De bedste apps til Chromecast i 2017 [TIP]

Den lille dongle fra Google giver mange timers underholdning på det store tv-skærm. Her er de bedste apps, du kan bruge sammen med din Chromecast.

De bedste apps til Chromecast i 2017 [TIP]

Google har haft stor succes med Chromecast – den lille, prisvenlige HDMI-pind, der blot skal smides ind i et tv, og så kan du via din smartphone, tablet eller computer caste indhold til tv’et. Men hvilke apps, som virker sammen med Chromecast, er værd at tjekke ud? Vi bringer her en opdateret 2017-udgave af listen over de bedste apps til Chromecast.

1. Netflix

En af de mest uundgåelige er Netflix, som var en af de allerførste apps med mulighed for at ’caste’ film og serier til en Chromecast. Når du har fundet noget indhold, som du gerne vil se, er det blot at klikke på det lille cast-ikon, og straks fortsætter afspilningen på tv’et. Serier og film streames på Chromecast i Full HD-opløsning, mens Chromecast Ultra kan streame indhold i 4K, hvis der er et UltraHD-symbol på titlen. Netflix via Chromecast understøtter også 5.1-surroundsound.

Netflix kan downloades til iPhone, iPad og iPod touch her.
Netflix kan downloades til Android her.

2. YouTube
En anden klassiker til Chromecast er YouTube, hvor der er uendelige mængder af videoklip, musikvideoer og ja … alt mellem himmel og jord. Også her kan du caste via mobilen eller via en internetbrowser. Du kan også lade flere personer forbinde deres mobiler til YouTube via din Chromecast, så folk i fællesskab kan tilføje videoer og musik til køen.

YouTube kan downloades til iPhone, iPad og iPod touch her.
YouTube kan downloades til Android her.

3. TV2 Play
Særligt i december måned er de danske streamingstjenester i høj kurs, da der sendes mange julekalendere. Det gælder også for TV2, hvor man kan følge deres julekalendere via TV2 Play, men selvfølgelig også se alt det øvrige indhold fra TV2’s kanaler og se live-tv. Begge dele er mulige med appen TV2 Play.

TV2 Play kan downloades til iPhone, iPad og iPod touch her.
TV2 Play kan downloades til Android her.

4. DR TV
Også på DR TV har du mulighed for at følge med i julekalendere i december måned. Den store forskel er, at du ikke skal betale noget abonnement for at bruge DR TV i forhold til de øvrige streamingtjenester. Du har mulighed for at klikke på ’cast’-ikonet i både webafspilleren og i mobilapplikationen.

DR TV kan downloades til iPhone, iPad og iPod touch her.
DR TV kan downloades til Android her.

5. Viaplay
En anden dansk streamingtjeneste, som også har understøttet Chromecast i længere tid, er Viaplay. Her har du mulighed for at caste alt fra film og serier til sport og børneindhold. Det foregår via Viaplays app. Du har som ny bruger mulighed for at prøve Viaplay gratis i en måned.

Viaplay kan downloades til iPhone, iPad og iPod touch her.
Viaplay kan downloades til Android her.

6. HBO Nordic
En anden større streamingstjeneste, som også understøtter Chromecast, er HBO Nordic. Her kan du både caste serier og film fra HBO og andre udbydere såsom Showtime, AMC, FX, Hulu, BBC og Starzfra fra mobilen og via computeren. Nye brugere har mulighed for at prøve HBO Nordic gratis i en måned.

HBO Nordic kan downloades til iPhone, iPad og iPod touch her.
HBO Nordic kan downloades til Android her.

7. YouSee Tv & Film
Danmarks største tv-udbyder, YouSee, understøtter også Chromecast i appen YouSee Tv & Film. Her finder du Chromecast-symbolet øverst i appen, og så kan du caste film, serier og live-tv.

YouSee Tv & Film kan downloades til iPhone, iPad og iPod touch her.
YouSee Tv & Film kan downloades til Android her.

Google Chromecast Ultra
Foto: Mobilsiden.dk

8. Spotify
Musikelskere har også mulighed for at udnytte Chromecasts funktionalitet. Her kan du også caste musikken på tv’et og eventuelt anlægget. Dette kan lade sig gøre både i Spotifys computerprogram og applikationen til mobilen. De første tre måneder af Spotify Premium kan købes for 9 kroner.

