Salget af Apple Vision Pro skuffer

Salget af Apples nye VR-headset, Vision Pro, er faldet op til 75 procent. De nuværende ejere er i tvivl om, hvad de skal bruge headsettet til.

Salget af Apple Vision Pro skuffer

Har Apple ramt forkert med Vision Pro VR-headsettet? 3.500 dollars koster Apples første VR-headset, Vision Pro. Den høje pris forventes at være den primære grund til, at salget af headsettet går så dårligt.

Læs også: Apple Vision Pro blander den virkelige og virtuelle verden

En skuffende salgsstart for Vision Pro

Ifølge markedsanalytikere fra IDC har Apple endnu ikke solgt 100.000 styk af sit Vision Pro-headset. Det helt nyt produkt i Apples sortiment kom på markedet i USA i februar måned og har dermed været i butikkerne i et halvt år. Headsettet forventes at opleve et fald i salget på 75 procent på det amerikanske marked i dette kvartal.

Vision Pro lanceret i juli på flere markeder, hvilket kan vende den noget kedelige salgskurve. IDC mener, at prisen er det helt store problem.

IDC tror, at en billigere version til godt det halve af prisen på 3.500 dollars for Vision Pro kan skabe ny interesse for headsettet i 2025, men salget af Vision Pro forventes ikke at stige nævneværdigt i år. Vision Pro blev lanceret i Storbritannien, Canada Australien, Frankrig og Tyskland 12. juli.

Se også: Apple Vision Pro kommer til Europa

Blandede anmeldelser af Vision Pro

Anmeldelser af headsettet har været noget blandede. De fleste brugere har været imponerede over hardwaren og teknologien i Vision Pro, mens det ikke har været tydeligt, hvad man egentlig skal bruge headsettet til, samtidig med at der har været sat spørgsmålstegn ved det intuitive i ​​de rørelsesbaserede kontroller, vægt og komfort samt VR generelt. Der har også været kritik af manglen på content til headsettet.

”Succesen for Vision Pro, uanset prisen, afhænger til syvende og sidst om det tilgængelige content,” siger VP hos IDC, Francisco Jeronimo. ”Nu hvor Apple sender produktet ud på internationale markeder, er det altafgørende, at der også er lokalt content tilgængeligt.”

Et nyt og billigere VR-headset fra Apple undervejs

Apple forventes ifølge analytiker Ming-Chi Kuo at producere færre end 400.000 Vision Pro-headsets i 2024 på grund af den komplicerede produktionsproces. Selskabet siges dog allerede at arbejde på en ny version af Apple Vision Pro, der skal komme på markedet i 2025 til en noget billigere pris. Det nye billigere headset vil mere end fordoble salget, når det lander på hylderne i slutningen af 2025, påstår analytikerne.

Se også: Test og sammenligning af gadgets