Nu arbejder Google Drev og Google Fotos ikke længere sammen

Billeder bliver nu ikke længere automatisk synkroniseret mellem Google Fotos og Google Drive.

It, tele og tech

I går fjernede Google linket mellem Google Fotos og Google Drive. Det betyder at billeder der bliver uploadet til enten Fotos eller Drive ikke længere automatisk bliver synkroniseret i mellem de to tjenester. Ifølge Google er det fordi brugerne finder det forvirrende.

Tidligere kunne man se Google Fotos-mappen i Google Drev, men det kan man desværre ikke længere. Det betyder ikke at Google Drev og Google Fotos lukker, men at de i stedet deles op. Har du ikke tidligere brugt de to tjenester sammen, så vil du ingen forskel opleve.

Her er hvad Google skriver om ændringen i synkroniseringen:

  • Dine eksisterende billeder og videoer er stadig gemt i Google Fotos og Google Drev. Sikkerhedskopiering i Google Photos fortsætter med at fungere som hidtil.
  • Når du uploader eller sletter billeder i Google Drev eller Google Fotos, afspejles ændringerne ikke i det andet produkt.
  • På photos.google.com kan du bruge den nye funktion “Upload fra Drev”, som giver dig mulighed for manuelt at vælge billeder og videoer fra Drev, som du vil kopiere til Fotos.
  • Når elementer er kopieret til Fotos, er de ikke forbundet mellem de to produkter.
  • Hvis du kopierer elementer i original kvalitet fra Drev til Fotos, tæller de med i din kvote for lagerplads i begge produkter.
  • Disse ændringer gælder for alle enheder og platforme, f.eks. iOS og Android.

Google Backup & Synkronisering-appen

Selvom Google fjerner den automatiske synkronisering mellem Fotos og Drive, så er det stadig muligt, at uploade til begge tjenester. Med Google Backup & Synkronisering kan man vælge, at uploade direkte til begge tjenester, med det forbehold, at det nu trækker på din lagerplads i Google Drev. 

Læs også: Google Fotos får nu også mørkt tema