Test: Samsung Galaxy Watch Active 2 – Super smartur

Anmeldelse: Samsungs Galaxy Watch Active 2 smartwatch er det bedste Android-smartwatch på markedet lige nu og en seriøs konkurrent til Apple Watch.

Test: Samsung Galaxy Watch Active 2 – Super smartur

Kun et halvt år efter lanceringen af det originale Galaxy Watch Active, var Samsung klar med efterfølgeren, der skulle give seriøs konkurrence til Huaweis Watch GT 2 og ikke mindst Apples Watch Series 5. Jeg har brugt den sidste måned sammen med Samsungs nye smartwatch, hvor det dagligt har overbevist mig om dets værd.

Samsung Galaxy Watch Active 2 ligner ved første øjekast dets forgænger, og de har også meget til fælles, men efterfølgeren byder på nye gode og gennemtænkte forbedringer. Active 2 er ikke kun et pænere ur, men er, med den større skærm, også meget lettere at betjene. Den udvidede plads i urkassen har givet plads til et større batteri, og urkransen har fået kapacitiv touch berøring, som kan bruges til at navigere rundt i uret.

Her er vores test af Samsung Galaxy Watch Active 2.

Galaxy Watch Active 2: Fordele og ulemper

Fordele:

  • Nydeligt og solidt smartur
  • Fantastisk skærm
  • Brugervenlig software
  • Godt til træning
  • Always-on display
  • 3 dages batteritid
  • Qi trådløs opladning

Ulemper:

  • Ikke mange apps
  • Ikke billigt
 
Samsung Galaxy Watch Active 2
Samsung Galaxy Watch Active 2 er et nydeligt smartwatch. Foto: Mobilsiden.dk

Det pæneste smartwatch

Spørger du mig, så er Samsung Galaxy Watch Active 2 det pæneste smartwatch på markedet. Forgængeren var for lille, Apples er for firkantet og Huaweis er lidt for sporty og klodset. Galaxy Watch Active 2 balancerer på en hårfin grænse mellem sporty og klassisk design, der kan gå til alle slags outfit.

Uret vi har testet den sidste måned er 44mm udgaven med en sort læderrem. Læderremmen er blød og behagelig, og har overlevet masser af svedige træningspas uden ar – faktisk er den kun blevet pænere med tiden. Selve uret vejer 42 gram og urkassen er lavet i rustfrit stål, og skærmen beskyttet af Corning Gorilla Glass DX+, men har formået fået et par småridser. Den store Super AMOLED-skærm er også hævet over urkassen, som dermed ikke kan beskytte mod slag og ridser. Det lettere betjeningen af uret, men efterlader de 1,4 tommer skærm ubeskyttet.

Uret byder på en minimalitisk desiden, med kun to fysiske knapper: Menu og tilbage. Den fantastiske roterende krans fra Galaxy Watch er ikke helt tilbage, men Samsung har genopfundet den i en digital udgave. Det betyder at man på Watch Active 2 kan berøre kransen, hvorved man scroller gennem urets menu.

Samsung Galaxy Watch Active 2 oplades med den medfølgende dongle, men kan også benyttes med en traditionel trådløs oplader, samt mobiler med omvendt trådløs opladning.

Samsung Galaxy Watch Active 2
Omvendt trådløs opladning er langsomt, men kan til nøds oplade smarturet… altså de få der understøtter det. Det gør Galaxy Watch Active 2 heldigvis. Foto: Mobilsiden.dk

Specifikationer på Galaxy Watch Active 2

Samsung Galaxy watch active 2 specifikationer
Mål og vægt 44 x 44 x 10,9 mm
42 gram uden rem
Skærm 1,4 tommer Super AMOLED
360×360 pixel
Gorilla Glass DX+
Processor Exynos 9110
Batteri 340 mAh
Magnetisk opladedock
Trådløs opladning
RAM / Internt Lager 1,5GB / 4GB
Software Tizen Wearable 4.0
One UI 1.5
Andet IP68
MIL-STD-810G
Bluetooth 5.0
GPS
Optisk pulsmåler
Barometer
Lyssensor
Vejledende pris  3.799 kroner
Samsung Galaxy Watch Active 2
Man kan tilpasse de enkelte genveje på urskiven. Foto: Mobilsiden.dk

