Handel med brugte iPhones er et kæmpe marked [TIP]

Når der kommer en ny iPhone-modeller på markedet, vokser salget af brugte modeller eksplosivt.

Handel med brugte iPhones er et kæmpe marked [TIP]

Da iPhone 5S og iPhone 5C blev lanceret tilbage i 2013, skete der noget voldsomt med markedet for brugte iPhones. Det skrev vi også om dengang.

Det er en tendens, som man oplever hver eneste gang Apple kommer med en ny iPhone-model. Således også da iPhone 6 og iPhone 6 Plus for 9 måneder siden blev sendt på markedet.

Når de nyeste modeller kommer, er der rigtig mange iPhone-ejere, der gerne vil have udskiftet deres nuværende model med den nye. Det er noget, man ser hos alle teknologi-elskere, men om muligt endnu mere hos Apple-fans.

Læs også: Salgsrekord på brugte iPhones

Samtidig kommer iPhone-modellerne med så korte mellemrum, at de forrige modeller stadig er både rigtig stærke smartphones og i fin stand. Behøver man ikke at have en iPhone 6, er en brugt iPhone 5 eller 5S et rigtig godt køb lige nu.

Tendensen har de også kunnet mærke hos firmaer som BrugteiPhones.dk og Phonetrade, der lever af at opkøbe og sælge brugte iPhones. Her fik de rigtig travlt kort tid efter lanceringen af de to nye iPhone-modeller.

Hvordan fungerer det?

Idéen bag de 2 selskaber er, at alle dem, der gerne vil sælge deres gamle iPhone, kan gøre det til dem og dermed have et fint økonomisk tilskud at putte i købet af den nye. F.eks. kan man lige nu få op til 1.700 kr. for en brugt iPhone 5, hvis den er i god stand.

Forretningen gennemgår så telefonen og udfører service på den om nødvendigt. Herefter sælges den videre til én af de mennesker, der gerne vil købe brugt. Fordelen for køberen er især, at der nu er 2 års garanti på telefonen. Det får man ikke, hvis man køber privat gennem DBA eller gennem vores egen side Mobilsalg.dk.

Læs også: Kan blive dømt for hæleri efter køb af brugt telefon

Samtidig slipper man også for at bekymre sig om stjålne telefoner og i sidste ende risikoen for at blive dømt for hæleri.

Andre alternativer

Det største marked i Danmark for brugte telefoner finder man helt sikkert på DBA, hvor der er flere tusinde iPhones til salg.

Hvis man har fornuften i behold og ikke tager imod tilbud, der er for gode til at være sande, kan man ofte også gøre en fin handel der.