Tusinder af p-pladser får ladestandere til elbiler

Clever og parkeringsselskabet APCOA går sammen om at opføre mindst 5.000 offentlige ladepunkter ved parkeringsselskabets p-pladser inden 2028.

Tusinder af p-pladser får ladestandere til elbiler

Det skal være nemmere at parkere elbilen rundt omkring i landet og samtidig få strøm på batteriet. Derfor indleder Clever nu et samarbejde med parkeringsselskabet APCOA om at opføre mindst 5.000 offentlige ladepunkter ved APCOAs offentlige parkeringspladser rundt om i landet. Udrulningen skal ske inden 2028

Der er formentlig tale om 22 kW AC-ladebokse, som hver har to ladestik. Det bør altså betyde, at mindst 2.500 p-pladser bliver opgraderet med en ladeboks fra Clever.

Hverken Clever eller APCOA oplyser, hvilke p-pladser der bliver udstyret med ladestandere til elbiler. APCOA administrerer mere end 3.000 lokationer over hele landet, så der er masser af steder at vælge mellem.

Se også: Sammenlign elbiler på pris og kvalitet

Tættere integration mellem Clever og APCOA

I tillæg til samarbejdet om at udstyre de mange tusinder af parkeringspladser i Danmark med ladebokse indgår de to virksomheder også et tættere samarbejde på andre fronter.

Clevers abonnementskunder vil i løbet af efteråret få adgang til APCOAs 120 eksisterende ladepunkter som var det Clevers egne. En lignende aftale er for nylig også indgået mellem Uno-X og Clever.

Det nye samarbejde betyder også, at Clevers 8.500 offentlige normalladepunkter bliver gjort tilgængelige for APCOAs kunder i parkeringsappen APCOA FLOW. Her kan elbilister, som ikke er Clever-abonnementskunder, bruge APCOAs app til ad hoc-betaling for opladning på Clevers ladere.

Se også: Guide til valg af ladeboks i hjemmet

Stadig stor mangel på elbilladere

Selv om der kommer flere nye ladere til offentlige ladere til elbiler end nogensinde, og der nu er mere end 25.000 offentlige ladere i Danmark, stiger efterspørgslen også tilsvarende. Flere og flere danskere skifter nemlig til elbil.

Behovet og forventningen om at kunne lade elbilen, mens man parkerer, vil kun vokse, efterhånden som elbiler fylder mere i den danske bilpark. Det kræver dels en større omstilling af de mange parkeringspladser over alt i Danmark og dels at konkurrencen på markedet for opladning af elbiler øges mærkbart.

Vi anbefaler:
Test og anmeldelser af elbilers rækkevidde og opladning
Se hvilke elbiler i Danmark der er Bedst i Test
Disse elbiler kommer i 2024, 2025 og 2026
Hvad koster Danmarks billigste elbil? Se priser