Ny iPhone SE vil ligne iPhone 16 til forveksling

Apples billigste iPhone får næste år nyt design. Angiveligt vil den nye iPhone SE 4 lige iPhone 16 til forveksling, når den lanceres i 2025.

Ny iPhone SE vil ligne iPhone 16 til forveksling

Fra næste år vil en iPhone SE 4 blive lanceret med meget ændret design, der får den til at ligne Apples premium-modeller mere, påstår nye rygter.

Se også: Tjek bedste tilbud på brugte iPhones

Samme bagside som en iPhone 16

Et nyt rygte med rødder i Kina hævder, at Apple vil bruge samme produktionsproces til bagsiden til en kommende iPhone SE 4, som de også bruger til den kommende iPhone 16. Det vil altså være første gang, at den billigste iPhone designmæssigt ikke vil skille sig meget ud fra de dyrere modeller i Apples sortiment.

Ifølge rygterne er designet af bagsiden på iPhone SE 4 ”nøjagtig den samme” som af bagsiden på grundmodellen af Apples kommende iPhone 16-serie. Tidligere rygter sagde, at den i stedet ville ligne iPhone 14.

Spekulationer går på, at Apple med et identisk design vil reducere omkostninger i processen ved at bruge en bagside, der allerede skal i masseproduktion i stedet for en bagside, der er ved at blive taget ud af produktion i forbindelse med, at iPhone 14-serien går på pension.

iPhone SE 4 forventes at have et enkelt kamera på bagsiden på 48 megapixel, og skal dermed også have et bagsidedesign, der passer til den kameraopsætning. Når det gælder iPhone 16, skal de i stedet have en vertikal kameraopsætning og ikke en diagonal opsætning, som vi kender det fra iPhone 15-serien.

Touch ID og Hjem-knappen skal erstattes af Face ID og en notch i skærmen, samtidig med at skærmen går fra at være 4,7 til 6,1 tommer. Derudover forventes iPhone SE 4 at få et USB-stik og en Action-knap.

Se også: De bedste priser og tilbud på iPhones

Pris på ny iPhone SE 4

Hvad bliver prisen på den nye iPhone SE4? Det siges, at Apple satser på en startpris under 500 dollars for den fjerde generation af iPhone SE, hvilket er 70 dollar mere end den nuværende model. Vi forventer en dansk pris lander omkring 4.500 kr.

iPhone 16-serien forventes lanceret til september, mens iPhone SE 4 først skal komme en gang i foråret 2025.

Se også: Test og sammenligning af nyeste iPhones