Test: Samsung Galaxy Buds (2019)

Anmeldelse: Galaxy Buds er et 100 procent trådløst headset fra Samsung, der overrasker med god lyd og kvalitet til en fornuftig pris.

Test: Samsung Galaxy Buds (2019)

Samsung navnet er normalt ikke noget man forbinder med gode hovedtelefoner, men det er deres nye trådløse headset utvivlsomt med til at lave om på. Der findes efterhånden en del gode bud på fuldstændig trådløse hovedtelefoner på markedet, hvor Jabra, Jaybird, Sennheiser, Apple og Bang & Olufsen dominerer. Men med de nye Galaxy Buds har Samsung nu inviteret sig selv med i legen.

Samsung Galaxy Buds blev lanceret til Samsungs seneste Unpacked-event, hvor også Galaxy 10-serien og Galaxy Fold blev lanceret. Det var ikke meget tid de fik under præsentationen, i forhold til hvor interessante de egentlig er. 

Lyden i Galaxy Buds har AKG stået for, ligesom vi ser det i Galaxy S10. De kommer, ligesom andre helt trådløst headsets, i et lille etui som også fungerer som oplader, men tilbyder som noget nyt trådløs opladning.

Der sidder en både indvendig og udvendig mikrofon i headsettet, som skulle forbedre støjreduktionen samt gøre det lettere at høre og blive hørt, når man taler i dem. Prisen? Den vejledende pris ligger på 1.199 kroner, så det er ikke et billigt headset, men stadig billigere end dets direkte konkurrenter. 

Test: Jaybird RUN XT

Fordele og ulemper ved Samsung Galaxy Buds

Fordele:

  • De spiller godt og afbalanceret
  • Flot design med gennemtænkte detaljer
  • God batteritid
  • Etui med indbygget trådløs opladning
  • God støjreduktion
  • Fornem opkaldskvalitet

Ulemper:

  • Touchknapperne kan være upraktiske
  • Ikke velegnede til hård træning
  • Lille batterikapacitet i etuiet
 
Samsung Galaxy Buds
Samsung Galaxy Buds kommer med et etui med indbygget batteri. Det understøtter trådløs opladning. Foto: Mobilsiden.dk

Designet på Galaxy Buds

Samsung Galaxy Buds føles mere eksklusivt end jeg havde forventet. Selve batterietuiet er i plastik, men føles solidt og vidner om et kvalitetsprodukt. Etuiet er desuden blandt de mindste vi har haft fingre i. På bagsiden af etuiet finder man indgang til et USB-C kabel, hvilket man alt for sjældent ser i denne type headsets, hvor mange stadig holder fast i MicroUSB. Tak for det Samsung.

Når man åbner låget til Galaxy Buds får man endnu en positiv designoplevelse. Når låget åbnes helt op, så klikker det “fast” og holder sig selv. Det føles lækkert, men er selvfølgelig en llile detalje. Men nu jeg er vild med detaljer og funktioner som denne vidner om, at der er tænkt over tingene.

Efter åbning af låget forbinder Galaxy Buds automatisk til telefonen og selvfølgelig til hinanden. Selve opsætning er gået helt smertefrit og jeg vil gerne rose Samsungs wearable app. Den er flot, overskuelig og meget brugervenlig. Her kan man bl.a. se resterende batteriprocent på hver hovedtelefon, ændre lydindstillinger og meget andet. Man kan fx vælge i mellem basforstærkning, blød, dynamisk og diskantforstærket lyd. Dynamisk passer mig personligt bedst, men mere om lyden senere.

Samsung Galaxy Buds
Samsung Galaxy Buds kan også oplades med et USB-C kabel. Foto: Mobilsiden.dk

Selve Galaxy Buds headsettet er også nydeligt konstrueret og de virker solide. Der medfølger selvfølgelig en række forskellige eartips, så man kan ramme den bedst mulige pasform og lydoplevelse. De sidder rart i ørene og vejer ekstremt lidt. Jeg synes ikke de sidder helt så godt som fx Jabra Elite Active 65t, men det er ikke langt fra. Og man skal huske at pasformen på in-ear hovedtelefoner er meget individuel. 

Hver Galaxy Bud har indbygget touch styring, som man selv kan tilpasse i Wearable-appen. Det fungerer rigtig godt, men er besværligt når årstiden kræver handsker på hænderne.

