Skal du vælge et mobilabonnement med 4G eller 5G?

Med flere og flere aktive 5G-master i Danmark er der helt naturligt også kommet mobilabonnementer med 5G. Hvad koster det at få 5G og giver det mening af vælge det fremfor 4G? Se med her.

5G er kommet til Danmark. Først på TDCs mobilnet, i denne uge hos Telia og Telenor og inden årets udgang også hos 3. 5G er spændende, for det er meget mere end hurtige hastigheder. Lige nu er det dog mest hurtigere hastigheder, som for forbrugeren gør 5G anderledes end 4G. Teleselskaberne har del abonnementer med 4G og 5G op, og hvad giver det egentlig mest mening at gå efter nu? Det er netop emnet i uges Sparetips, som forhåbentlig kan spare dig for nogle penge.

Ægte 5G på højere frekvenser er blevet udskudt til næste år, hvilket betyder at teleselskaberne indtil videre benytter lowband og midband. Godt nok betyder dette en længere rækkevidde på 5G, til gengæld er hastighederne ikke så vilde som de kan blive. 5G er dog allerede hurtigere end 4G. Men giver det mening at købe et abonnement med det? Nej, ikke endnu. Først og fremmest kræver 5G, at du investere i en mobiltelefon med 5G. Og derudover er mobilabonnementer med 5G dyrere.

Se også: Find de billigste mobilabonnementer

Køb et 4G-mobilabonnement og spar penge

Både Yousee, Telenor, Telia, Telmore og flere andre teleselskaber tilbyder abonnementer med 5G, men de er betydeligt dyrere end andre abonnementer med samme indhold af taletid og data. I stedet for at betale omkring 200 kroner for 30 GB data, så kan du slippe med 89 kroner hos Hallo.dk. CBBs abonnement med fri data og 5G til 179 kroner er dog udmærket, hvis det er fri data du har behov for.

Ikke nok med at 5G-abonnementer er dyrere, så kan man heller ikke bruge den lidt hurtigere forbindelse til noget endnu. Måske til næste år, måske næste år igen. Det må tiden vise. For nu: hold dig til et 4G-mobilabonnement.

Se også: Billige telefoner med mobilabonnement

For flere sparetips, test af mobiltelefoner, rygter og meget andet, så følg vores Youtube-kanal Teknofil.

Seneste nyt om emnet

Her får du den kronologiske fortsættelse i sagen og anvisning til absolut seneste nyt om emnet. Daniel Søgaard Hald kunne ikke slippe historien. 2/10/2020 kom den efterfølgende historie med artiklen Test: Samsung Galaxy S20 FE 5G – Årets mobilkøb – Den videre historie om temaet finder du her. Og sidste punktum er endnu ikke sat. Klik her for at se de sidste nyheder..