Samsung-smartwatches får app til blodtryksmåling

Samsungs smartwatches får nu en ny app til måling af blodtryk. I første omgang er appen godkendt i hjemlandet, hvor den nu bliver rullet ud.

Samsung-smartwatches får app til blodtryksmåling

Bid efter bid bliver vores smartwatches mere og mere avancerede og får flere og flere funktioner. Det er ikke længere kun vores daglige aktiviteter, som antal skridt for dagen eller antal forbrændte kalorier, der holdes styr på.

Et eksempel er Apple Watch, der nu kan måle EKG og ved hjælp af det advarer brugeren, hvis der opstår problemer med hjertet.

Samsung vil også lege med, og de har nu præsenteret næste skridt i form af et værktøj til sine ure, der skal måle brugerens blodtryk.

Den nye app, med navnet Health Monitor, virker med Samsungs seneste smartwatch, Galaxy Watch Active 2. Appen er blevet godkendt af de sydkoreanske myndigheder, og kan nu bruges til at holde styr på blodtrykket. Det skal dog her siges, at Galaxy Watch Active 2 ikke pludselig har fået en lægeuddannelse. For at kunne overvåge sit blodtryk skal man som bruger først kalibrere uret, ved at få målt sit blodtryk på traditionel vis med en manchet om armen. Det skal gøres mindst hver fjerde uge, og hver gang skal der måles tre gange for at sikre, at man har målt rigtigt.

Læs også: Apple Watch Series 6 får måske søvnmåling og pulsoximeter

Man kan altså ikke bare tage uret på og bum, så er det ordnet. Indtil videre er det også kun godkendt i Sydkorea, så vi andre må vente lidt på, at godkendelserne går igennem myndighedernes nåleøje. Appen skal rulle ud senere på året, og selvom vi må vente lidt, er det stadig et positivt skridt i den rigtige retning.

Læs også: Huawei lancerer billigere smartwatch: Watch GT2e