Test: Ultimate Ears Hyperboom – Fantastisk og stor trådløs lyd

Ultimate Ears Hyperboom er hverken let eller lille, men den spiller fantastisk og med masser af bas - og så gør den det i 24 timer i træk.

Test: Ultimate Ears Hyperboom – Fantastisk og stor trådløs lyd

Godt nok skriver Ultimate Ears, at deres nye bluetooth-højtaler er den oplagte festhøjtaler, men sandheden er, at den er langt mere end det. Den er ikke perfekt (hvorfor finder du ud af senere), men den spiller virkelig godt. Ikke bare fest-godt, men også klart, dybt og ikke mindst højt.

Ultimate Ears er gode til at finde på finurlige navne, som faktisk siger rigtig meget om produkterne. Hør bare: Wonderboom, Boom Megaboom og nu også Hyperboom. Jo mere boom, desto mere højtaler – ganske simpelt. I denne omgang har vi taget fat i Hyperboom, som er producentens største bluetooth-højtaler.

Ifølge producenten spiller Hyperboom højt og er festklar. Den spiller helt op til 24 timer på det genopladelige batteri og har fire slags tilslutninger: to Bluetooth, et indgangstik på 3,5mm samt et stik til optisk lydkabel. Den har adaptiv equalizer og kan med IPXA-certificering holde til at blive spildt på.

Det er ikke den mest funktionsrige højtaler, for her er hverken WiFi-tilslutning, Google Assistent eller andet. Her er til gengæld et fokus på stor lyd og lang batteritid. Vi har haft Ultimate Ears Hyperboom til test og her er vores anmeldelse af den.

Læs også: De 5 bedste smartprodukter til hjemmet

UE Hyperboom: Fordele og Ulemper

Fordele:

  • Stor, høj og flot lyd, med en god bund
  • Adaptiv equalizer
  • Let at komme i gang med og betjene
  • IPX4-certificering
  • Hurtigt skift mellem to bluetooth-enheder

Ulemper:

  • Ingen WiFi
  • Stor og tung

Designet på Hyperboom

Man kan godt tage Hyperboom med på farten – den har endda en bærestrop – Men med sine knap 6 kg og 36 x 19 x 19 centimenter, så er det en stor sag at skulle bære rundt på. Den er til gengæld gangske hårdfør, solid og velbygget, og kommer med en IPX4-certificering, hvilket betyder  beskyttelse mod lidt vand.

Hyperboom er ikke den kønneste højtaler jeg har haft til test. Den er stor, firkantet og sort. Gemmer man den væk i stuen bag lidt planter, så går det nok:

Ultimate Ears Hyperboom
Ultimate Ears Hyperboom er stor… og ikke den kønneste højtaler. Til gengæld spiller den godt.

Betjening alle kan finde ud af

Ultimate Ears Hyperboom kommer med et batteri, som holder helt op til 24 timer, og en opladning tager kun 2,5 time. Står den i hjemmet, så kan den selvfølgelig bare være tilsluttet den med følgende strømforsyning, som den let kan frakobles, når den skal med på farten.

På toppen finder man et udvalg af overdimensionerede knapper, som gør det ekstra let at betjene Hyperboom. Her er en powerknap, lydstyrke-knapper, hurtigt skift mellem to bluetooth-enheder, skift til optisk indgang og til AUX.

Den kommer desuden med en lækker app, hvor man kan lave finjusteringer på lyden samt sørge for hurtig tilgang til musiktjenester.

Læs også: Test af BeoPlay P6 – Luksus på både lyd og design

Den husker op til otte forskellige bluetooth-enheder og har en rækkevidde på op til 45 meter.

UE Hyperboom har stor flot lyd

Udseendet bliver nærmest ligegyldigt, når man først fyrer op under Hyperboom. Den bliver primært solgt som en party-højtaler, hvilket jeg faktisk synes er synd. Jeg synes ikke “party-lyd” er lig med god lyd, men nærmere høj og overdreven lyd. Sådan spiller Hyperboom absolut ikke.

Hyberboom spiller i stedet utroligt balanceret. Her er fine detaljer i de høje toner, klare mellemtoner og en dyb bas. Jeg er ret vild med lyden fra den, og den spiller uden problemer alle musikgenrer. Den spiller højt, og bassen bliver aldrig rungende og upræcis. Den er fast, dyb og helt tilpas.

Med en lille mikrofon på toppen har Hyberboom mulighed for automatisk tilpasning af lyden til omgivelserne. Det er slået til som standard og det fungerer fremragende. Står den i et hjørne, så skrues der fx automattisk ned for bassen, men står den frit, så skrues der op. Selvom det er aktiveret, så kan man stadig finjustere lyden i appen.

Lyden fra Ultimate Ears Hyperboom har overrasket mig meget positivt, og den kan fint bruges som en primær højtaler i stuen.

Læs også: Test af højtalere og gadgets

Konklusion: Hyperboom kan varmt anbefales

Ultimate Ears Hyperboom er kærkommen højtaler i en tid, hvor trenden er at stoppe flere og flere funktioner i enhederne, samtidigt med at vi oplever et mindre fokus på god lyd. Her finder man hverken WiFi-tilslutning, digitale assistenter eller andet gejl. Der er bluetooth, optisk- og AUX-kabeltilslutning. Hyperboom er ikke pakket med funktioner, men det den kan, gør den meget overbevisende.

Den er stor, tung og så er den ikke den kønneste højtaler på markedet. Derimod spiller den utroligt godt, og det er vel netop det, der er det vigtigste ved en højtaler. Det er i hvert fald hovedfokus i Hyperboom og jeg er ret vild med den. Er du på jagt efter en bluetooth-højtaler med god lyd, og som samtidig kan spille en stor stue eller en fest op, så er Hyperboom et oplagt valg. Hyperboom koster vejledende 2.999 kroner og her er masser af value-for-money til pengene.

Læs også: Test: Sonos Move

Ultimate Ears Hyperboom lander på 5 ud af 6 stjerner.

Ultimate Ears Hyperboom
Ultimate Ears Hyperboom

Det videre forløb om Højtaler

Siden vi publicerede denne historie er der kommet nyt om sagen. Daniel Søgaard Hald valgte at gå videre med sagen. 26/3/2020 gik vi et spadestik dybere og bragte artiklen Test: Huawei P40 Pro – Et stort sats – Følg det videre forløb her. Se også seneste nyt om temaet her.