Google Chromecast anmeldelse: nem og billig streaming til fjernsynet [PRODUKTTEST]

Med Chromecast koblet til stuealteret, åbner Googles medie-dongle op for billig TV-streaming af Netflix og meget mere.

Google Chromecast anmeldelse: nem og billig streaming til fjernsynet [PRODUKTTEST]

Sig goddag til Chromecast

Google låser op for trådløs streaming af medier med HDMI-nøglen Chromecast. Ved at lade Chromecast, TV og smartphone tale sammen, kan du nemt og hurtigt spejle dit mediebibliotek på den store skærm i stuen.

Chromecast er for nyligt kommet til Europa, men har endnu ikke opnået sin retmæssige plads hos forbrugerne. Den magiske nøgle har igennem længere tid været revet væk fra hylderne i amerikanske butikker som f.eks. Best Buy.

Da den har været udgivet siden sensommeren 2013 på det amerikanske marked, har man at gøre med et stabilt produkt, og en voksende skare af kompatible apps og programmer. Med en aggressiv pris på blot 270 kroner, udfordrer techgiganten Google den måske mere velkendte sorte boks, også kendt som Apple TV. Chromecast forekommer som et perfekt supplement til husstande med indsigt i den teknologiske verden, hvor én eller flere besidder enten smartphone eller tablet.

Nøglen man ikke frygter knækker

Efter at have åbnet den lille boks imødekommes man af nøglen med det velkendte Chrome-logo. Til prisen forventes hverken premium følelse eller udseende, men man fornemmer straks kvalitet fra det hårde plastik der omgiver det lille stik. Med de mat- og blank sorte farver der omfavner enheden, ja, så har man faktisk at gøre med et lækkert produkt på knap 34 gram, der hverken knirker eller knager.

Det er et simpelt og flot produkt man gerne lader sidde i sit fjernsyn. Ved siden af mikro USB-indgangen møder man den eneste fysiske knap – lille og oval med en god klik-respons, som kun bruges til genstart af Chromecasten, skulle dette blive nødvendigt.

Chromecasten tilsluttes TV’ets HDMI port og skal have strøm fra USB.

Chromecast lever igennem strøm fra enten USB eller stikkontakt, så helt trådløs er den ikke. Foretrækker du så få ledninger som muligt strække sig fra dit TV til nærmeste stikkontakt, kan du nemt få strøm fra en USB-port, som de fleste fjernsyn i dag har.

Der vil først tilføres strøm når fjernsynet er tændt, men lader du den derimod være tilsluttet stikkontakt, som Google selv anbefaler, vil den altid være aktiv. Herved kan du fra din smartphone, tablet eller PC blot trykke på cast-ikonet, og fjernsynet vil tænde i takt med Chromecasts registrering af aktivitet, og automatisk tilgå kanalen hvorpå enheden befinder sig.

Understøtter selvfølgeligt Google Play Movies

Nemt, nemt og atter nemt

For at kunne konkurrere med Apple TV’s nemme opsætning, har Google haft brugervenlighed i højsædet. Fra du åbner kassen, til du nyder dine HD-film på det store lærred, oplever man ingen frustration ved opsætning. Googles simple vejledning tager hånd om dig. Når Chromecast er hentet og appen downloadet, er du klar til at streame.

Når Chromecast ikke streamer indhold, vises flotte naturlandskaber som pauseskærm – så flotte man næsten føler for at lade fjernsynet fungere som en oplivende flot digital fotoramme. Chromecast udsender ingen støj, hverken passiv eller aktiv, den sidder blot og venter tålmodigt på at tages i brug.

Flotte landskaber i stedet for pausefisk pryder Chromecast

YouTube og Netflix er to meget vellidte og anvendte medier i dagligdagen, og de virker fantastisk med Chromecast! Når du i YouTube-app’en trykker på en titel, får du muligheden for at afspille med det samme, eller kreere en TV-kø så der automatisk springes videre til næste melodi på dagsordenen.

I Netflix fungerer det ligeså, man udvælger sig en titel og trykker på cast-ikonet. Såfremt din internetforbindelse kan klare 5 Mbit og opefter, smider Chromecast hurtigst muligt billedkvaliteten i HD.

Chromecast snubler desværre i forsøget på at hente Chrome browserens indhold på fjernsynet. Da det stadig befinder sig på beta-stadiet, får man sig en knap så succesrig oplevelse med relativ lang responstid på opdatering af billedet ved scrolling, og indimellem fryses billedet. Det bliver hermed ikke så anvendeligt, og oplevelsen af Chromecast som helhed får et hak nedad.

Funktionen er endnu ikke tilgængelig i Chrome-browseren på tablet eller smartphone, grundet man ikke er længere i udviklingen med denne del. Jeg troede det var Chromecasts primære mission at snakke sammen med dens navnebror af en browser, men efter et mislykket resultat vil jeg lade funktionen få fred indtil den forlader betastadiet.
Der eksisterer skam flere kompatible applikationer, og skal du godt i gang kan du se med her:

Her er 5 Android-apps til din nyindkøbte Chromecast [TIP]

Eftersom Google for nyligt har offentliggjort koden for brug af cast-funktionen til udviklere, vil vi med sikkerhed se større implementering af cast-funktionen i apps i fremtiden.

Nøglen der bør være i din nøglering

Chromecast formår næsten at give en positiv oplevelse fra start til slut. I min tid med HDMI-nøglen har jeg hverken oplevet uventet genstart, eller være nødsaget at trykke knappen for at gøre det selv.

Brugervenlighed samt funktionaliteten er i top, og med den flotte pris på 270 kroner glæder man sig over købet, hver gang den tages i brug. Google rammer en bred målgruppe ved at lade Chromecasts tjenester være tilgængelige på henholdsvis iOS og Android, men desværre må Windows Phone brugere se langt efter integration af Chromecast i deres enheder. Kun tiden må vise om dette bliver muligt.

Største men ved Google Chromecast finder man i samarbejdet med dens navnebror. Eftersom Chrome-browseren er at finde på de fleste enheder, vil det værre essentielt at se en brugbar implementering i fremtiden.

Har man computer, smartphone eller tablet, og bare en enkelt gang ønsket sit medie på en større skærm, fortjener Chromecast uden tvivl at blive inviteret indenfor.

Chromecast ender derfor på fem ud af seks stjerner, og scorer ikke topkarakter grundet den haltende browser-oplevelse.

Fordele:
Billig
Nem at tage i brug
fjernstyring fra telefon og tablet

Ulemper:
Chrome browser stadig i beta
Begrænset udvalg af tjenester

 

Det sidste nye i fortællingen

Siden vi bragte denne artikel er der kommet mere til sagen. mobilsiden valgte at gå videre med sagen. 23/3/2014 fik historien nye ben at gå på med nyheden om Nexus 8.9 fra HTC præsenteres formentlig i juni – Forstættelsen om temaet kan læses her. De seneste nyhedsartikler om temaet “Tablet” finder du her..