Samsung vil erstatte telefonindstillinger med AI

Væk skal den gode gamle menu med indstillinger i Samsung-telefoner, som i stedet skal erstattes med AI, afslører en rapport.

Samsung vil erstatte telefonindstillinger med AI

Samsung har angiveligt planer om at droppe menuen i deres telefoner med indstillinger, som i stedet skal erstattes med AI og talekommandoer.

Se også: De absolut bedste Android-mobiler

Samsungs Bixby udstyres med AI

Det kan i fremtiden være slut med at lede efter nogle af mest brugte funktioner i din Samsung-telefon, som med hjælp fra AI kan forudsige hvilke indstillinger du ønsker ændret og hvornår.

Samsung presser hårdt på for at få nye AI-funktioner på Galaxy-enheder, og ifølge en ny rapport er et af virksomhedens mål at bruge AI til effektivt at erstatte de forskellige indstillingsmenuer, som vi bruger regelmæssigt.

Indtil videre har Samsungs Galaxy AI-suite været begrænset til funktioner, der genererer indhold, hjælper dig med at redigere eller oversætter tekst og lyd. Der er nogle virkelig nyttige funktioner, men der er tydeligvis masser af plads til yderligere funktionalitet.

ETNews rapporterer, at en af de ting, Samsung undersøger, er, hvordan man grundlæggende kan erstatte Indstillinger ved hjælp af Galaxy AI. Rapporten hævder, at Samsung ønsker at lade brugerne bruge deres smartphones “uden at skulle bruge menuen Indstillinger”.

Dette kan gælde for den dybere indstillingsmenu som helhed eller indstillinger i individuelle apps, da rapporten også nævner, at Samsung ønsker at “forudsige, hvad forbrugerne ønsker på forhånd”.

Det er ikke første gang, Samsung har haft dette mål. Virksomhedens Bixby-assistent har længe været usædvanlig god til at håndtere ændringer i enhedens indstillinger, især sammenlignet med noget som Google Assistant. Det lyder, som om Samsung ønsker at tage dette fundament og automatisere det effektivt.

Tidligere i år bekræftede Samsung planer om at forny Bixby med AI, hvilket meget vel kunne være relateret til denne indsats.

Se også: Test af nyeste mobiltelefoner

Samsung må ikke hvile på laurbærrene

Samsung, der længe har været verdens største smartphoneproducent, kan mærke et voksende pres fra konkurrenterne. Apple forventes at overtage tronen fra Samsung senere i år, der lige nu begge har omkring 18 procent markedsandel.

Kinesiske producenter som Xiaomi, Vivo og Oppo får større markedsandele, mens Samsung forventes at gå meget tilbage i årets tredje kvartal.

Godt nok satser Samsung på foldbare telefoner, men beskyldes for at lancere produkter med meget små forbedringer. Alle øjne er derfor på den kommende Galaxy S25-serie, som gerne skal være noget helt specielt.

Se også: Sammenlign priser på Samsung-telefoner