Wearables – også Apple Watch – er dårlige til at tælle kalorier

Smartwatch eller fitness trackere er stort set ubrugelige til at måle kalorieforbrænding, konkluderer ny undersøgelse. De er bedre til at måle skridt og puls.

Wearables – også Apple Watch – er dårlige til at tælle kalorier

I en forskningsrapport fra januar i år har forskere forsøgt sig på en evaluering af brugen af håndledsbårne smarte enheder til at tracke energiforbrug og puls. Apple Watch Series 6, Polar Vantage V og Fitbit Sense blev testet af 30 sunde deltagere af begge køn, mens de trænede med vægte, cyklede, løb, gik og tilmed sad ned.

Som referenceenheder brugte forskerne Polar H10 brystbåndet og MetaMax 3B. Stronger by Science har opsummeret hele testforløbet for at vise nøjagtighed og pålidelighed for hver enhed.

Se også: De bedste fitness trackere

Stort set ubrugelige til at tracke kalorieforbrænding

Samlet set var alle enhederne ret dårlige til at holde styr på kalorieforbrændingen ved næsten alle aktiviteter. Men ikke nok med det, den gennemsnitlige afvigelse fra det reelle daglige forbrug var både uforudsigeligt og vidt forskelligt, hvilket gør urene helt ubrugelige til at tælle kalorier.

Når det svinger så uforudsigeligt i alle retninger, kan man nemlig ikke engang bruge resultatet til at måle fremskridt. Desuden lader urene til at være endnu dårligere til at tracke resultaterne fra personer med henholdsvis højere og lavere energiforbrug end gennemsnittet.

Resultatet af undersøgelsen ser også ud til at stemme overens med tidligere undersøgelser i samme stil, men hvor man har testet andre enheder.

Se også: Bedste smartwatch til træning

Bedre til pulsmåling og skridt

Hvis vi skal se på noget positivt i resultaterne, så var Apple Watch Series 6 relativt god til at måle pulsen, og det i alle de forskellige aktiviteter. Polar Vantage V og Fitbit Sense præsterede noget uregelmæssigt alt efter aktivitet.

Skidttællingen ser også ud til at være relativt præcis for alle enheder.

Konklusionen på det hele må blive, at trods dens begrænsninger såsom det lille antal enheder og deltagere, så viser undersøgelsen samme resultat som tidligere undersøgelser – nemlig at kommercielle smartwatches og håndledsbårne fitnesstrackere helt enkelt ikke er pålidelige, når det kommer til at måle det daglige energiforbrug.

Når det drejer sig om pulsmåling og skridttælling, er enhederne dog noget mere brugbare og pålidelige.

Se også: Priser på smartwatch

Wearables øger folks aktivitet

Anden forskning viser dog, at selve wearable-enhederne kan gøre noget positivt for brugernes aktive liv. Ejere af smarte wearables har en tendens til at øge sit generelle aktivitetsniveau og antal daglige skridt.