Spotify kan downloades til iPhone, iPad og iPod touch her.
Spotify kan downloades til Android her.

9. BLOCKBUSTER
Det TDC-ejede BLOCKBUSTER understøtter også Chromecast. Du kan dermed afspille mere end 8.000 forskellige film og serier på dit tv ved hjælp af din mobil. Med BLOCKBUSTER kan du se de nyeste film, og du skal ikke betale noget abonnement, men i stedet leje eller købe titlerne.

BLOCKBUSTER kan downloades til iPhone, iPad og iPod touch her.
BLOCKBUSTER kan downloades til Android her.

10. C More
Den sidste streamingtjeneste er C More, som også lader dig streame film og serier. Dertil består den af mange danske produktioner, og der kan også tilkøbes adgang til de største golfturneringer. C More kan prøves gratis i 14 dage – eller også kan man købe adgang til to måneder for en måneds pris: 99 kroner.

C More kan downloades til iPhone, iPad og iPod touch her.
C More kan downloades til Android her.

11. Pocket Casts
Hvis du kan lide at lytte til podcasts, er appen Pocket Casts et kig værd. Den understøtter også afspilning på Chromecast, så hvis du vil have lidt bedre lyd end din telefons højttalere, kan du altså caste podcasts med denne app. Appen kan prøves gratis i 14 dage, og derefter skal der betales et engangsbeløb på $9.

Pocket Casts kan downloades til iPhone, iPad og iPod touch her.
Pocket Casts kan downloades til Android her.

12. Twitch.tv
Gaming bliver større og større, og det er særligt på tjenesten Twitch, at der streames spil, blandt andet de store CS GO-turneringer. Twitch har også i længere tid understøttet cast-funktionen, så du kan følge med i e-sport og anden gaming på den store tv-skærm. Det er muligt at caste både fra mobil og computer.

Twitch.tv kan downloades til iPhone, iPad og iPod touch her.
Twitch.tv kan downloades til Android her.

13. Red Bull TV
Red Bull er ikke kun stor inden for energidrik. Firmaet sponsorerer også et hav af ekstreme sportsgrene, og de mange spændende ting, der sker på den front, sendes on-demand og livestreames via appen Red Bull TV, som understøtter Chromecast. Det er også muligt at finde musik og anden underholdning via appen.

Red Bull TV kan downloades til iPhone, iPad og iPod touch her.
Red Bull TV kan downloades til Android her.

14. Google Fotos
En anden app, som er velegnet til Chromecast, er Google Fotos. Hvis du har dine fotos og videoer sikkerhedskopieret via appen, kan de straks overføres til tv’et. Det er muligt at caste billeder og videoer både fra web og via appen til mobil.

Google Fotos kan downloades til iPhone, iPad og iPod touch her.
Google Fotos kan downloades til Android her.

15. LocalCast
Hvis du har nogle lokale filer liggende på din mobil, som du gerne vil vise på dit tv, kan dette lade sig gøre med en app som LocalCast. Der findes også mange andre lignende apps såsom BubbleUPnP og AllCast.

LocalCast kan downloades til iPhone, iPad og iPod touch her.
LocalCast kan downloades til Android her.

16. Cast din mobils skærm
Du kan også gå ind i indstillingerne for din telefon – typisk under ’Skærm’ – og vælge ’Cast’. Her kan du dele hele skærmen på din mobil i realtid på din Chromecast. Dermed kan du vise apps og indhold fra din mobil, som ikke nødvendigvis understøtter Chromecast.

Læs mere om, hvordan du gør det her.

17. Cast din computers skærm
Hvis det ikke er nok for dig at caste indholdet fra en specifik app eller mobilens skærm, kan du ty til Chrome-browseren på en computer. Her har du mulighed for at caste enten en hel fane eller hele din computers skærm og dermed også andre programmer som var den tilsluttet med et HDMI-kabel.

Du kan læse mere om, hvordan du gør det her.

Fortællingen går videre

Siden redaktionen kørte denne historie er der kommet nyt om sagen. mobilsiden kunne ikke slippe historien. Allerede d. 21/12/2017 kørte vi en opfølgning med artiklen om Beyerdynamic Aventho – skræddersyr lyden for digKlik her og læs artiklen.. Meget er sket siden. Du kan klikke her for aktuelle nyheder om emnet..