Samsungs One UI på håndleddet

Samsung Galaxy Watch Active byder på gennemført hardware, men softwaren skal man heller ikke kimse ad. Softwaren er baseret på Samsungs Tizen og kommer med One UI 1.5 brugerfladen, der giver en god synergi mellem Samsungs mobile enheder. 

Softwaren og styringen af den, udover den nye digitale krans, er helt identisk til Galaxy Watch Active. Det betyder at man får en rigtig god og flot softwareoplevelse, der for langt de fleste vil være let at komme i gang med. Det er stadig lettest at komme igang med uret, hvis man også har en Samsung-smartphone. Her opdager telefonen automatisk det nye ur og henter de nødvendige apps i baggrunden. På iPhone er det også overraskende simpelt, hvor man bare henter Samsungs Galaxy Watch-app og så er man i gang. På andre Android-enheder er det en lidt mere rodet oplevelse, hvor der skal hentes flere apps, for at uret virker optimalt.

Den nye større 1,4 tommer skærm letter betjeningen, og gør det til en fornøjelse at navigere rundt og tjekke notifikationer i Galaxy Watch Active 2. Skærmen, der er en Super AMOLED på 360×360 pixel, er samtidig utroligt lækker at se på og byder på masser af lys. Swiper man mod højre, så kommer man til notifikationer. Swiper man mod venstre, så kommer man vigtige genveje i uret, fx GPS-målt træningspas, puls, tidtagning, alarm m.m., hvor man også selv kan tilføje nye genveje. Den ene fysiske knap går til urets menu og den anden går tilbage. Super simpel og intuitiv betjening. Animationer og overgange sker hurtigt og flydende, dog ikke helt på højde med Apple Watch.

Besvarelse af både notifikationer og opkald fungerer desuden godt på Galaxy Watch Active 2. Lydkvaliteten er tilfredsstillende og mikrofonen opfanger min stemme godt, påstår dem jeg i testperioden har talt med. Uret er udstyret med eSIM, men desværre er der stadig ingen danske operatører, der understøtter dette til andet end Apple Watch.

Apps er stadig en mangelvare
Samsung Galaxy Watch Active 2 byder på masser af gode funktioner og nogle gode indbyggede apps, som fx Spotify med offline lytning. Når man bevæger sig ud i urets appbutik, så er det svært ikke at blive skuffet. Til navigation kan man hente Here WeGo, der ikke leverer en overbevisende oplevelse. Der er ingen Sonos, Messenger, Google Maps, Gmail, Google Home, Philips Hue eller hvad man nu ellers bruger. Jo, der er Samsungs eget SmartThings, som sætter nogle hardwarekrav til hjemmet, og apps fra ukendte udviklere, der fx virker med Philips Hue. Det begrænsede app-udvalg har dog ikke været en stor mangelvare for mig, men det kan det være for nogle. Det kan være rart på Apple Watch, at kunne åbne Messenger eller Gmail og scrolle efter en given besked eller e-mail, men jeg kan også sagtens undvære det på Galaxy Watch Active 2. Det jeg har savnet mest er at kunne starte, stoppe og skrue op og ned på højtalerne i hjemmet.