Samsung Galaxy Buds kommer med en IPX2 rating, så de burde være svedsikrede. Men jeg vil nok ikke anbefale dem til hård træning. Her ser vi flere konkurrenter have enten IPX7 eller IP56. Samtidig sidder de ikke godt sikret i ørene, at de ikke falder ud under fx løb.

Samlet set et meget positivt indtryk af kvaliteten på Galaxy Buds, men bestemt også pasformen og komforten.

Test: Jabra Elite Active 65t – Frihed uden ledninger

Samsung Galaxy Buds
Samsungs Wearable app giver masser af informationer og indstillinger af Galaxy Buds. Foto: Mobilsiden.dk

Holder længere på en opladning

Samsung Galaxy Buds har både mulighed for opladning via kabel, men også trådløst. Det betyder man kan bruge enhver trådløs Qi oplader til at lade dem op, eller en mobil med indbygget omvendt trådløs opladning. Det er pt. kun Huawei Mate 20 Pro og Samsung Galaxy S10 der tilbyder dette.

Ifølge Samsung holder Galaxy Buds op til 6 timer på en opladning, hvilket også er hvad vi oplever. Det er længere end alle andre helt trådløse headsets, som vi har haft til test.

Etuiet kan desværre kun oplade dem fuldt lidt over 1 gang, hvor de fleste af konkurrenterne klarer omkring 2-3 gange. Sammenlagt opnår jeg 12-13 timers batteritid.

Galaxy Buds lyder godt

Det her havde jeg ikke forventet at skrive, men Samsung Galaxy Buds spiller faktisk rigtig godt. Ikke bare godt, men godt nok til at konkurrere med Jabras Elite 65t og bedre end Jaybird RUN XT. De kan ikke matche de dyrere headsets fra Sennheiser og B&O, men det kan man heller ikke forvente.

De spiller højt og med en meget velafbalanceret lyd. Ikke for meget bas og ikke for meget diskant, lyden er ret spot-on. Er man ikke helt tilfreds, så er indstillingsmulighederne også rigtig fine. Galaxy Buds er samtidig rigtig gode til at frasortere udefrakommende lyde, så man kan lytte i fred. Men samtidig giver de mulighed for at slå “baggrundslyd” til, så man igen kan høre omverdenen. Perfekt til fx cykling i byen. 

Samsung Galaxy Buds skal også roses for deres opkaldskvalitet. Stemmer lyder højt og klart i dem og de er meget behagelige at tale i. Jeg har også fået positiv feedback på lydkvaliteten i den anden ende af røret, også når der har været meget støj omkring.

Rent teknisk er jeg imponeret over Samsung Galaxy Buds. Hver eneste konkurrent vi har testet, har der været små tekniske udfordringer, hvor de bl.a. kortvarigt mister forbindelsen eller de ikke forbinder til telefonen automatisk. Intet af dette har jeg oplevet med Galaxy Buds. De fungerer absolut problemfrit.

Samsung Galaxy Buds
Samsung Galaxy Buds sidder godt i ørene og lyder samtidig rigtig godt. Foto: Mobilsiden.dk

Samsung Galaxy Buds er bedst til prisen

Samsung overrasker meget positivt med Galaxy Buds og det er småting der trækker karakteren ned. Galaxy Buds lyder godt, er tekniske overlegne, føles solide og lækre og så er de endda billigere end de nærmeste konkurrenter. 

Vi synes Samsung Galaxy Buds er det bedste bud på et sæt helt trådløse hovedtelefoner, som ikke koster alt for meget. De får vores varmeste anbefalinger.

Samsung Galaxy Buds ender på 5,5 ud af 6 stjerner.

Er du interesseret i specifikationerne på Samsung Galaxy Buds, så findes de her.

Læs også: Test af Samsung Galaxy S10 og 10+

Redaktionen har dækket den videre fortælling

Efterfølgende nyt og de absolut seneste nyheder om temaet. mobilsiden kørte videre med bolden. 21/2/2019 postede redaktionen en ny vinkel med sagen om Samsung lancerer nyt smartwatch, Galaxy Fit og Galaxy BudsKlik her og læs den fulde artikel.. Sidste ord er ikke sagt. Tjek seneste nyt her.