og i kamera-appen. Kamera-appen har denne fået en “Hasselblad-overhaling”. Med det ment, så er der ikke den store forskel, udover at aftrækkeren er blevet orange – og dermed, til daglig forvirring, forveksles med videooptagelse. Og når man så er i videooptagelse, så er der både en rød og en orange knap, hvilket er endnu mere forvirrende. Det er en ommer, OnePlus.
Derudover er det en af de bedre kamera-apps, som også giver nogle rigtig gode muligheder i “Pro”-mode.
Her er billeder taget med OnePlus 9 Pro:
Konklusion: Den bedste OnePlus nogensinde
OnePlus har gjort det fremragende med den nye topmodel, OnePlus 9 Pro. En bedre telefon end sidste års model, og prisen er endda den samme, stadig 6.999 kroner.
Personligt havde jeg håbet på lidt mere. Med OnePlus 9 Pro og OnePlus 8 Pro i hænderne, så er det svært at se, hvorfor man skulle bruge de ekstra tusinde på den nye model. Langt hen ad vejen giver forgængeren samme oplevelse til langt færre penge – med bedre batteri, langsommere opladning og et ringere kamera.
Det nye design er spot on samt den bedre ydelse og hurtigere opladning. Den store nyhed er selvfølgelig kameraet. Der er slet ingen tvivl om, at der er sket en gevaldig forbedring, men dog ikke helt nok til at lege med de allerbedste på markedet. Der er stadig ting der kan forbedres, men der er masser af potentiale, og jeg glæder mig til at se, hvad Hasselblad kan gøre for OnePlus.
Batteritiden er ikke helt deroppe, hvor den burde være. 9 Pro holder uden problemer en dag ved normalt brug, men heller ikke meget mere end det. Og det er altså ikke helt godt nok.
Vil man have det hurtigste, nyeste og lækreste på markedet, så er OnePlus 9 Pro det åbenlyse valg. Jeg har nydt tiden jeg har haft OnePlus 9 Pro til test. Der er dog ingen grund til, at opgradere fra en OnePlus 8 Pro. Vil man have samme hurtige ydelse, og gå ned på kamerakvalitet, så er Xiaomi Mi 11 et billigere alternativ.
OnePlus 9 Pro lander i test på 5,5 ud af 6