Cyklist? Her er tre apps der holder dig godt kørende [TIP]

Du kan få meget mere ud både din cykel og din smartphone med disse tre apps.

Cyklist? Her er tre apps der holder dig godt kørende [TIP]

For to år siden skrev vi om tre smarte apps til dem af os, der cykler meget i hverdagen. Nu er det tid til en opdatering, for naturligvis er der kommet nye, smarte cykel-apps til siden da.

Få basis på plads først

Men inden vi kigger på apps, så husk at have basis på plads i forhold til din cykel. Politiet har ofte fokus på at dele bøder ud til cyklister, der ikke overholder færdselsreglerne, og derudover sker der alt for mange færdselsuheld pga. små detaljer, man nemt kan fikse.

Sørg for at have gode cykellygter (f.eks. magnetiske lygter, hvor slipper du for at løbe tør for batteri), lovlige reflekser og en god, solid cykelhjelm, der er indstillet korrekt.

Og nu til apps:

Politiets egen app

Nu vi snakker om politiet, så har vi her Rigspolitiets officielle app. Den har flere funktioner, men her kigger vi på den, der hedder “Cykeltjek”. Med Cykeltjek kan du checke, hver gang du køber en brugt cykel, om cyklen er meldt stjålet. Du scanner blot stelnummeret. Nemt og enkelt, og sparer dig potentielt for en masse bøvl.

Gratis i både App Store og Google Play.

Strava – track dine ture

Strava er den førende tracking-app i cyklingens verden. Den minder en del om Endomondo, som primært motionsløbere anvender, men Strava giver ekstra spænding, fordi den flittigt bliver brugt af både nuværende og tidligere professionelle cykelryttere. Hvad med f.eks. at følge med i hvad Lance Armstrong kører og laver?

Gratis i både App Store og Google Play. Til Windows Phone findes denne kompatible tredjeparts-app.

Cykelreparation – på dansk

I den gamle artikel skrev vi om app’en Bike Repair, men nu har du med app’en “Cykelreparation” mulighed for selv at fikse langt de fleste ting på din cykel med danske vejledninger i stedet for engelske.

App’en er udviklet af Jacob Obarzanek og indeholder hele 40 udførlige vejledninger, hvor man på en meget pædagogisk måde bliver guidet step for step igennem den aktuelle cykelreparation.

De 25 kroner app’en koster er hurtigt tjent ind, den første gang man slipper for en tur til cykelsmeden. Du kan hente den på App Store eller Google Play.