Få hjælp til parkeringen med disse apps [TIP]

Det behøver slet ikke at være så besværligt at finde en parkeringsplads eller at betale for en. Her er nemlig 7 gode apps, som hjælper dig med parkeringen.

Få hjælp til parkeringen med disse apps [TIP]

De fleste danskere har en smartphone, så hvorfor ikke udnytte den teknologiske udvikling til at gøre det nemmere at finde den rette parkeringsplads rundt omkring i landet og tilmed betale for den i stedet for at skulle finde en billetautomat.

Læs også: Parkeringsapp EasyPark boomer

Markedet for danske apps til at gøre parkeringen af bilen nemmere er efterhånden modnet, og derfor er der flere muligheder, hvis du vil klare parkeringen og betalingen gennem mobilen. Herunder følger 7 danske apps, som alle gør det nemt og smart dels at finde en parkeringsplads, men også eventuelt at betale for at bruge den.

EasyPark
EasyPark

1. EasyPark

Med EasyPark kan du nemt finde parkeringspladser i store dele af Danmark – appen kan nemlig bruges på både offentlige parkeringspladser og parkeringsselskaberne EuroPark, ParkZone, Q-Park, City Parkeringsservice og Scan-Park.

I appen kan du hurtigt finde et kort over alle tilgængelige parkeringspladser i Danmark, hvor du kan bruge appen, og du kan også hurtigt finde dem nærmest dig. Efter du har registreret dig som bruger, kan du med få klik vælge at parkere ved blot at dreje på et hul, og du kan også til enhver tid forlænge eller stoppe parkeringen, så du kun betaler for den tid, du reelt har brugt.

Har du ikke en smartphone, kan du også bruge EasyParks parkeringstjeneste via telefonnummeret 70 22 12 45.

‘EasyPark’ kan downloades til iOS, Android og Windows.

ParkMan

2. ParkMan

Et alternativ til EasyPark er appen ParkMan, som dog ikke virker i lige så mange byer som EasyParks app. Konceptet er dog fuldstændig det samme, hvor du opretter dig og tilknytter din bils registreringsnummer.

Herefter er det blot at finde en parkeringsplads, hvor appen virker, og så indtaster du hvor lang tid du ønsker at parkere. Også her kan du forlænge eller stoppe parkeringen via appen, og det fører, ligesom EasyPark hævder, til en besparelse på op til 30 %.

‘ParkMa’n kan downloades til iOS, Android og Windows.

MobilParkering
MobilParkering

3. MobilParkering

Denne app er Danmarks eneste gebyrfrie app til parkering, hævder tjenesten, og den er også gratis at bruge. Til gengæld virker den ’kun’ på 180 forskellige parkeringspladser rundt omkring i større, danske byer. Også her skal du oprette dig en konto, og så vælger du blot varighed for din parkering, hvorefter du også har mulighed for at forlænge parkeringen i appen.

‘MobilParkering’ kan downloades til iOS og Android.

ParkPark
ParkPark

4. ParkPark

ParkPark er udviklet af skaberne bag mobilselskabet M1 og er en tjeneste, der er meget lig de øvrige. Du downloader appen, opretter en konto, og herefter viser appen dig den nærmeste parkeringsplads, hvor tjenesten virker.

Også ParkPark opbygger et landsdækkende netværk af parkeringspladser og understøtter pt. omkring 20 større danske byer. Appen fungerer ved, at du tjekker ind, og når du er færdig med at parkere, tjekker du ud igen – og dermed betaler du kun for den tid, du reelt holder parkeret.

ParkPark findes enten som en gratis løsning, hvor du kun betaler for den parkerede tid, eller som abonnement, hvor der er to typer at vælge mellem. De giver mellem 25-50 % rabat og et antal timer med gratis parkering.

’ParkPark’ kan downloades til iOS, Android og Windows.

Gratis parkering
Gratis parkering

5. Gratis parkering

Har du ikke brug for at betale for parkeringen gennem din smartphone, er appen ’Gratis parkering’ et glimrende værktøj til meget hurtigt at finde parkeringspladser i dit nærområde.

Appen fungerer via crowdsourcing – det vil sige, at det er brugerne selv, der holder informationen opdateret via freeparking.world eller appen selv. Du kan altså ikke nødvendigvis få at vide, hvor lang tid du må parkere og hvad det koster at parkere et bestemt sted, men oftest om det koster noget.

’Gratis parkering’ kan downloades til iOS og Android.

ParkOne
ParkOne

6. ParkOne

Denne app er fra firmaet bag de velkendte elektroniske ParkOne-parkeringsskiver og er en simpel app, der finder den nærmeste parkeringsplads til dig.

Du indtaster blot stedet – enten adressen eller det omkringliggende sted, og så finder appen den nærmeste ledige parkeringsplads. I appen kan du så angive, hvor lang tid du har valgt at parkere der, og så vil du få en påmindelse 5 minutter, inden parkeringen udløber, så du når tilbage i tide og ikke får en parkeringsafgift.

ParkOne kan downloades til iOS og Android.

Park n go
Park ´n go

7. Park ´n go

Appen Park ´n go har samme formål som ParkOne. Den viser alle de nærmeste parkeringspladser på et kort, mens du har GPS aktiveret, og så kan du vælge at nagivere dertil med Google Maps. Herefter kan du i appen angive, hvor lang tid du vil holde parkeret, og så får du også her en påmindelse 10 minutter, før parkeringen udløber.

‘Park ´n go’ kan downloades til iOS og Android.