Bose SoundSport Free – Lidt for mange minusser [TEST]

Anmeldelse: Bose SoundSport Free er 100% trådløse sportshovedtelefoner, som leverer en uovertruffen lyd og komfort. Men det er desværre ikke uden fejl.

Bose SoundSport Free – Lidt for mange minusser [TEST]

Bose SoundSport Free er et spritnyt sæt sportshovedtelefoner, som ifølge producenten leverer “en helt igennem fantastisk mulighed for musik til træning og motion – fra to små fantastiske ørepropper”. Jeg er til dels enig i denne udmelding, men der er desværre andre knap så positive ting, at sige om de nye SoundSport Free. Jeg har efterhånden været en del bluetooth sportshovedtelefoner igennem, og må nok betragte mig som værende en smule pernitten omkring dem. De skal være behagelige, sidde godt fast så de ikke falder ud under fx løb, de skal lyde godt, levere en stabil lydafspilning osv. Her er hvad jeg synes om det nyeste nye fra Bose.

Bose Soundsport Free
Bose SoundSport Free hovedtelefonerne i deres opladningsetui. Foto: Mobilsiden.dk

Udpakning og første indtryk

Hovedtelefonerne kommer i en rigtig lækker kasse, som man kun kan nyde at åbne. Men det er også et sæt rimeligt luksuriøse hovedtelefoner. Lad os få pris og specifikationer på plads inden vi fortsætter:

Specifikationer:

Genopladeligt litium-ion-batteri
Opladningstid: 2 timer
Batterilevetid: 5 timer ved fuld opladning
3,12 cm Højde x 2,5 cm Bredde x 3 cm Dybde
15 gram stykket
IPX 4 rating
Pris: kr. 1699,-

Vi har altså med et sæt hovedtelefoner til sport og træning til små 1700 kr at gøre. De kommer med et etui, som også fungerer som transportabel oplader. De spiller ca. 5 timer på en opladning, og etuiet giver yderligere 10 timers afspilning. Det er rigtig fint udført og fungerer upåklageligt. Selve hovedtelefonerne synes jeg også oser af kvalitet. De er solidt bygget og er pæne at se på.

Der medfølger tre forskellige størrelser ørepropper, så det burde være muligt at finde nogle der også passer dig. Jeg endte på “mellem” størrelsen. Første indtryk var at de sad rigtig behageligt i øret, og ikke trykkede ubehageligt som andre kan. Der medfølger ikke en manual til dem, heller ikke en hurtig guide til hvad knapperne gør og hvordan man tænder og slukker dem. I stedet henter man Bose’s app; Bose Connect i enten Play Store eller App Store.

Parringen var problematisk

Jeg har brugt SoundSport Free på en OnePlus 5T, som jeg tidligere har anvendt med andre bluetooth headsets uden problemer. Denne gang gik det dog ikke helt så let. Jeg hentede Bose Connect app’en og fulgte instruktionerne på skærmen… eller det vil sige at jeg forsøgte, for jeg er ikke helt stærk på det tyske. En del af selve opsætningen foregår nemlig på tysk. Lidt sjusket men dog overkommeligt… og lidt sjovt.

Yes, det giver jeg da bare adgang til kære Bose Connect app.

Efter man har givet adgang til placering skal man til, at parre med mobiltelefonen. Det havde jeg rigtig store udfordringer med. Jeg fulgte instruktionerne på skærmen, men efter tredje forsøg kunne den stadig ikke finde dem. Jeg startede forfra og prøvede igen 3 gange, men heller ikke denne gang lykkedes det. Til sidst besluttede jeg, at gå udenom app’en og parrede dem direkte i bluetooth indstillingerne i telefonen, og bum det virkede første gang. Så det kunne tyde på en fejl med Bose Connect app’en. Det er til at leve med, men bestemt ikke brugervenligt. Et andet problem med det er, at man ikke får en introduktion til hovedtelefonerne ved at parre på denne måde. Jeg lærte fx. aldrig, at slukke hovedtelefonerne efter brug. Har trykket på samtlige knapper uden held.

Bose Soundsport Free
2 x 3 forsøg på at parre Bose hovedtelefonerne og det lykkedes stadig ikke. Foto: Mobilsiden.dk

Lyden og pasformen på Bose SoundSport Free

Nu bliver det nok mere interessant for de fleste. Kort sagt så spiller Bose SoundSport Free helt fantastisk. En af de bedste, hvis ikke den allerbedste lydoplevelser jeg endnu har haft i et par sportshovedtelefoner. Men det er dog (heller) ikke uden udfordringer. De er lette at få i øret, de sidder rigtig godt og er meget behagelige at have i i længere tid. Dog oplever at lyden kortvarigt forsvinder i venstre hovedtelefon, for derfor at vende tilbage igen. Som om den taber forbindelsen til den anden hovedtelefon og så forbinder igen.

Det er også et problem, at de sidder så langt ude på øret af to – og en halv årsag. Første årsag: Godt nok vejer de kun 15 gram stykket, men når vægten kommer så langt ud fra øregangen, så kan det mærkes. Jeg er næsten overbevist om, at de nok skal blive siddende, men det føles ustabilt og som om de er ved at falde ud, hvilket ikke er en rar følelse. Anden årsag: Efterår og vinter kræver ofte, at man dyrker sport med en hue på. At få en hue ud over dem er ikke uden problemer og gør samtidig, at de bliver presset ret hårdt ind. Den halve årsag: Det ser lidt fjollet ud, at de stikker så langt ud af øret. En lille detalje er desuden, at knapperne på hovedtelefoner kræver øvelse at finde, og desuden skal der trykkes ret hårdt på dem.

Bose Soundsport Free
Beklager selfien af en træt far, men den illustrerer hvor langt ude Bose SoundSport Free sidder fra øret. Foto: Mobilsiden.dk

Konklusion

Prisen på kr. 1699,- for et sæt sportshovedtelefoner er ikke billigt. Derfor må man også forvente, at der er kræset for deltaljerne. Desværre oplevede jeg lidt for mange problemer med det og havde svært ved at holde af det, på trods af den uovertrufne lydkvalitet. Sportshovedtelefoner skal ikke kun levere god lyd. Her er plusserne og minusserne ved Bose SoundSport Free:

Fordele:

 • Lyden er fantastisk
 • Batteritid som lovet
 • Opladningsetui (dog lidt stort)
 • Behagelig pasform
 • God byggekvalitet

Ulemper:

 • Vægten sidder langt ude på øret
 • Problemer med parring med mobil
 • Ingen instruktion medfølger
 • Ubehagelige hvis man har hue på
 • Små knapper som kræver at man trykker hårdt
 • Lyden forsvinder nogle gange i venstre hovedtelefon
 • De ser lidt fjollede ud når de sidder i øret
 • Prisen
 
Bose Soundsport Free
Bose SoundSport Free. Foto: Mobilsiden.dk

Bose SoundSport Free ender på 3 1/2 ud af 6 stjerner.