Oppo Air Glass – klikkes fast på brillerne

Oppo Air Glass kan beskrives som en aR-monokel, der klikkes fast på brillerne - og så leverer den ellers det, man kan forvente af smart glasses.

Oppo Air Glass – klikkes fast på brillerne

Oppo har gjort det til lidt af en tradition at præsentere smarte briller ved sine INNO Day-events, og her har vi den tredje enhed i den kategori.

Oppo Air Glass – smart briller

Oppo Air Glass er en såkaldt assisted reality (aR)-enhed, der klikkes fast i en specialdesignet stel og bruger en mikroprojektor til at lægge forskellige information ind direkte foran øjnene. Air Glass fås i hvid og sort og består af to dele – stellet, der indeholder komponenterne som Snapdragon Wear 4100 Platform-chippen, og linsen.

Derudover er den en monokular bølgeleder og Oppos egen Spark Micro Projector, der bruger micro-LED teknologi til at projicere information gennem enhedens femelement glaslinser. Projektoren er blandt de mest kompakte, der findes, på blot 0,5cc, hvilket svarer til størrelsen på en kaffebønne.

Micro-LED teknologien gør det muligt for projektoren at komme op på høje skarphedsniveauer selv med dens lille størrelse.

Styr med touch, tale, gestures eller hovedbevægelser

Oppos Air Glass har en specialdesignet optisk diffraktion bølgeleder med to displaymodes – 16-level gråskala og 256-level gråskala, der kan levere op til 1400 mits i gennemsnitlig lysstyrke, så informationen forbliver synlig i forskellige omgivelser. Man kan kontrollere det, der vises på Air Glass, med touch, tale, håndbevægelser (kun når de er parret med Oppe Watch 2) eller bevægelser med hovedet.

For eksempel kan et nik eller rysten med hovedet bruges til at åbne eller lukke notifikationer. Oppo Air Glass kan vise en række applikationer som Vejr, Kalender, Sundhed, Navigation eller Teleprompter. Sidstnævnte gør det muligt at afholde en præsentation næsten hvor som helst.

Se også: Priser på smart glasses

Indbygget oversættelsesfunktion

Der er også en indbygget oversættelsesfunktion, der hjælper til med kommunikation mellem personer med Air Glass med med hvert sit sprog. Madarin kinesisk til engelsk og omvendt er med fra starten. Senere kommer også mandarin/japansk og mandarin/koreansk.

Oppo Air Glass lanceres i Kina i første kvartal af 2022. De kommer som nævnt i sort og hvid med mulighed for at vælge mellem to forskellige stel – sølvfarvet halvbue eller sort helt stel. Den sidstnævnte er bedst for folk med briller i forvejen.

Det er meget sandsynligt, at Air Glass ikke kommer til Danmark, men det er i hvert fald en interessant teknologi, som vi sikkert kommer til at se mere til fra andre tech-producenter også – tech-producenter der er i Danmark.

Se også: Nyheder om smart glasses