Dxomark vil nu lave avancerede test på bluetooth-højtalere

Velkendte Dxomark, som de fleste kender for deres kameratest, vil nu også lave til at lave test af forbundne højtalere, bluetooth og WiFi, på en meget avanceret facon. Her har de fundet de 6 bedste højtalere under 200 euro samt mellem 200 og 500 euro.

Dxomark vil nu lave avancerede test på bluetooth-højtalere

Er du vild med mobiltelefoner og kameraer, så kender du helt sikkert også til Dxomark. Dxomark blev etableret tilbage i 2008 og er i dag stedet, hvor mobilproducenterne gerne vil have deres kameraer placeret højt på ranglisten. Nu vil de også gå i dybden med højtalere med bluetooth og WiFi, som skal igennem en avanceret test med en specielt sammensat playliste.

Godt nok er Dxomark tidligere blevet udskældt for den måde de tester mobiltelefoner på, men vi kommer ikke uden om at de går grundigt til værks. Og det må de siges også at gøre med højtalere. Til formålet har Dxomark nemlig oprettet lydstudie med anekoisk kammer. I et anekoisk kammer isolerer både lyd og elektromagnetiske bølger, og her kan opleves en nærmest foruroligende stilhed. Til formålet er det oplagt.

Læs også: Test: De bedste bærbare bluetooth højtalere

Højtalere med bluetooth og WiFi er populære

Den nyoprettede testafdeling hos Dxomark vidner om en ekstremt stor popularitet af forbundne højtalere med bluetooth og WiFi. De er så populære at også mobilproducenterne har deres egne højtalere. Se bare på Apple, Google, Huawei, Samsung og Xiaomi. Om det ville ikke være Dxomark, hvis de ikke dykkede helt ned i højtalernes præstationer. Her bliver der testet alt fra dynamik og lydstyrke til forvrægning og evne til at sprede lyden.

Læs også: Test af Google Nest Audio

Dxomark
Det nye testkammer hos Dxomark: Foto DXOMARK

Dxomark tester forbundne højtalere under 200 euro og mellem 200 og 500 euro. Og allerede nu er de klar med de bedste højtalere i begge prisklasser.

Læs også: Guide: De bedste over-ear-hovedtelefoner med støjreduktion

Bedste højtalere under 200 euro (1.500 kroner)

 1. Amazon Echo Studio
 2. Xiaomi Mi Smart Speaker HD
 3. Xiaomi Mi Smart Speaker Battery Edition
 4. Yandex Station
 5. TMall Genie 5
 6. Baidu Xiaodu Smart speaker

Bedste højtalere mellem 200 og 400 euro (1.500-3.000 kroner)

 1. Harman Kardon Citation 200
 2. Google Home Max
 3. Bose Home Speaker 500
 4. Sonos One
 5. Huawei Sound X
 6. Apple HomePod

Efterhånden vil Dxomark få fyldt flere højtalere på listen. Der er lige nu mange ukendt højtalere i klassen under 200 euro, men i prisklassen over er der mange velkendte. Det er interessant at se Harman Kardon Citation 200 indtage førstepladsen, foran selveste Sonos One og den også fremragende Google Home Max.

Når der kommer nye test af bluetooth-højtalere på Dxomark tager vi igen et kig på ranglisterne. Hvad synes i om Dxomarks højtalertest? Er det noget i vil kigge nærmere på, når der skal indkøbes ny lyd?

Læs også: Guide: De fem bedste trådløse in-ear hovedtelefoner

Det sidste nye om emnet

Historien døde ikke med det samme. Daniel Søgaard Hald kørte videre med bolden. 2/11/2020 publicerede redaktionen artiklen; iPhone 12 har store problemer med ydelsen i spil – Den videre historie kan du læse her. Vi følger op på emnet. Se seneste nyt her.