Test: De bedste bærbare bluetooth højtalere

Er du på jagt efter en bærbar bluetooth-højtaler, så er der masser at vælge i mellem. Men vil du have den bedste lyd, så skal du vælge en af disse.

Test: De bedste bærbare bluetooth højtalere

Sommeren er efterhånden ved at være over os. De lyse aftner, det varme vejr og det gode selskab lokker os ud i det fri, og så skal der selvfølgelig musik til – og helst med den gode lyd. Der findes et utal af bluetooth højtalere og kvaliteten er meget varierende. Vi vil selvfølgelig gerne hjælpe på vej til den gode lyd, så vi har haft en masse højtalere til test – her vores bud på de bedste bærbare bluetooth højtalere.

Bluetooth højtalere kommer i mange former, størrelser og med forskellige funktioner til vidt forskellige priser. Inden man kaster penge efter en bærbar bluetooth højtaler, så kan det anbefales at tænke over behovet. Skal bluetooth højtaleren kunne bruges til børneværelset, skal den kunne bruges som en højtaler i hjemmet eller skal den bare være så lille som muligt. Man skal også overveje, om man har brug for nogle specifikke funktioner, såsom WiFi, en indbygget digital assistent eller noget helt andet.

Vi har fundet fem bærbare bluetooth højtalere frem, som opfylder nogle forskellige behov, og alle har god lyd. Her er de bedste bærbare bluetooth højtalere.

Læs også: De bedste over-ear-hovedtelefoner med støjreduktion

Ultimate Ears Hyperboom

Vi lægger ud med den største af de fem bluetooth højtalere, som for mange er på kanten til at kunne kaldes transportabel. Men det er den altså (den har endda bærestrop) og den byder på endda på helt op til 24 timers batteritid. Det allerbedste ved UE Hyperboom er lyden. Den spiller fantastisk og vil overbevise dig med dens store lydbillede og dybe bund. Her er ingen WiFi eller fancy digitale assistenter, men fokus på den gode lyd og en simpel betjening. Der er selvfølgelig bluetooth, men enheder kan også tilsluttes med jackstik, bluetooth og optisk. Den kan desuden oplade din mobil samtidig og så er den godt beskyttet med IPX4-certificering. Ultimate Ears Hyperboom er klart en af de bedste bærbare bluetooth højtalere på markedet og en personlig favorit af mine. Vægten siger knap 6 kg og den måler 36 x 19 x 19 centimenter. Læs vores test af UE Hyperboom. Den vejledende pris på Hyperboom er 2.999 kroner.

Ultimate Ears Hyperboom
Ultimate Ears Hyperboom fik 5 ud af 6 i vores test.

En helt anden type højtaler end Hyperboom, men har dens egne styrker. Her er der tale om en meget mere kompakt bluetooth højtaler, som også kan fungere som hjemmets smart-højtaler. Udover at kunne tages med ud i det fri og er beskyttet med IPX7-certificering, så kommer den med en stander, hvor højtaleren altid er tilsluttet strøm og kan med Google Assistent være behjælpelig. Den kan benytte bluetooth og WiFi til afspilning, og både AirPlay 2 og Chromecast er indbygget. Den vejer kun 700 gram og måler 8,8 x 17 centimeter og så spiller den rigtig godt. Den vejledende pris på JBL Link Portable er 1.299 kroner,  men den er set til 1.099 kroner. Læs vores test af JBL Link Portable.

JBL Link Portable test karakter
JBL Link Portable lander på 4,5 ud af 6 stjerner i vores test.

Sonos Move

Sonos’ første og eneste batteridrevne højtaler hedder Move. Ligesom JBL Link Portable, kommer den med en opladestander. Sonos Move er nemlig tiltænkt brug i både hjemmet og ude i det fri. Den er med målene 24 x 16x 12,6 centimeter og en vægt på 3 kilo ikke nogen lille sag, men den har en praktisk bærehåndtag. Den kan selvfølgelig benyttes som en traditionel Sonos-højtaler, men den kan også bruges med bluetooth i det fri. Den spiller med en klassisk Sonos-lyd og den gør det imporende godt. Den har indbygget Google Assistent, holder strøm i 10 timer, har IP56-certificering og har Sonos TruePlay. Prisen på Sonos Move er vejledende 2.999 kroner. Læs vores test af Sonos Move.

Sonos Move Test
I vores test fik Sonos Move 5,5 ud af 6 mulige.

Ultimate Ears Wonderboom 2

Nu kommer vi til den billigste og en af den mest kompakte højtaler oversigten over de bedste bluetooth højtalere: Ultimate Ears Wonderboom. Navnet er utroligt velvalgt til den, for den er lidt af et “wonder” til prisen. UE Wonderboom 2 er en lille sag på 420 gram og målene 104 x 95,3 mm, som er både er stødsikker og vand- og støvafvisende med IP67-certificering. På trods af den lille størrelse og vejledende pris på kun 799 kroner (set til under 500 kroner), så spiller den virkelig godt og i op til 13 timer i træk. Læs vores test af Ultimate Ears Wonderboom 2.

UE Wonderboom 2 test
Ultimate Ears Wonderboom 2 fik 6 ud af 6 i vores test.

Beosound A1 2. generation

Vi er endnu ikke færdige med vores test af Beosound A1 2. generation, men derfor tør vi godt tage den med i oversigten alligevel. Her er tale om en ny udgave af Beosound A1, som denne gang har fået en digital assistent, længere batteritid og så er den vandtæt i op til 1 meters dybde i 30 minutter. Ligesom BeoPlay P6, så spiller Beosound A1 2. generation suverænt, og den er samtidig let at have med på turen ud. Den vejer kun 558 gram og måler 133 x 46 x 133 mm og har en praktisk bærestrop. Det 3000 mAh batteri holder den spillende i op til 48 timer. Den vejledende pris for Beosound A1 2. generation er på 2.000 kroner, men er allerede set lidt under den pris. Vores test af Beosound A1 2. gen er snart klar til læsning.

Beosound A1 2. generation
Beosound A1 2. generation

Dette var vores bud på de bedste bærbare bluetooth højtalere, som vi har haft til test. Har du din egen favorit, som vi ikke har med og som fortjener at blive nævnt? Skriv gerne en kommentar herunder.

Læs også: Billige bluetooth højtaler – guide med priser

Mere om emnet

Der er sket en del siden vi bragte artiklen. Daniel Søgaard Hald har holdt fast i temaet. 18/2/2020 gik redaktionen videre og fulgte op med artiklen om Sådan forbindes bluetooth-hovedtelefoner og højtalere til mobilen – Forstættelsen i sagen kan læses her. Emnet er stadig Hot. Klik her for seneste nyt..