Apple Watch Series 6 får måske søvnmåling og pulsoximeter

Apples smartwatch ser med Watch Series 6 ud til at få en ordentlig overhaling. Apple Watch Series 6 får pulsoximeter, søvntracking og måske fingeraftrykslæser.

Apple Watch Series 6 får måske søvnmåling og pulsoximeter

Seneste version af Apples populære smartwatch havde ikke meget nyt at byde på, men skal man tro rygterne, så får efterårets kommende udgave masser af nye funktioner.

Her skulle nemlig være både søvnmåling, fingeraftrykslæser og et såkaldt pulsoximeter. Men her er også nyheder som bedre batteritid, WiFi 6 og et nyt design i softwaren, watchOS 7.

Læs også: Apple lancerer Beddit søvnregistrering

Apple Watch Series 6 med søvnmåling

En efterspurgt funktion til Apple Watch ser endelig ud til at blive en realitet: Søvnmaling. Mange andre smartwatches kan allerede registrere og måle søvn, men Apple har endnu ikke fået dette indbygget i deres smartur. Med Series 6 skulle dette blive en realitet, hvor  brugerne får overblik over kvaliteten af søvnen og hvor lang tid man har sovet.

Sundhed har hele tiden været i fokus med Apple Watch, og det er derfor ganske logisk, at Apple nu planlægger at tilføje et pulsoximeter. Et pulsoximeter  måler iltmætningen i blodet, hvilket kan bruges til blandt andet overvågning i et behandlingsforløb.

En fingeraftrykslæser i Apple Watch lyder måske underligt, men det kan give mening til kontaktløse betalinger, så man ikke behøver indtaste en kode.

Læs også: Withings ScanWatch måler EKG og registrerer søvnapnø

Apple Watch brugerfladen får en overhaling

Med Apple Watch Series 6 bliver en ny udgave af watchOS-softwaren introduceret. Apple har længe kørt med det samme design, men med watchOS 7 skulle softwaren få en ordentlig overhaling. Her er ikke så meget specifikt endnu, ud over nye urskiver og CarKey-funktionalitet(kontaktløs oplåsning af biler), men vi holder selvfølgelig øje med det.

Læs også: Test: Apple Watch 4

Apple Watch Series 6 kommer til september

Der er ikke nogen præcis dato endnu, men Apple Watch Series 6 forventes lanceret til september, sammen med en række nye iPhones med 5G.

Sidste tilføjelse til sagen

Som sagen vendes og drejes, kommer der nye vinkler om emnet. Daniel Søgaard Hald har holdt fast i temaet. 26/3/2020 var der nyt om emnet i en artikel der tunede ind på Apples AR-briller siges at komme i 2022Klik her og læs artiklen.. Redaktionen har stadig interesse for temaet. Klik her for at læse aktuelle nyheder..