Android 15 klar til Android-mobiler fra 15. oktober

Hvornår kommer Android 15 til min mobiltelefon? Nu er Google endelig klar med en officiel lanceringsdag for den næste store Android-opdatering.

Android 15 klar til Android-mobiler fra 15. oktober

Den næste store opdatering af Android har ladet vente på sig, men nu er softwaren snart klar til udrulning. Læs hvornår Android 15 kommer til de første Android-mobiltelefoner.

Se også: Test af nye mobiltelefoner

Nu kommer Android 15 endelig

I flere år har Google lanceret nye versioner af Android med en ny serie af Pixel-telefoner, som kom med den nye software præinstalleret. Dette var dog ikke tilfældet i år, da de nye Pixel 9-telefoner lå klar til salg i butikkerne.

I år blev Pixel-telefoner lanceret med Android 14, som også Pixel 8-serien kom med sidste år. Android 15 har derfor ladet vente på sig.

Android 15 byder på mange ny forbedringer, der skal give en bedre brugeroplevelse, øget datasikkerhed og mere kontrol over enhedens funktioner. Ikke mindst skulle Android 15 give mobiltelefonerne en længere batteritid.

Hvorfor Android 15 lanceres senere ved ingen, men en teori er, at med den ekstra tid Google bruger på denne opdatering, burde den blive lanceret med langt færre fejl sammenlignet med tidligere lanceringer. For eksempel blev Pixel 6 lanceret med over 150 fejl, som det tog Google indtil januar 2021 at udrulle rettelser til.

Se også: Sammenlign priser på mobiltelefoner

Hvilke telefoner får Android 15 først?

I første omgang kommer Android 15 til Pixel-telefoner fra Google. Det er disse modeller:

Senere kommer Android 15 til mobiltelefoner fra andre mærker. OnePlus og Samsung forventes at være blandt de første med opdateringen til deres nyeste topmodeller.

Jo ældre din mobil er, desto længere er der til, at Android 15 kommer til din mobiltelefon. Nogle gange kan disse opdateringer tage et helt år om at rulle ud.

Se hvor lang tid de forskellige mobilproducenter lover Android-opdateringer. Er du interesseret i at vide mere om, hvad der er nyt i den næste version, kan du læse mere om nyhederne i Android 15.

Se også: De bedste priser og tilbud på Google-telefoner

Er softwareopdateringer vigtige?

Er det virkelig så vigtigt, at din mobiltelefon stadig bliver opdateret? Én ting er nye funktioner, en anden er forbedringer til privatliv og sikkerhed. Til Android-telefoner byder OS-opdateringer på både funktioner og forbedringer i sikkerhed. Derudover kommer der hver måned nye sikkerhedsopdateringer fra Google.

En Android-telefon med forældet software kan byde på huller for malware og hackere. Vil du have en mobiltelefon der får opdateringer i lang tid, er Google og Samsung bedst til dette. De leverer begge softwareopdateringer i syv år (hos Samsung kun på topmodeller).

Læs også: Sådan holder du din Android-mobil sikker