Roaming i udlandet – sådan får du billig mobildata på ferien

Der er mange forskellige måder at få mobildata (roaming) på mobilen, når du er på ferie i udlandet. Se hvad der er billigst her

Roaming i udlandet – sådan får du billig mobildata på ferien

Er du ved at planlægge ferie til udlandet? Så må du ikke glemme at tænke over dit mobilabonnement – for der er nemlig mange penge at spare, hvis du i god tid lægger en plan for, hvordan du får billig mobiltelefoni, når du rejser uden for Danmarks grænser.

Der er flere måder at få mobildækning i udlandet på din ferie:

 1. Dansk mobilabonnement med roaming inkluderet
 2. Skift mobilabonnement/teleselskab efter behov
 3. Køb et lokalt SIM-kort i udlandet
 4. Køb et eSIM, der virker i udlandet, hjemmefra

Vi guider dig til de forskellige roamingløsninger nedenfor.

Se også: Find og sammenlign priser og tilbud på mobilabonnementer

Dansk mobilabonnement med roaming inkluderet

Den løsning, som de fleste danskere i dag bruger, er at købe et mobilabonnement, hvor der er samme mængde tale som i Danmark og en begrænset mængde data inkluderet til brug i udlandet hver måned.

De fleste abonnementer inkluderer kun gratis roaming i EU- og EØS-landene, så hvis du skal rejse uden for EU, vil disse abonnementer typisk ikke kunne bruges.

Der er også mange teleselskaber, der sælger mobilabonnementer med roaming i flere lande uden for EU.

 • Teleselskabet 3: Roaming i 73 lande
 • Telenor: Roaming i 48 lande
 • CBB Mobil: Roaming i 47 lande (CBB World) kan tilkøbes
 • YouSee: Roaming i 48 lande
 • Telia: Roaming i 56 lande

Se en komplet liste over de lande, som teleselskaberne inkluderer i deres roamingaftaler.

Fordele

Fordelen ved denne løsning er, at du ikke skal bekymre dig om, hvor ofte og hvornår du rejser til udlandet. Du kan blot rejse, og så virker dit mobilabonnement helt automatisk i de lande, der er inkluderet.

Ulemper

Du betaler en unødvendig høj pris for dit mobilabonnement året rundt. Hvis du kun rejser til udlandet én gang om året i juli måned, betaler du en for høj pris for dit mobilabonnement i årets resterende 11 måneder.

Se også: Sådan bruger du mobilen billigt i et land uden for EU

Skift mobilabonnement/teleselskab efter behov

En anden metode er at skifte enten teleselskab eller blot mobilabonnement hos ens eksisterende teleselskab, inden man rejser til udlandet.

Denne løsning er god til dig, der ønsker de lavest mulige priser på dit mobilabonnement året rundt. Hvis du befinder dig i Danmark de fleste af årets måneder, kan du købe et billigt mobilabonnement, der dækker dit forbrug i Danmark, uden at skele til, hvor meget data, der inkluderet i udlandet, og i hvilke lande det måtte virke. Ja, du kan sågar købe et mobilabonnement helt uden roaming og spare mange penge.

Billige mobilabonnementer uden roaming

Flexii har de billigste mobilabonnementer uden roaming. Alle abonnementer inkluderer fri tale og koster 0 kr./md. den første måned:

Uden 5G:

 • 10 GB data: 39 kr./md.
 • 20 GB data: 59 kr./md.
 • 50 GB data: 69 kr./md.
 • 100 GB data: 79 kr./md.
 • 200 GB data: 109 kr./md.
 • 1.000 GB data: 149 kr./md.

Med 5G:

 • 10 GB data: 44 kr./md.
 • 20 GB data: 64 kr./md.
 • 50 GB data: 74 kr./md.
 • 100 GB data: 84 kr./md.
 • 200 GB data: 114 kr./md.
 • 1.000 GB data: 154 kr./md.

Se aktuelle priser og tilbud hos Flexii

Billige mobilabonnementer med roaming

Flexii har de billigste mobilabonnementer med roaming i EU. Alle abonnementer inkluderer fri tale og koster 0 kr./md. den første måned:

Uden 5G:

 • 15 GB data (20 GB i EU): 49 kr./md.
 • 25 GB data (20 GB i EU): 69 kr./md.
 • 55 GB data (20 GB i EU): 79 kr./md.
 • 110 GB data (20 GB i EU): 89 kr./md.
 • 220 GB data (25 GB i EU): 119 kr./md.
 • Fri data (25 GB i EU): 159 kr./md.

Med 5G:

 • 15 GB data (20 GB i EU): 54 kr./md.
 • 25 GB data (20 GB i EU): 74 kr./md.
 • 55 GB data (20 GB i EU): 84 kr./md.
 • 110 GB data (20 GB i EU): 94 kr./md.
 • 220 GB data (25 GB i EU): 124 kr./md.
 • Fri data (25 GB i EU): 164 kr./md.

