Samsung Galaxy Watch 7 Ultra får specielt design

Samsungs kommende Galaxy Watch 7 Ultra-smartwatch får et helt nyt design. Samsung har vist ikke kunnet finde ud af, om uret skal være rundt eller firkantet, så det er begge dele.

Samsung Galaxy Watch 7 Ultra får specielt design

Om blot et par uger afholder Samsung sit næste Unpacked-event, og helt som forventet betyder det masser af rygter og lækkede oplysninger op til begivenheden. Tidligere har vi set bud på, hvordan de foldbare telefoner, Galaxy Z Fold 6 og Z Flip 6, kommer til at se ud, og Samsung har selv vist flere billeder af den kommende Galaxy Ring.

Nu er turen kommet til Samsungs kommende smartwatches, og her er der kommet nye oplysninger om designet på Galaxy Watch 7 Ultra. En Ultra-variat i smartwatch-sammenhæng er noget nyt fra Samsung, og modellen kommer sammen med standardvarianten af Galaxy Watch 7 samt det billigere Watch 7 FE. Men nu gælder det altså designet af Ultra-modellen, og det er noget udover det sædvanlige.

Se også: Top 5: De absolut bedste smartwatches

Samsung Galaxy Watch 7 Ultra bliver både rundt og firkantet

Det er den altid pålidelige leakster OnLeaks og hjemmesiden Smartprix, der sammen har offentliggjort 3D-renderinger af Samsung Galaxy Watch 7 Ultra, som skal erstatte de tidligere modeller Pro og Classic.

Det kommende smartwatch har et noget usædvanligt design, hvor det mest af alt ligner, at Samsung ikke har kunnet finde ud af, om man vil lave et rundt eller firkantet smartwatch.

Samsung Galaxy Watch 7 Ultra skiller sig ud fra konkurrenterne Apple Watch og Watch Ultra med dens “firkantede cirkel”, der mest virker som et forsøg på at skabe sig en særlig identitet for uret. Kendere af Samsungs ældre produkter vil måske huske det seks år gamle ur Samsung Gear Sport, som minder lidt om det kommende Galaxy Watch 7 Ultra. Designet er specielt, men vi må se, hvordan det rent faktisk ser ud i virkeligheden.

Designet lader til at være inspireret en hel del af Apple Watch Ultra – noget, som den store, firkantede urkasse tydeligt bidrager til. I stedet for to knapper på siden, ligesom Apple-uret har, har Samsung-uret tre knapper.

Samsung har tidligere brugt to knapper på de fleste af sine smartwatches, men nu er der altså en tredje rund knap mellem de to aflange knapper. Den runde knap er ikke synderligt fremhævet, men ligner heller ikke en roterende krone. Det er med andre ord svært at sige noget om dens funktion.

Se også: Samsung Galaxy Ring kommer måske med et abonnement

Specifikationer på Samsung Galaxy Watch 7 Ultra

Skærmen på 1,5 tommer er stadig rund, og rundt om skærmen finder man en ramme i stil med den, som vi kender fra den gamle Classic-version af Galaxy Watch. Rammen, der har timerne markeret, kan formentlig stadig roteres, hvilket i så fald gør, at der ikke er brug for en krone.

Den firkantede urkasse omkring den runde skærm antyder dog, at der kan gemme sig et større batteri i uret. Vi har tidligere hørt, at batteriets kapacitet bliver på 578 mAh. Indvendigt sker en stor opgradering til Samsungs Exynos W1000-chip. Det er en effektiv og moderne 3 nanometer chip, så måske får vi endelig et Samsung-ur, der har samme ydeevne som Apple Watch.

Billederne viser desuden en rem, der matcher uret perfekt, som det er tilfældet med Apple Watch. Samsung forbedrede sin rem allerede sidste år, men der ser ud til at være yderligere forbedringer denne gang – i hvert fald når det gælder Ultra-modellen. Billederne afslører også to farvevarianter: Sort eller hvid rem, mens selve uret kun vises i en sort variant. Der kommer formentlig flere farver til lanceringen.

Efter sigende får Samsung Galaxy Watch 7 Ultra flere nye sensorer, der kan måle systolisk og diastolisk blodtryk via fotoplethysmogram-sensor (PPG), ilt i blodet samt temperatur.

Samsung Galaxy Watch 7 kan også blive det første smartwatch, der kan måle blodsukker på en ikke-invasiv måde. Det er dog muligt, at funktionen ikke er tilgængelig ved lanceringen, men dukker op, når den er blevet godkendt af myndigheder.

Når det gælder softwaren, forventer vi os at se Samsungs One UI for Watch baseret på WearOS 5, der blev vist frem for nylig ved Google I/O 2024. Den byder ikke på de store visuelle forandringer, men Samsung vil formentlig inkludere en række AI-baserede funktioner for at gøre træningsfunktioner og overvågning af søvn bedre.

Se også: Top 5: De absolut bedste smartwatches til Android-telefoner