Bose Soundlink Revolve: det bedre alternativ [TEST]

Boses mindre Revolve højtaler er det bedste køb i den nye Soundlink-serie.

Bose Soundlink Revolve: det bedre alternativ [TEST]

Amerikanske Bose skuffede her på redaktionen, med den halvstore Soundlink Revolve der ikke hel formåede at leve op til dens høje pris og ambitioner.

Den mindre Revovle – den uden +’et – er derimod billigere og fremstår som et kondensat af de funktioner som kendetegnede storebror Revolve Plus, såsom 360 graders lyd og et nydeligt, vandafvisende ydre.

Spørgsmålet er så, hvorvidt den kan byde på bedre toner end sin storebror.

Se også:  Bose Soundlink Revolve Plus: Småskuffende højtaler [TEST]

Bose Sounlink revolve
Foto: Bose

Specifikationer Bose Soundlink Revolve

Dimensioner: 82 x 82 x 152 mm
Vægt: 660 gram
Batteri: 12 timer, micro-USB
Input: 3.5mm jack, Bluetooth 4.2
Øvrigt: IPx4 vandafvisende, 360 graders lyd
Farver: Grå eller sort
Pris: omkring 1.799 kroner

Bose Soundlink Revolve revolve Plus
Bose Soundlink Revolve er ikke meget større end en dåsecola. Foto: Mobilsiden.dk

Soundlink Revolve er en kompakt sag, der med sit oprejste design ikke kommer til at fylde meget mere end en cola-dåse.

Den arver det slidstærke, vandafvisende og stødabsorberende ydre fra Revolve Plus og er igen beklædt med en stilfuld aluminiumskappe. Det giver højtaleren et pænt, om end lidt konservativt, udtryk.

Hele pakken vejer blot 660 gram, hvilket giver den en pæn tyngde i forhold til de relativt beskedne mål.

I bunden finder du et ¼” monteringshul samt mulighed for at skyde Revolve ned i en Bose dock. Denne medfølger dog ikke og krydrer den i forvejen høje regning med yderligere 249 kroner. Som med Revovle Plus følger der ikke meget ekstraudstyr med til højtaleren.

Her medfølger hverken jack-kabel eller bærepose til højtaleren – det eneste du får med, er en simpel 10W micro-USB oplader.

Læs også:  Bose Soundlink Mini II – fuldendt minihøjttaler [TEST]

Bose Soundlink Revolve revolve Plus
Betjeningen er ligetil på Bose Soundlink Revolve. Foto: Mobilsiden.dk

Enkel betjening

Betjeningen i Revolve fungerer på samme vis som i Plus-modellen. Så snart du fyrer op for højtaleren oplyser en ’kvindelig’ robotstemme i hvor meget juice batteriet har tilbage – alt dette foregår dog kun på få udvalgte sprog, herunder engelsk, men ikke dansk. Derefter er der bare at parre enheden med din foretrukne musikafspiller.

Parringsdansen er som med de fleste højtalere ligetil, om end mere avancerede standarder som AirPlay, Chromecast og AptX savnes – disse er dog yderst sjælden i disse små størrelser.

Når højtaler og mobil taler sammen er betjeningen til gengæld ligetil. Knapperne er tydeligt afmærkede og man kan ved et klik skifte skrue op eller ned eller aktivere henholdsvis Siri eller Google Now via de indbyggede mikrofoner. Som i Revolve Plus skal du dog forbi musikafspilleren for at spole frem/tilbage eller skifte nummer.

Har du lyst til opgradere lydoplevelsen, kan to eller flere Soundlinks Revolve sluttes til hinanden til at give mere bund og et bedre stereobillede. Det kræver dog at Boses Connect app fungerer efter hensigten, denne har desværre vist sig at drille med Android-telefoner.

Bose Soundlink Revolve revolve Plus
Både Bose Soundlink Revolve og Revolve Plus kan monteres på stativ eller ladedock. Foto: Mobilsiden.dk

Bedre lyd

Bose skuffede med storebror Revolve Plus, og det er med nedjusterede forventninger at højtaleren sættes i gang. Mon den mindre Revolve falder helt igennem?

Den mindre Revolve er stilmæssigt ikke langt fra sin storebror, det vil sige at lyden er tunet mod det neutrale. Storebrors tendens til at lægge låg på lyden synes heldigvis ikke at være så fremtrædende her, med mellemtoner der fremstår mere levende end Plus-modellen.

Alt i alt fremstår Revolve mere afbalanceret i sit udtryk end sin storebror. Den formår dog ikke at matche en anden Bose-kollega, Soundlink mini, som leverer mere bund i det nederste register.

Som med Revolve Plus er lydoplevelsen ikke helt i top, men den mindre Revolve synes overordnet set at få mere ud af det mindre kabinet. Den oplyste driftstid på 12 timer er heller ikke langt fra at kunne opnås, så længe volumen holdes på et kontorniveau.

Se også:  Beoplay A1 – Dansk design når det er bedst [TEST]

Bose Soundlink Revolve revolve Plus
Finishen på Bose Soundlink Revolve er både pæn og holdbar. Foto: Mobilsiden.dk

Et bedre køb

Ovenpå gårsdagens skuffelse fra Revolve Plus, synes den mindre Revolve at byde på mere engagerende lyd end sin dyrere storebror. I forhold til konkurrenterne får Revolve dog svært ved at retfærdiggøre sin relativt høje pris overfor alternativer som Boses egen Soundlink mini eller BeoPlay A1.

Pris og kvalitet hænger dog bedre sammen her, for det er stadigt flot lyd Bose får klemt ned i et yderst praktisk og holdbart format. Og så kan det spille længe.

SoundLink Revolve fremstår derfor som det bedre køb i den nyre Revolve-familie. Det bliver derfor til 4½ stjerner ud af 6 mulige.

Se også:  Guide – sommerens bedste trådløse højtalere

Fordele:

  • Robust konstruktion
  • Praktisk, kompakt design
  • Stærkt batteri
  • Neutral 360 lyd

Ulemper:

  • Høj pris
  • Få ekstrafeatures