Få højere ydelse og bedre batteri med Android 7.0 til Samsung [TIP]

Med den nye Android 7.0 opdatering følger en indstilling der kan give din Samsung-mobil en turboladning samt længere driftstid.

Få højere ydelse og bedre batteri med Android 7.0 til Samsung [TIP]

I forrige uge kom den nye Android 7.0 omsider til de første Samsung-smartphones i S7-familien. Med denne fulgte alle nyhederne i Android 7.0 Nougat samt en række nye Samsung-funktioner.

En af disse funktioner er gemt under skærmindstillingerne, men rummer potentialet til at give både telefonens ydelse og driftstid et boost. Nu kan du nemlig ændre skærmens opløsning.

Fordelen her er, at ved at vælge en lavere opløsning end standardopløsningen på Quad HD, kræves der mindre af processor og batteri, da du reducerer antallet af pixels der skal renderes til det halve eller kvarte. Hvilket vil udmønte sig i bedre ydelse, især i 3D-spil samt længere driftsydelse.

Rent visuelt er forskellen mellem den tårnhøje Quad HD og almindelig HD ikke så voldsom som man kunne frygte. Har du et godt syn, vil du bemærke det, men performance-løftet vil for mange være umagen værd.

Se også:  Android 7 Nougat klar til Samsung S7 i Danmark

Samsung Galaxy S7 tip Android 7
Foto: Mobilsiden.dk

Sådan gør du

For at give din Samsung-mobil et boost skal du sikre dig, at din mobil har nyeste Android 7.0 ombord. Det gør du ved at se under ’Om mobilen’ under indstillinger. Derfra kan du også undersøge om den nyeste Android 7.0 er tilgængelig til din Samsung-smartphone.

Med Android 7.0 Nougat ombord kan du nu følge disse skridt for at få glæde af boostet:

  1. Gå ind under indstillinger og vælg ’skærm’
  2. Vælg derefter ’skørmopløsning’ menuen
  3. Herefter kan du vælge mellem HD, FHD eller WQHD opløsning. HD giver den højeste ydelse, mens WQHD er skarpest. Bruger du mobilen som VR-headset bør du vælge WQHD, hvis ikke, kan du med fordel vælge en lavere opløsning.
  4. Klik ’Anvend’ for at benytte dig af den nye indstilling.

Bemærk, at det ikke er alle Samsung smartphones der understøtter funktionen. I skrivende stund er det kun Samsung S7, S7 Edge samt S6-serien der understøtter funktionen. Andre modeller kan dog få funktionen på sigt.

Læs også:  Nu udrulles Android 7.0 Nougat også ud til Samsung Galaxy S6

Samsung Galaxy S7 tip Android 7
Selv med opløsningen sat ned til laveste 1280 x 720 pixels indstilling , står tekst ganske veldefineret på Galaxy S7 Edge. Foto: Mobilsiden.dk