OiSTER tilbyder nu eSIM – men ikke til Apple Watch og smartwatches

Efter lang tids venten kan kunder hos OiSTER nu vælge eSIM – den digitale udgave af det fysiske SIM-kort, men de må fortsat undvære det til Apple Watch.

OiSTER tilbyder nu eSIM – men ikke til Apple Watch og smartwatches

Teleselskabet 3 var i 2018 blandt de første til at tilbyde sine kunder eSIM, da de første iPhones XS, XS Max og XR kom med understøttelse af funktionaliteten. I samme ombæring understøttede 3 også eSIM til Apple Watch 3 og sidenhen de efterfølgende Apple Watches og Samsung-smartwatches.

Siden er der ikke sket noget som helst hos 3’s lavprisselskab OiSTER – indtil nu. Onsdag offentliggjorde OiSTER nemlig, at selskabet nu også tilbyder eSIM til sine kunder. Ligesom hos 3 er det ganske gratis at skifte det fysiske SIM-kort ud med et virtuelt et af slagsen.

Det er både nye og eksisterende kunder, som kan vælge at få leveret deres SIM-kort som et virtuelt SIM-kort. Det ligger klar i form af en QR-kode inde i Mit OiSTER-selvbetjening cirka 30 minutter efter bestilling af et nyt telefonnummer.

Læs også: Her kan du få eSIM til Apple Watch Series 7

Virker kun med mobilabonnementer

eSIM hos OiSTER er smart og praktisk, hvis man har et mobilabonnement, da man på den måde kan have to SIM-kort i sin telefon – et fysisk og et virtuelt. Det kunne være ens private SIM-kort og ens arbejdsnummer.

eSIM er dog særligt smart i smartwatches, hvor der ikke er plads til et fysisk SIM-kort. Med et eSIM kan et smartwatch alligevel være koblet på mobilnettet. Desværre kniber det for mange lavpriselskaber med at understøtte eSIM i smartwatches, og det gælder også for OiSTER, selv om moderselskabet 3 godt kan finde ud af at understøtte det.

Det betyder altså, at du ikke kan bruge eSIM hos OiSTER med et Apple Watch eller et andet smartwatch. Du kan heller ikke bruge det med OiSTERs MiFi- (mobilt Wi-Fi) og Wi-Fi-abonnementer eller til datadelingskort.

Sådan aktiverer du et eSIM hos OiSTER

Det kræver en aktiv Wi-Fi-forbindelse eller en anden internetforbindelse på din mobil eller tablet, før du forsøger at aktivere et eSIM. Derefter skal du logge ind på Mit OiSTER-selvbetjening fra en anden enhed – det kan være en anden telefon eller en computer – hvor du skal finde en QR-kode, som du skal scanne med kameraet fra den telefon, som du vil aktivere eSIM på.

  1. Har du et fysisk simkort i din mobil/tablet, og skal dit eSIM erstatte dit eksisterende nummer, skal du fjerne det fra din mobil/tablet først.
  2. Sørg for, at både enheden, du scanner fra, og mobilen/tabletten, du scanner QR-koden til, er på WiFi-netværk.
  3. Log ind på Mit OiSTER på den anden enhed.
  4. Find QR-koden fra abonnementsoversigten og tryk ”Aktivér eSIM”.
  5. Åbn kameraet og scan QR-koden til den mobil/tablet, du skal bruge dit eSIM på – husk at QR-koden kun kan scannes én gang.
  6. Når QR-koden er scannet, følger du vejledningen på skærmen og færdiggør aktiveringen på din mobil/tablet.
  7. Genstart din mobil/tablet, når aktiveringen er gennemført.

Kilde: OiSTER

Læs også: Skift fra YouSee, Telia, Telenor og 3 og spar mange penge