Får du en Chromecast-notifikation? Sådan fjerner du den [TIP]

Undrer du dig over, hvorfor du pludselig får en notifikation fra Chromecast på din Android-telefon? Få forklaringen her og se, hvordan du fjerner den.

Får du en Chromecast-notifikation? Sådan fjerner du den [TIP]

Hvis du har bemærket en mystisk notifikation dukke op på din smartphone eller tablet fra Googles Chromecast-dongle, mens du er på WiFi-netværket eksempelvis hjemme eller hos en bekendt, er du bestemt ikke den eneste.

Google har nemlig ændret måden, som Chromecast styres på fra enheder på samme netværk som donglen. Normalt er det kun den enhed, der starter castingen, som får mulighed for at starte og afslutte castingen af indhold til en Chromecast. Sådan er det ikke længere.

Læs også: De bedste apps til Chromecast [TIP]

En større ændring betyder nemlig, at alle Android-enheder, der er på samme WiFi som den eller de Chromecasts, der er i ejendommen, nu kan styre disse. Et scenarie kan derfor udspille sig som følger. Du sidder hjemme hos dig selv i stuen. I værelset ved siden af begynder et familiemedlem at starte næste afsnit af Game of Thrones på en Chromecast i værelset, og pludselig dukker en notifikation op ikke kun på den enhed, der styrer castingen, men også din egen smartphone inde i stuen, selv om du intet har foretaget dig.

Det betyder, at du teknisk set kan afbryde andres casting af indhold, ligesom du kan mute lyden eller blot følge med i, hvad der sker på den anden side af væggen. Ud over at notifikationen forstyrrer andre på samme netværk, er den også forstyrrende for den, der er i gang med at caste indhold.

De fleste apps, der understøtter Chromecast, sender nemlig i forvejen deres egen notifikation, og det betyder, at du nu får to forskellige notifikationer om, at du caster det samme indhold.

Læs også: Sådan tænder du dit tv med Chromecast [TIP]

Funktionen er altså langt fra gennemtænkt, selv om det har været Googles intention at gøre det nemt for ejere af en Chromecast at styre det, der castes, på tværs af flere enheder, og det har Google i den grad også måtte høre for siden ændringen.

Blandt andet David Ruddock fra Android Police har skrevet en særdeles kritisk artikel om funktionen, som bringer flere problemer med sig, end den løser.

Er du blevet mødt af denne Chromecast-notifikation på din mobil eller tablet hver gang andre på samme WiFi-netværk som dig caster indhold på et tv? Del meget gerne din oplevelse med den nye ’feature’ i en kommentar nedenfor.

Sådan fjerner du notifikationen

Hvis du allerede er blevet godt træt af at blive gjort opmærksom på, når andre i hjemmet streamer indhold på deres Chromecast, kan du heldigvis nemt gøre noget ved problemet.

Den nemmeste måde er vist i videoen ovenover. Her trækker du blot notifikationen ned, hvorefter der kommer en række genvejstaster frem. Disse vil automatisk være synlige, hvis du benytter Android 7.0 Nougat eller nyere. Hvis du bruger en ældre version, skal du blot klikke på tandhjulet, hvorefter en ny side åbner. På denne side er der som standard sagt ja til “Vis underretninger om fjernbetjening”. Denne slår du blot fra, hvis du ikke vil se på disse, og så er problemet sådan set løst.

Hvis du fortryder og vil ændre indstillingen tilbage, eller hvis du blokere notifikationen i at komme frem på et tidspunkt, hvor du ikke har mulighed for at trykke på den som i videoen ovenfor, er der en anden vej dertil. Du går ind i Indstillinger, hvorefter du finder indstillingen “Google”. I listen finder du “Google Cast”, og nu er du inde på samme side, hvor du kan slå funktionen til og fra.