Sådan får din iPhone 5 adgang til 4G-nettet

iPhone 5 har indbygget 4G, men det er endnu ikke aktiveret. Sådan skal du gøre, når Apple er klar med funktionen.

Sådan får din iPhone 5 adgang til 4G-nettet

En af de funktioner mange nybagte iPhone 5-ejere glæder sig til, er den lynende hurtige dataforbindelse via 4G LTE-nettet. Vores mailboks har modtaget indtil flere spørgsmål fra iPhone-ejere, der er i tvivl om, hvordan de skal forholde sig, når 4G bliver muligt.

 – Apple fejler omkring 4G i iPhone 5

Først og fremmest er 4G kun noget du skal tænke over, hvis dit teleselskab er Telia eller 3 (eller selskaber der benytter deres telenet), da disse er de eneste, der kan understøtte den frekvens (1800 MHz) iPhone 5 benytter til 4G.

Det betyder også, at kunder hos TDC, ikke kan bruge 4G på Apples smartphone, men må nøjes med 3G og trådløst netværk.

TDC-kunder får ingen glæde af 4G i iPhone 5

Telenors kunder vil tidligst kunne komme på 4G i starten af 2013, når sammenlægningen af Telia og Telenors netværk er færdig.

Ny software til iPhone

De hidtidige meldinger har været, at 4G skulle være klar i løbet af november måned, men seneste har 3 været på banen, og meddelt, at de først tror det sker efter jul.

 – 3: Ingen 4G til iPhone 5 før efter jul

Når Apple er klar, bliver der udsendt en softwareopdatering til iOS-styresystemet i Phone 5, der aktiverer 4G-funktionen i produktet. Du skal så blot opdatere telefonen, når du på skærmen, får en meddelelse om dette.

I kulissen skal teleselskaberne naturligvis også have deres systemer klar, hvilket de allerede har.

– Baggrund: Hvad sker der med mobilsamtaler når du er på 4G

Hvis ikke du vil vente på Apple, kan du i stedet kaste dig over Samsung Galaxy S III 4G, der netop er kommet i butikkerne hos blandt andet Telia. Den gode nyhed er, at S III 4G virker på alle selskaber i Danmark, der har 4G, også TDC.

Læs også:
 – Apples iOS 6.1 åbner for 4G i iPhone 5
 – Web-TV: Skal du købe iPhone 5?

Mere om fortællingen

Siden redaktionen kørte denne fortælling er der kommet nyt i sagen. mobilsiden gik videre med historien. Allerede d. 31/10/2012 fulgte vi historien op med nyheden om Hvornår kommer Nokia Lumia 920? – Den videre historie om temaet finder du her. Få også seneste nyt om emnet her.