Afstemning: Bruger du antivirus på din smartphone?

Har du downloadet antivirussoftware til din smartphone, eller er de indbyggede sikkerhedsværn fra Apple og Google tilstrækkelige? Afgiv dit svar i afstemningen.

Afstemning: Bruger du antivirus på din smartphone?

Antivirus – er der rent faktisk behov for det, eller er det bare unødvendigt? Debatten har været der i årtier, men efterhånden som mere og mere af vores digitale liv rykker fra computeren og over på smartphonen, bliver de små minicomputere i vores lommer et mere udsat mål for cyberangreb såsom phishing.

Antivirus kan i mange tilfælde være en god løsning, men det kan også være en – for nogle måske unødvendig – udgift hver måned. Og vælger man de gratis løsninger, må man som regel leve med talrige reklamer for antivirussoftwarens betalingsudgave.

Ifølge en ny undersøgelse fra Bitdefender har hele 44 procent af danske iPhone-brugere ikke installeret nogen sikkerhedsløsning. Det kan hænge sammen med, at Google og Apple i dag har forskellige sikkerhedsværn indbygget i deres styresystemer. Også deres respektive app-butikker scanner alle apps, der distribueres på deres platforme, for sikkerhedsrisici.

Men er det nok at beskytte sin smartphone med de indbyggede løsninger fra Apple og Google? Det er der mange holdninger til – og derfor vil vi i denne uge gerne vide, om du selv har downloadet yderligere antivirussoftware end det, der i forvejen er kører på din smartphone. Eksempler på antivirus fra tredjeparter er Avast Mobile Security & Antivirus, AVG Anti-Virus, Avira Antivirus Security og Bitdefender Mobile Security.

Angiv dit svar i afstemningen herunder og uddyb eventuelt i en kommentar dit svar.

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Læs også: Tim Cook: Android er som biler uden airbags og sikkerhedsseler

Flere artikler om Smartphone

Her finder du næste interessante vinkel i sagen. Daniel Søgaard Hald valgte at gå videre med sagen. 13/12/2021 tunede vi igen ind på emnet med en artikel med temaet Nyt smartphone batteri har længere batteritid og højere sikkerhedKlik her og læs den fulde artikel.. Få også seneste nyt om emnet her.