iRobots nye Roomba j7+ kan registrere lort fra kæledyr

iRobot Roomba j7+ kan som selskabets første robotstøvsuger registrere lort fra kæledyr og altså undgå at trække lort med rundt i huset.

iRobots nye Roomba j7+ kan registrere lort fra kæledyr

I løbet af de sidste to årtier har iRobot støt og roligt udviklet sine Roomba støvsugere til enheder, der er smarte nok til at tømme deres egne skraldespande. Med Roomba j7+ er virksomheden nu klar til at tage fat på sin hidtil største udfordring: Lort fra kæledyr.

Robotstøvsuger kan køre uden om lort fra kæledyr

Roomba j7+ er iRobots første støvsuger, der kan genkende og undgå forhindringer som f.eks. kabler eller en bunke tøj i realtid. Og så altså også lort fra kæledyr. Det kan være ret ulækkert, hvis en robotstøvsuger kører over en hundelort for eksempel og tager den med rundt i huset, når den kører og støvsuger.

Skulle robotstøvsugeren alligevel køre over en lort, så vil iRobot erstatte din støvsuger med en ny. j7+ er drevet af iRobots nye Genius 3.0-software, som også vil blive rullet ud til resten af virksomhedens tilsluttede støvsugere.

Det bygger på de funktioner, der blev introduceret sidste år – som omfatter en bedre mobilapp, smartere planlægning og rutinemæssige udløsere – ved at tilføje estimater for rengøringstid samt mulighed for automatisk at rengøre, mens du er væk. De nye OS-smarte funktioner vil også gøre det muligt for Roomba automatisk at foreslå rummærker, når de kortlægger dit hjem.

Se også: De bedste robotstøvsugere

iRobot Genius 3.0 Home Intelligence i Roomba j7+

Nogle af de funktioner, der ellers er med j7+ via iRobot Genius 3.0 Home Intelligence softwaren er “Rengør mens jeg er ude”, hvor den tilpasser sig dit skema. Ved hjælp af en telefons lokationstjenester kan du nu oprette en defineret grænse omkring dit hjem, så din smartphone automatisk sætter robotten i gang med rengøringen (og stopper den igen), når din telefon forlader eller vender tilbage til grænsen.

Hjælp til Smart Map-tilpasning og navneforslag til rum hjælper dig gennem opsætningen og efterfølgende rengøringsjob ved at tilpasse dit Smart Map. Herved sikres du, at kortet er optimeret til, at støvsugeren kan finde rundt i it hjem.

Estimerede rengøringstider giver mulighed for at se tidsestimater for, hvor lang tid en rengøring tager. Funktionen er tilgængelig på robotter med Imprint Smart Mapping og giver dig muligheden for at se tidsestimater i iRobot Home-appen for hvert rum.

Endelig er der også Støjsvag kørsel. Hvis robotten skal rengøre et specifikt område, men du samtidigt har brug for ro, kan du bede robotten om at dæmpe lyden, når den kører til og fra støvsugningen. Funktionen Quiet Drive deaktiverer støvsugerkomponenterne, når robotten kører til og fra en rengøringsopgave.

Se også: Produkter til det smarte hjem

Pris

Vejledende pris på iRobot Roomba j7+ er 7.999 kroner.

Se også: Nyheder om robotstøvsugere

Mere om stoffet

Der er sket en del siden vi bragte historien. Daniel Søgaard Hald har holdt fast i temaet. 5/1/2021 gik vi videre med en artikel der stillede skarpt på De bedste produkter til dit smart home i 2021 – Historien bringes videre her. Se de seneste nyheder om emnet her.