Samsung Galaxy Watch Active 2
Samsung Galaxy Watch Active 2 virker med Samsungs egne mobiler, andre Android-telefoner og iPhones. Samsungs Health app giver, sammen med uret, en rigtig god trænings- og sundhedsoplevelse. Foto: Mobilsiden.dk

Stadig en god træningsmakker

Både Galaxy Watch og Galaxy Watch Active formåede at være virkelig gode træningsure, og det er heldigvis ikke anderledes med Active 2. Galaxy Watch Active 2 følger ens bevægelser og starter automatisk et workout, hvis man fx er ude at gå, løbe eller cykle. Generelt virker den automatiske registrering godt, men jeg har alligevel oplevet få gange, hvor et workout er afsluttet, mens jeg stadig hiver efter vejret og er i gang. Galaxy Watch Active 2 kan i alt registrere 7 forskellige former for træning automatisk. Derudover kan man vælge mange flere typer træning ved manuel start. Sammen med Samsungs Health-app, får man en rigtig god trænings- og sunhedsoplevelse med Watch Active 2.

GPS-målingen har været hurtig og præcis, men stadig ikke helt på højde med en smartphone. Det samme kan siges om pulsmålingen, der virker troværdig og har fungeret uproblematisk. Den optiske pulsmåler har 8 dioder, der skulle sikre en pålidelig og troværdig pulsmåling.

Samsung Galaxy Watch Active 2 er samtidig klar til den hårdeste træning med både den amerikanske militære standard MIL-STD-810G, IP68 og 5ATM-vandtæthed.

Samsung Galaxy Watch Active 2
Den forbedrede optiske pulsmåler i Samsung Galaxy Watch Active 2. Foto: Mobilsiden.dk

Super simpel opladning

På grund af den større plads i Active 2s urkasse, så er der blevet plads til et større batteri – faktisk en tredjedel større end forgængerens. Den længere batteritid mærkes, hvor jeg generelt opnår 3 dages brug med Watch Active 2, mod maksimum to dage på Galaxy Active.

Når det skal oplades, så er det betydeligt lettere end konkurrenternes løsninger. Samsung Galaxy Watch Active 2 bruger nemlig den trådløse Qi-standard, hvilket betyder at langt de fleste trådløse opladere virker med det. Uret kommer i salgsæsken med en magnetisk trådløs oplader, som man smider det i og er fuldt oplader efter et par timer.

Det kan også bruges sammen med mobiltelefoner med omvendt trådløs opladning, dog kun til nøds, da opladningen er alt for langsom til daglig brug. Men i situationer, hvor man står uden en oplader og et næsten fladt batteri i uret, så er omvendt trådløs opladning en redning. Jeg har i testperioden benyttet mig af det et par gange, hvor jeg virkelig har sat pris på funktionen.

Samsung Galaxy Watch Active 2
Simpel trådløs opladning af ur og smartphone. Det her er Samsungs Wireless Charger Duo Pad, EP-P5200. Foto: Mobilsiden.dk

Konklusion: Det bedste allround smartwatch

Samsung Galaxy Watch Active 2 er et flot, brugervenligt og gennemført smartwatch. Er man på jagt efter et lækkert smartwatch, så er Watch Active 2 et oplagt bud – hvis pengepungen altså er med på den. Den vejledende pris starter på 3.599 kroner, men er flere steder set til en meget mere overkommelig pris på lige over 2.000 kroner.

Galaxy Watch Active 2 byder på en lækker kombination af kvalitets hardware og intuitiv software, med et design, der gør det anvendeligt til både middagen og træningspasset. Til træning hjælper det med pulsmåling, GPS-tracking og hjælper dig også, hvis du har glemt at starte træningen. Urets største ulempe er manglen på apps, hvilket for mig ikke har været et stort problem, men overvej om det er for dig.

Samsung Galaxy Watch Active 2 er det bedste allround smartwatch på markedet, der fungerer med både Android og iOS.

Samsung Galaxy Watch Active 2 lander på 5,5 ud af 6 stjerner.

Samsung Galaxy Watch Active 2

Emnets videre forløb

Der blev pustet nyt liv i tematikken. mobilsiden kunne ikke slippe historien. Allerede d. 28/11/2019 fulgte vi historien op med et indlæg omkring Huawei lancerer ny Pro-mobil med pop-up kamera – Den finder du her. Og sidste punktum er endnu ikke sat. Klik her for at se de sidste nyheder..