Sådan får du Netflix på dit “gamle” Samsung Smart-TV

TIP: Dit gamle Samsung Smart-TV er allerede forældet. Se hvordan du snyder, og (måske) alligevel får Netflix på det.

Sådan får du Netflix på dit “gamle” Samsung Smart-TV

Rigtig mange danskere afprøver i disse dage amerikanske Netflix, som vi tidligere har omtalt på Mobilsiden.dk. Og selvfølgelig kan man ikke nøjes med at se Netflix på telefonen eller computeren. Netflix skal jo ses på det store stue-alter.

Mange har de seneste tre år købt et såkaldt “Smart-TV”, hvor de kan tilgå streamingtjenester fra blandt andet Viaplay, SF-anytime og YouTube.

Eller rette sagt, så var det meningen med “Smart-TV” at man skulle kunne tilgå forskellige tjenester, men som vores kollegaer på Flatpanels.dk har undersøgt, så kan man kun benytte Netflix til 2012-modellerne fra Samsung, Sony, LG, Panasonic m.fl.

Ifølge Flatpanels.dk er der er ingen tenisk grund til den manglende Netflix. Netflix-appliktionen findes allerede i andre lande uden for Norden, og applikationen virker til alle 2010/2011 modeller fra TV-producenterne. Netflix applikationen fungerer også både med dansk lyd og danske tekster.

Kort sagt så virker Netflix applikationenen fint til “Smart-TV” fra 2010/2011, men producenterne ønsker ikke give deres kunder adgang til applikationen. Baggrunden for at nedprioritere disse modeller har Flatpanels.dk ikke fået oplyst af TV-producenterne.

Utilfredse Facebook brugere

Det ligner unægteligt aftalt spil TV-producenterne imellem, men den konspirationsteori er selvfølgelig grebet ud af luften, og vi har på Mobilsiden.dk da heller ikke set beviser, der kan underbygge en sådan en teori – udover at alle producenter sjovt nok gør det samme.

Samsungs Facebook side lyder Samsung officielle svar da også igen og igen til sure Samsung kunder:

– “Vi kan desværre ikke gå i detaljer med hvorfor Netflix i første omgang kun kommer til 2012-modeller. Men vi er allerede ved at undersøge mulighederne for implementering på de tidligere modeller også.”

Men det er ikke kun Samsungs kunder, der er utilfredse – også Panasonic har meget utilfredse kunder på Facebook, der klager over manglende adgang til Netflix. En ejer af et Panasonic TV udtrykker sin mening på denne måde på Panasonics Facebook side:

– “Det er simpelthen at pisse sine kunder op og ned at ryggen, når i vælger ikke at tilbyde Netflix eller andre streaming services til tv’s der ikke engang er et år gammel. Vi alle ved det kan lade sig gøre, da de løsninger allerede findes til f.eks. 2011 modellerne, det bliver jo brugt i USA. Hvis Panasonic ikke kan levere en ordenligt support til deres kunder, jamen så skal i heller ikke forvente at få nogle penge fra os. Hvad havde i regnet med?”

Hack din Samsung og se Netflix

Men inden du føler dig godt og grundig snydt, så er der faktisk håb forude – i hvert fald for folk med et Samsung “Smart-TV”.

Man kan med et lille “ninja-trick” snyde i Samsungs “Smart-TV” til at give adgang til Netflix, og så har du måske alligevel ikke spildt 15.000 kroner på dit seks måneder gamle 55″ Saumsung TV, som du købte på udsalg i Elgiganten i slutningen af maj måned 2012.

På Samsung TV-modeller kan man nemlig skifte land, og derved få adgang til applikationer, som ellers er forbeholdt heldige Samsung kunder i andre lande.

Men ingen roser uden torne – hvis du udfører dette ninja-trick, så slettes alle dine nuværnede applikationer. Det betyder, at du blandt andet ikke kan få adgang til Viaplay, KanalSport, SF-anytime og andre “nordiske” applikationer, som du måske plejer at benytte.

Sådan gør du:
ADVARSEL – FØLGENDE SKER HELT PÅ EGEN RISIKO. ALLE DINE NUVÆRENDE APPLIKATIONER BLIVER SLETTET FRA DIT TV. VI GIVER INGEN GARANTIER FOR AT “NINJA-TRICKET” VIRKER.

1. Gå ind i “Smart-hub” (2011 model) eller internet@TV (2010 model)
2. Tryk 1 gang på “spol frem” knappen
3. Tryk 2 8 9
4. Tryk 1 gange på “spol tilbage” knappen

5. Derefter fremkommer en serivcemenu, hvor man kan vælge et andet land. Vælg her “USA” som land,

TV’et tror nu, at det befinder sig i USA, og pludselig kan TV’et godt benyttes til Netflix med fuld adgang til film og TV-serier. Både dansk tale og dansk undertekst er tilgængelig.

Vi har på Mobilsiden.dk afprøvet tricket på en 2010 model (c-serien), og vi kan bekræfte, at man kan skifte land. Men selv Netflix applikationen kan vi dog ikke få til at virke.

På en 2011 model (D-serien) fik vi dog tricket til at virke, og Netflix applikationen kørte fint. Omend billedekvaliteten er bedre hvis du benytter en Apple TV boks.

Samme “ninja trick” er efter vores oplysninger desværre ikke muligt på andre TV-modeller end Samsung.

Opdateret 19/10-2012 kl. 13:25
Flatpanels.dk oplyser, at Samsung har skiftet mening. Samsung kunder med en 2011 model (D-serien) kan nu alligevel godt kan få Netflix helt uden ninja-tricks. Dog indtil videre er det kun ejerne af modeller i 7000 og 8000 serien, der får glæde af Netflix. Læs mere her.

Læs også:
– Netflix i Danmark skuffer fælt – vi har testet