Bloomberg: Apple kan være på vej med AirPower alligevel

AirPower til trådløs opladning af iPhone, Watch og AirPods blev lagt i skuffen pga. tekniske problemer. Nu kan den måske alligevel komme.

Bloomberg: Apple kan være på vej med AirPower alligevel

AirPower, den meget omtalte men aldrig lancerede opladningsmåtte fra Apple, er et helt unikt kapitel i selskabets historie. For det meste annoncerer Apple først produkter, når de er helt klar til at lancere dem, men med netop AirPower gjorde de en undtagelse.

Airpower kan være på vej alligevel – efter turbulent tid

Apple annoncerede første gang AirPower i forbindelse med præsentationen af iPhone X i 2017, og dengang lovede de, at den skulle være på markedet senere samme år.

En række tekniske problemer gjorde dog, at de gentagende gange måtte udskyde lanceringen og til sidst i 2019 droppede de AirPower helt. Et meget usædvanligt træk for Apple.

Ifølge rygterne havde opladningsmåtten problemer med overophedning, når man skulle lade flere enheder samtidig, hvilket var hele pointen og salgsargumentet for AirPower. Vi hørte også, at der var problemer med forstyrrelser med spolerne, hvilket påvirkede effektiviteten i opladningen.

Til slut resulterede det i, at senior VP for Hardware Engineering hos Apple, Dan Riccio, for to år siden måtte sige, at de annullerede produktet, da det ikke kunne leve op til Apples høje standarder.

Se også: Telefoner med lynopladning

Arbejder på trådløs opladningsmåtte

Men måske har de alligevel ikke helt opgivet håbet. Bloomberg skrev for nylig, at Apple arbejder på et nyt produkt til trådløs opladning, der minder om AirPower.

Det skulle være en trådløs oplader, der kan lade både iPhone, Apple Watch og AirPods op på samme tid. Samtidig skulle Apple også være i gang med at undersøge metoder til at oplade trådløst over afstand.

Apple har desuden ansøgt om en række patenter inden for samme område, visse fra tiden lige efter, at AirPower officielt blev droppet. Det kan dog være, at den teknologi, der blev nævnt i de ansøgninger, kommer til at blive en del af for eksempel MagSafe-produkter.

Se også: Telefoner med hurtig trådløs opladning

Ingen tidshorisont

Bloomberg plejer dog at have ret godt styr på det, når det kommer til rygter om Apple. Bloomberg nævner imidlertid også, at det kan vare flere år, inden udviklingsarbejdet hos Apple resulterer i en ny opladningsmåtte i stil med AirPower.

Der er med andre ord stadig ingen, der ved, om AirPower eller dens efterfølger, nogensinde bliver virkelighed. Der er dog en årsag til, at ingeniørerne hos Apple endnu ikke helt har opgivet projektet alligevel.

Se også: Nyheder om trådløs opladning

Historien slutter ikke her

Her følger vi op med den seneste udvikling om emnet. Steen Jørgensen gik et skridt videre. 12/7/2021 rettede vi nyt fokus på sagen med en artikel der stillede skarpt på 2022 Apple Hardware Calendar – få overblik over kommende lanceringer – Artiklen kan læses her. Se også seneste nyt om tematikken her..