Her er de største CO2-syndere siden 1850

Hvilke lande er de største CO2-syndere? Se her hvilken lande, der indtager topplaceringer for udledning af CO₂ siden 1850.

Hvilke lande har historisk set udledt mest CO2? Vi har tjekket op på hvilke lande, der siden 1850 været de største CO2-syndere.

Dette er et af temaerne i denne omgang af Fokus. Er du i tvivl om hvad Fokus er? Teknofil hedder vores kanal på Youtube, hvor vi bringer en ugentlig Fokus-video, hvor vi kommer med gode tips, snakker om nyeste gadgets, smart home, fremtidens teknologi og meget meget mere. I denne omgang af Fokus handler det om bredbånd, CO2-udledning samt om lydbøger og ebøger. Hele videoen kan du se herover. I denne artikel kigger vi på et af temaerne, nemlig CO2-synderne.

COP26, FNs klimatopmøde, er i fuld sving i disse dage, hvor der skal opnås enighed om at sikre, at målet om global temperaturstigning af klimaet på 1,5 grader forbliver inden for rækkevidde. I denne anledning har vi tilladt os at kigge nærmere på de største CO2-syndere på Moder jord. Få overblikket herunder.

Læs også: Disse grønne teknologier skal løse klimaproblemerne

Disse lande udleder samlet set mest CO2

Det hæderkronede britiske medie Carbon Brief, som har taget et grundigt kig på, hvilke lande der er de største CO2-syndere. Mediet har undersøgt den samlede eller kumulative CO2-udledning i perioden 1850 til 2021.

Du kan læse meget mere om den samlede CO2-udledning og per indbygger her.

Se også: Nyheder om klima og grøn teknologi