Gør Facebook lynhurtig med officiel Facebook Lite-app [TIP]

Hvis du synes, at Facebook-appen kan være lidt sløv, bør du overveje den lynhurtige og skrabede udgave, Facebook Lite.

Gør Facebook lynhurtig med officiel Facebook Lite-app [TIP]

Du kender det sikkert: Facebook-appen kan til tider føles lidt sløv og er propfyldt med funktioner, du reelt ikke behøver. Det kan du gøre noget ved med Facebooks officielle Lite-app.

Læs også: Nu kan du bruge Messenger direkte i browseren

Facebook Lite er en app til Android, der giver dig noget nær den samme oplevelse, men i en langt mere skrabet udgave. Hvor den oprindelige Facebook-app fylder 38 Mb, er størrelsen på denne skrumpet ned til sølle 286 Kb.

I brugerfladen er der sparet for alle unødvendige elementer, så hvor du må gå lidt på kompromis med designet, får du til gengæld en lynhurtig oplevelse – selv med den sløveste processor.

Læs også: Facebook Messenger bliver en stor platform for apps

Du har stadig alle dine vante funktioner lige ved hånden: Nyhedsfeedet, online venner, chat, indstillinger, beskeder, notifikationer, venneanmodninger, grupper, sider, begivenheder og så videre.

Hvis du går med bekymringer om de mange tilladelser, som Facebook- og Messenger-appen kræver, kan Facebook Lite være et fornuftigt skifte. Den kræver ”kun” 30 tilladelser, hvor den almindelige app kræver 42. Du kan endda skrotte Messenger-appen, for chatfunktionen fungerer fremragende i Facebook Lite.

Læs også: Facebook arbejder på social ‘virtual reality’

Det gør Facebook Lite til et oplagt alternativ, hvis du også skal have Facebook med på farten i udlandet, hvor datataksterne fortsat kan være høje. Billeder og andet indhold er ikke i super kvalitet, og det vil også ses på dataregningen, der næppe bliver skyhøj ved brug af denne app. Du må dog affinde dig med, at videoer ikke er understøttet i denne skrabede udgave.

Facebook Lite

Sådan downloader du Facebook Lite

Facebook Lite er godt nok tilføjet i Google Play-butikken, men da den kun er tiltænkt en række udviklingslande, kan den ikke downloades her fra Danmark.

Derfor må du ty til andre metoder, hvis du vil hente den. Du kan downloade appen på blandt andet APKMirror.com, som uploader kopier af alle apps fra blandt andet Google og Facebook.

  1. Download Facebook Lite ved at klikke her
  2. Overfør appen til din smartphone eller gentag ovenstående trin fra mobilen
  3. Find appen på din telefon og start installationen
  4. Din telefon blokerer installationen. Klik på videre og sæt flueben i ”Tillad installation af apps fra ukendte kilder”.
  5. Gennemfør installationen igen og fjern fluebenet fra indstillingen
  6. Appen er nu installeret, og du kan nu bruge den
Tinfoil

Prøv også: Tinfoil for Facebook

Hvis Facebook Lite er lidt for meget af det gode, kan du også benytte dig af appen, Tinfoil for Facebook, som er tilgængelig i Google Play ganske gratis.

Tinfoil er Facebooks mobiludgave indlejret i en app, så du har nem adgang til alle dine kendte funktioner. Appen kræver også kun to tilladelser, så hvis du går op i, hvad dine apps kan få adgang til, er Tinfoil værd at gå efter.

Som udvikleren bag selv forklarer: “Tinfoil for Facebook er til dem, der har brug for en sølvpapirshat, når de logger ind på Facebook”.