Test: UE Wonderboom 2 – vidunderlig efterfølger

Anmeldelse: Ultimate Ears Wonderboom 2 er lille, let, fornuftigt prissat og så spiller den endnu bedre end sidst. Og den flyder stadig.

Test: UE Wonderboom 2 – vidunderlig efterfølger

I juni måned sidste år modtog vi en pakke, der viste sig at indeholde lidt af en positiv overraskelse. I pakken gemte der sig en bluetooth-udstyret minihøjtaler fra Ultimate Ears ved navn Wonderboom. Den lille højtaler havde ikke kun et fængende navn, men også en fængende lydoplevelse. Hvordan kunne så god og stor lyd komme fra så kompakt et produkt og til så lav en pris? Den originale Wonderboom fik meget velfortjent vores topkarakter. Nu er Wonderboom tilbage.

Wonderboom 2 ligner forgængeren, men er en anelse større. Den praler med at kunne spille højere, have længere batteritid og en bedre beskyttelse mod vand og støv. Som noget nyt kan to enheder parres og spille i stereo.

Læs også: Test: JBL Link Portable – Google Assistent og fin trådløs lyd

Fordele:

  • Kompakt og stødsikker
  • Vand- og støvafvisende med IP67
  • Lang batteritid
  • Overraskende god og fyldig lyd
  • Kan parres og spille i stereo
  • Fornuftig pris

Ulemper:

  • Ingen USB-C tilslutning
  • Ingen assistent-understøttelse

Specifikationer på Wonderboom 2

UE Wonderboom 2 specifikationer
Mål og vægt 104 x 95,3 mm
420 gram
Batteri 13 timer
Micro-USB
Bluetooth Version 4.1 med A2DP
Lyd Max 87 dBC
To aktive 40mm drivere
Andet to enheder kan parres for ægte stereolyd
Stødsikker
IP67
Farver  Blå, rød, sort, grå og peach
Vejledende pris  799 kroner
UE Wonderboom 2
Ultimate Ears Wonderboom 2 fylder ikke meget. Foto: Mobilsiden

Designet på Wonderboom 2

Designmæssigt minder Wonderboom 2 meget om forgængeren, men der er alligevel blevet tid til lidt forbedringer. Volumeknapperne, det store plus og minus på fronten, er blevet større og mere behagelige at trykke på. Den er også blevet både højere og bredere, men ret interessant 5 gram lettere.

På toppen af den lille trådløse højtaler finder man tre knapper, hvor den kan tændes og slukkes samt parres med enheder. Den har i testperioden været testet med flere forskellige mobiltelefoner, helt uden tekniske udfordringer.

Bag en lille gummiflap på bagsiden findes en Micro-USB indgang til opladning. Ligesom sidst må vi nøjes med Micro-USB og desværre ikke USB-C. Ultimate Ears lover en batteritid på 13 timer, hvilket vi kan nikke genkendende til.

Wonderboom 2 føles solid og føles som et stykke kvalitets hardware. Som en ekstra sikkerhed er den stødsikker, udstyret med IP67-certificering og flyder ovenpå vand. Den har været ude for lidt af hvert i testperioden, som fx at blive håndteret af en 3-årig og en 6-årig, og har klaret det hele til UG og ser stadig ny ud.

Ultimate Ears Wonderboom 2 fås i fem forskellige farver:  Blå, rød, sort, grå og peach.

UE Wonderboom 2
Det er let at styre Wonderboom 2 og det er ikke nødvensigt at hente en app. Foto: Mobilsiden

Lyden fra Wonderboom 2

Wonderboom, navnet forklarer ret godt hvordan enheden spiller. Til prisen lyder den vidunderligt og med lidt til ekstra bas. På trods af basfyldt lyd, så er diskanten stadig detaljeret. Der er masser af højtalere der lyder bedre, men de koster som regel meget mere.

Endnu en gang er jeg overbevist om, at Wonderboom 2 rent lydmæssigt vil tiltale mange og spille mere end godt nok. Den kan selvfølgelig ikke matche dyrere trådløse højtalere, men der er masser af value for money. Den spiller højere, bedre og mere fyldigt end den originale Wonderboom.

Det kunne have været lækkert med en app, hvor man kunne lege med lyden for Wonderboom 2, men slet ikke en nødvendighed. Det kan nogle gange også være befriende ikke at skulle hente endnu en app.

Test: Libratone ZIPP 2 – 360 graders smartlyd

UE Wonderboom 2
Stadig ingen USB-C indgang til opladning, men på trods af det er Wonderboom 2 stadig Wünderbar. Foto: Mobilsiden

Wonderboom 2 er vidunderlig

UE Wonderboom 2 er perfekt til gårdfesten, til børneværelset eller som køkken- eller badværelseshøjtaler. Den erstatter ikke hjemmets primære anlæg, men for 799 kroner, endda set til under 700 kroner, spiller den overraskende godt og længe.

Den er stødsikker og godt beskyttet mod vand og støv. Skulle man tabe den i poolen, så klarer den også det. Du skal ikke erstatte den gamle Wonderboom med denne, men mangler du en lille lækker bluetooth højtaler, så er Wonderboom 2 et oplagt valg.

UE Wonderboom lander på 6 ud af 6 stjerner.

UE Wonderboom 2
Foto: Mobilsiden

Flere nyheder i sagen

Siden denne artikel udkom er der kommet nyt i sagen. mobilsiden kunne ikke slippe temaet. 22/7/2019 gik vi videre og publicerede en artikel omkring Overblik: Musikken streames via Bluetooth og WiFi – Nyheden kan læses her. Læs også seneste nyt om emnet her..