Se aktuelle priser og tilbud hos Flexii

Måneden inden du skal rejse til udlandet kan du opsige dit mobilabonnement, der kun virker i Danmark, og skifte til et nyt teleselskab, inden du skal rejse til udlandet. Det nye abonnement skal naturligvis inkludere roaming i det land, som du rejser til. Vær opmærksom på, at udvalget af mobilabonnementer med roaming uden for EU er markant mindre end abonnementer, der virker kun i EU.

Hos lavprisselskabet Flexii kan du benytte selskabets høje grad af fleksibilitet. Her kan du tweake mobilabonnementet løbende, efterhånden som dit behov ændrer sig.

De måneder på året, hvor du ikke har behov for roaming i udlandet, kan du fravælge det og spare 10 kroner per måned. Den eller de måneder, hvor du rejser til udlandet og ønsker mobildata i EU, kan du aktivere det og betale 10 kroner ekstra. På samme måde kan du til- og fravælge 5G og spare yderligere 5 kroner per måned.

Fordele

Fordelen ved at skifte mobilabonnement eller tilpasse mobilabonnementet løbende, efterhånden som dit behov for data i udlandet ændrer sig, er, at du får det billigste mulige mobilabonnement.

Ulemper

Ulempen er dog, at det er en smule bøvlet – i hvert fald hvis du skifter mellem forskellige teleselskaber og skal tænke over opsigelsesperioden og hvornår det nye mobilabonnement træder i kraft.

Køb et lokalt SIM-kort i udlandet

En anden måde, som du kraftigt bør overveje, er helt at lade være med at bruge dit danske mobilabonnement i udlandet. I stedet kan du købe et lokalt SIM-kort, når du ankommer til det land, hvor du skal opholde dig.

Her kan du købe en bestemt mængde tale og data til en bestemt pris. Hvor meget du får for pengene, afhænger fuldstændig af, hvilket land du køber SIM-kortet i, hvor du køber det (lufthavn eller en lokal kiosk) og hvilket selskab der sælger SIM-kortet.

Ønsker du at afsøge denne mulighed, er der ikke andet for end at lave en Google-søgning på det specifikke land og søge på fraser som ”prepaid SIM” for at få en fornemmelse af udvalg og priser.

Fordele

Denne løsning kan være en god og billig løsning, hvis man finder den rette udbyder. Det er også en god løsning, hvis man ikke gider at bøvle med at skifte mobilabonnement i Danmark eller betale for et dansk mobilabonnement med roaming året rundt.

Løsningen er også god, hvis man rejser til lande, hvor de danske teleselskaber ikke tilbyder roamingaftaler.

Ulemper

Det kan være uoverskueligt at få et overblik over, hvilke udbydere der findes i de enkelte lande, og om det er billigere end at betale for et dansk mobilabonnement med roaming.

Køb et eSIM, der virker i udlandet, hjemmefra

Den mere moderne udgave af at købe et lokalt SIM-kort indebærer køb af eSIM med roaming inkluderet.

Mange teleselskaber kan i dag tage imod et digitalt SIM-kort, som man aktiverer ved at scanne en QR-kode. Denne teknologi er genial, hvis man vil aktivere et mobilabonnement med roaming i udlandet lige inden afrejse.

Der findes masser af udbydere af eSIM med roaming i udlandet. F.eks. KeepGo, airalo, Holafly, GoMoWorld, breeze og maya.

Fordele

Det smarte med disse løsninger er, at de er ultra fleksible. For eksempel kan du betale for roaming i et specifikt land på dagsbasis. Er du kun en kort tur i bestemt land, vil denne løsning formentlig være den billigste.

Det er også muligt at købe en pakke, der virker i hele kontinenter eller endda globalt.

I forhold til at købe et lokalt SIM-kort kan du med denne løsning også langt nemmere overskue og sammenligne forskellige udbyderes priser og datapakker.

Ulemper

Ligesom ved køb af lokalt SIM-kort kræver denne løsning, at du orienterer dig i markedet for e-SIM-løsninger med roaming inkluderet, inden du rejser til udlandet.

Roaming i udlandet: Hvad er billigst?

Det kan være svært at svare på, hvad der er billigst præcis for dig. Det afhænger af mange faktorer:

 • dit forbrug af tale og data hjemme i Danmark
 • dit forbrug af tale og data i udlandet
 • hvilket land du rejser til
 • hvor længe du opholder dig i udlandet
 • hvor mange lande du rejser til

Sikkert er det i hvert fald, at du bør veje fordele og ulemper ved de forskellige løsninger op imod hinanden for at finde den løsning, der passer bedst til dig.

Ønsker du mindst muligt besvær og ingen bekymringer om datamængde og dækning? Så er du bedst stilet med et dansk mobilabonnement, der tillader roaming i udlandet. Vær opmærksom på, om dit mobilabonnement inkluderer roaming, hvis du rejser uden for EU.

Vil du gerne bruge lidt tid på at opnå den billigst mulige løsning? Ja, så er du formentlig bedre stillet ved at vælge det absolut billigste abonnement, du kan komme til i Danmark uden at skele til, om det inkluderer roaming eller ej – og så tilkøbe enten et nyt mobilabonnement, et lokalt SIM-kort eller et eSIM med roaming i det eller de lande, du rejser til.

Se også: Gode tids til brug af mobilen i udlandet