Samsung Galaxy Ring kommer måske med et abonnement

Samsung Galaxy Ring kommer ifølge nye oplysninger til at koste 300-350 dollar (2.399-2.899 kroner). Et abonnement kan komme til at koste ”under 10 dollar” (80 kroner) om måneden.

Samsung Galaxy Ring kommer måske med et abonnement

Samsung er ved at være klar til at lancere Samsung Galaxy Ring – selskabets nye wearable eller nærmere bestemt en fingerring. Lanceringen kommer formentlig til at ske ved det Galaxy Unpacked-event, der siges at skulle finde sted 10. juli.

Vi ved allerede en hel del om den kommende smarte ring, men prisen har hidtil været ukendt. Nye oplysninger fra leaksteren Yogesh Brar gør os dog klogere på den mulige pris på ringen i USA og Indien.

Se også: De bedste priser og tilbud på Samsung-wearables

Mulig dansk pris på Samsung Galaxy Ring

Ifølge de nye oplysninger kommer Samsung Galaxy Ring til at koste 300-350 dollar på det amerikanske marked. Det betyder, at den bliver en konkurrent til Oura Ring 3, der koster fra 299 dollar for Heritage-varianten og op til 549 dollar, hvis man vil have Rose Gold Horizon-varianten. En pris på 300-350 dollar vil svare til 2.399 til 2.899 kroner i Danmark baseret på Samsungs priser på eksisterende produkter.

Oura Ring 3 kræver også, at man har et årsabonnement til 71,88 dollar om året for at få fuld adgang til alle funktioner. Samsung har endnu ikke meldt ud, om noget tilsvarende kommer til at gælde for at få adgang til visse af Galaxy Rings funktioner. Yogesh Brar har dog i en samtale med Android Authority nævnt, at Galaxy Ring kan komme med et månedsabonnement til ”under 10 dollar” på det amerikanske marked. Det fortæller hans kilder.

Det er dog vigtigt at huske, at ingen af disse priser er officielt annonceret af Samsung. Samsung kræver ikke et abonnement for at få adgang til sundhedsfunktionerne i de eksisterende wearables, så det vil være noget af et skifte, hvis Samsung begynder at kræve månedlig betaling fra kunderne for at kunne bruge Galaxy Ring fuldt ud.

Se også: Samsung Galaxy Ring kan købes med NFC-chip

Samsung overvejer at tilbyde abonnement på Galaxy Health

Og alligevel er det ikke helt utænkeligt, at Samsung går den vej. Dr. Hon Pak, der er vicedirektør og chef for det digitale sundhedsteam hos Samsung Electronics, har i et interview med CNBC tidligere på året nævnt, at selskabet ”overvejer” en abonnementsløsning for sin Samsung Health-app, men at indholdet i appen skal forbedres, inden det sker.

Samsung er også i gang med at udvikle Galaxy Watch 7-serien, der forventes at blive lanceret ved samme Galaxy Unpacked-event i juli som Galaxy Ring. Hvis Samsung samtidig introducerer nye AI-funktioner i stil med Galaxy AI – bare til wearables, så man får mere indsigt i sit helbred og mere coaching – kan det måske være nok til at retfærdiggøre en abonnementsmodel.

De to produkter, Galaxy Watch og Galaxy Ring, er måske ikke direkte konkurrenter, men de er begge wearables. Samsung bør derfor forsøge at undgå, at det ene produkt stjæler kunder fra det andet. Dr. Hon Pak bekræftede over for CNBC, at brugerne får mulighed for at få andre indsigter i deres helbred, når de har uret og ringen på samtidig. Det indikerer, at Samsung med Galaxy Ring ønsker at skabe et bredere økosystem med produkter, der komplementerer og ikke erstatter hinanden. Set i det lys kan en abonnementsløsning måske blive en realitet.

Se også: Test af Samsung Galaxy Ring – bedre end et ur